حلیم یک وعده غذایی مناسب برای افراد آسیبپذیر است
دکتر خدیجه رحمانی در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با بیان اینکه حلیم غذای کامل برای گروههای آسیب پذیر از قبیل نوجوانان، میانسالان و افراد لاغر که نیاز به دریافت انرژی دارند محسوب میشود، گفت: حلیم یک ماده غذایی است که اگر با گندم، گوشت و مقدار اندکی روغن مایع تهیه شود، مصرف آن بسیار مفید واقع میشود اما اگر در تهیه آن به جای گندم از نشاسته استفاده شود همچنین دارای مقدار زیادی چربی باشد نه تنها مفید نیست بلکه میتواند عوارضی را نیز در پی داشته باشد.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه به افراد توصیه میشود در وعده افطار از غذاهایی پرانرژی در حجم کم و زود هضم استفاده کنند، افزود: بر همین اساس توصیه میشود اگر حلیم با گندم، روغن کم و مقداری گوشت تهیه شده باشد تنها به اندازه یک پیاله در وعده افطار از این ماده غذایی استفاده کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: حلیم منبع غنی از کربوهیدراتها، پروتئین و چربی است که منبع انرژی محسوب میشود. همچنین این ماده غذایی سرشار از ویتامینهای گروه B نیز هست به همین دلیل توصیه میشود به همراه حلیم، سالاد و سبزیجات مصرف کنند تا علاوه بر ویتامینهای حلیم از ویتامین C نیز بهرهمند شوند.
این عضو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: اگر آغاز افطار با مصرف یک لیوان شیر، حلیم و سپس میوه همراه باشد دیگر افراد نیازی به مصرف وعده شام ندارند زیرا در غیر اینصورت مصرف شام موجب افزایش فشار بر دستگاه گوارش و بروز سوء هاضمه میشود. بنابراین تاکید متخصصان تغذیه بر این است که افراد باید در وعده افطار غذای کامل، مقوی، زود هضم و زود جذب مصرف کنند.
رحمانی اضافه کرد: روزهداران باید زمان کوتاهی که بین وعده افطار تا خواب وجود دارد را صرف مصرف میوه و مایعات کنند و قبل از خواب حتما یک لیوان شیر مصرف کنند.
انتهای پیام/