دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 خرداد 1394 - 16:32

تدابیر روزه‌داری در ماه رمضان از دیدگاه طب سنتی

یک متخصص طب سنتی عنوان کرد: بهتر است روزه داران در طول ماه رمضان، با در نظر گرفتن نیازهای طبیعی بدن خود به نحوی برنامه‌ریزی کنند که تقریبا معادل غذای مورد نیاز روزانه خود را به جای چند وعده، در دو وعده افطار و سحری دریافت کنند.
کد خبر : 24462

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر ابراهیم خادم با توجه به فاصله زمانی کوتاه بین وعده‌های افطاری و سحری در ماه رمضان امسال افزود: توصیه می‌شود غذای وعده افطار، سبک‌تر و در قالب وعده صبحانه و یا شام سبک همانند ماه‌های غیر از رمضان میل شود و صرف وعده افطار به آرامی و حتی الامکان در یک وعده غذایی صورت پذیرد. ضمنا بهتر است افراد روزه خود را با خوردن یک تا دو عدد خرما و یک استکان آب گرم، چای کمرنگ و یا فرنی آغاز کنند و حتی الامکان از نوشیدن آب زیاد خصوصا آب سرد، نوشابه‌های گازدار و ... در خلال وعده‌های افطار و سحر خودداری کنند.


وی با تاکید بر اینکه لازم است روزه داران در حدفاصل وعده‌های افطاری و سحری، آب و مایعات کافی دریافت نمایند، آشامیدن آب زیاد همزمان با وعده‌های غذایی مذکور و یا بلافاصله بعد از وعده سحر را از بیم تشنگی روز بعد، نادرست دانسته و این امر را موجب بروز نفخ، سوء هاضمه و مشکلات گوارشی بعدی عنوان کرد.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بهترین زمان برای دریافت آب و مایعات کافی توسط روزه داران را از حدود یک تا دو ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از وعده سحری دانست.


دکتر خادم در ادامه بر ضرورت مصرف کافی انواع سبزیجات و میوه‌های تازه در طول ماه رمضان تاکید کرد و مصرف سبزیجات خام همراه با وعده افطاری و سبزیجات پخته در وعده سحری را نافع دانسته و اظهار کرد: خوردن میوه‌های تابستانی و ملین از جمله آلو، هلو، زردآلو و ... در زمان حد فاصل بین وعده‌های افطاری و سحری، علاوه بر تامین مایعات و ویتامین‌های بدن، از بروز مشکل یبوست بعنوان یک مشکل شایع گوارشی در طول ماه رمضان جلوگیری خواهد کرد.


وی استفاده زیاد از برخی مواد غذایی همچون چای پررنگ، قهوه، کاکائو، ادویه جات، زولیبا و بامیه و برخی انواع آش مثل آش رشته همراه با نعنای سرخ کرده و پیاز داغ و روغن فراوان و سایر تنقلات مضر را در طول ماه رمضان، موجب ایجاد و یا تشدید مشکلات گوارشی و سوء هاضمه در افراد دانسته و توصیه کرد: افراد با رعایت اصول تغذیه صحیح، امکان ادامه روزه داری تا پایان ماه رمضان را داشته باشند.


این متخصص طب سنتی در ادامه با توجه به تغییراتی که اجبارا در ساعات خواب و بیداری افراد در طول ماه رمضان ایجاد می‌شود، بر لزوم تامین خواب کافی و مناسب برای روزه داران در طول ماه مبارک تاکید کرد و افزود: بهتر است افراد ساعات خواب خود را در طول این ماه به نحوی برنامه ریزی کنند که دچار کم خوابی آزار دهنده و یا پر خوابی‌های زیان بخش نشوند. لذا خواب زود هنگام در این ایام بسیار مفید بوده و ضمن اینکه امکان بیداری به موقع و بهره بردن از فیوضات معنوی سحرگاهان را در ماه رمضان مهیا می‌کند، مانع خوابیدن بلافاصله پس از صرف وعده سحری که زمینه مشکلات گوارشی را در افراد مستعد ایجاد می‌کند، خواهد شد.


دکتر خادم به انجام میزان مناسب فعالیت بدنی و ورزش در طول ماه رمضان اشاره کرد و افزود: بهتر است افراد در طول ماه رمضان، فعالیت‌های بدنی خود را حتی الامکان بطور منظم ولی سبک‌تر و متناسب با توان جسمانی خود انجام داده و زمان انجام فعالیت‌های بدنی را نیز به ساعات خنک‌تر روز محدود سازند.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان اظهار امیدواری کرد روزه داران با رعایت اصول تغذیه، خواب و فعالیت بدنی متناسب، امکان بهره برداری کافی از فیوضات ماه رمضان را در کنار حفظ و ارتقای سطح سلامتی خود داشته باشند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب