خواص فوق العاده باقالی را بشناسید
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، در این مقاله به برخی از مهم ترین خواص آن اشاره می کنیم.
انواع باقالی محبوب آسیاییهاست. اسم دیگر این گیاه، لوبیای شاخهای یا سویای سبز است. این لوبیا را پیش از آنکه غلافش سفت شود، یعنی در حالت نارس میچینند و با همان غلافش بخارپز یا آبپز و در غذاهای لذیذ و یا میانوعدهها مصرف میکنند. در این مطلب فواید بینظیر باقالی به شما معرفی میشود:
مصرف باقالی چه مزیت هایی دارد؟
پروتئین در حکم سنگ بنای زندگی است و به ترمیم بافتهای آسیبدیده، کمک میکند. یک فنجان باقالی حاوی ۱۷ گرم پروتئین است یعنی ۴۰ درصد میزان نیاز روزانه بانوان و ۳۰ درصد نیاز آقایان.این ماده معجزهگر همچنین شامل ۹ آمینواسید Amino acid ضروری بدن است.
* آمینو اسید Amino acid:واحد تشکیل دهنده پروتئین است. آمینو اسیدها نقش مهمی در عملکرد مغز، ساخت توده عضلانی و افزایش وزن بدون چربی دارند.
باقالی به تقویت عضلات کمک می کند
هیچ میانوعدهای مفیدتر از این خوراک نیست. پروتئین باقالی ۸۶ درصد بیشتر از سویای معمولی است و به همین دلیل بیشتر بدنسازان و ورزشکاران این خوراک را وارد برنامه غذایی خود میکنند. مصرف روزانه یک فنجان باقالی، هم به تقویت عضلات کمک میکند و هم انرژی لازم برای یک روز پرکار را فراهم میکند.
باقالی باعث استحکام استخوانها می شود
سلامت استخوانها بسیار اهمیت دارد، در حالی که ما معمولا اصلا به فکر حفظ و نگهداری آنها نیستیم. از این به بعد به فکر ستونهای بدن خودتان باشید و باقالی را وارد رژیم غذایی خود کنید تا از منگنز Manganese، پتاسیم Potassium، و ویتامین K این ماده که لازمه استخوانسازی هستند، استفاده کنید.
باقالی به تقویت سیستم دفاعی بدن کمک می کند
سیستم دفاعی، لازمه گذران یک زندگی سالم است و بدون آن انجام حتی سادهترین کارها برای ما مشکل میشود. بهترین حامی این سیستم، باقالی است که سرشار از مس است و از ابتلا به بیماریها پیشگیری میکند. همچنین مس موجود در باقالی، نیاز روزانه بانوان را تا ۶۰ درصد تامین میکند.
باقالی باعث افزایش سلامت قلب می شود
یکی از دلایل اصلی بیماریهای قلبی برنامه غذایی ناسالم است. اگر به فکر سلامت این عضو اساسی بدن خود هستید، با باقالی دوست باشید. این ماده با فیبر بالا سطح کلسترول خون و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
باقالی سرشار از آنتیاکسیدانهای مختلف است
چون باقالی حاوی آنتیاکسیدان است، به سمزدایی مورد نیاز بدن کمک بسیاری میکند. میدانید که اگر سموم بدنتان، درست دفع نشوند دچار گُرگرفتگی میشوید. پس برای پاکسازی هرچه بیشتر بدن خود، تا میتوانید باقالی مصرف کنید. در کنار این خاصیت، باقالی با رادیکالهای آزاد free radicals هم که عامل سرطان و پیری زودرس هستند، مبارزه می کند.
باقالی سرشار از چربیهای مفید است
یک فنجان پاچباقلا ( باقلای پاکوتا) حاوی ۸ گرم چربی است که ۳ گرم از آن چربیهای اشباعنشده است. این چربیها با پایین آوردن سطح کلسترول، سلامت بیشتری به قلب هدیه میکنند. این چربیها همچنین حاوی امگا ۳ هستند که عملکرد مغز را بهبود میبخشد.
باقالی برای پوست سودمند است
خصوصا با نزدیک شدن به دوره پیری، پوستمان نیازمند توجه بیشتری است و البته میدانید که برنامه غذایی سالم میتواند بهترین کمک را به پوست برساند.باقالی که سرشار از ویتامین A است، به سلامت و لطافت پوست کمک میکند، بینایی را بهبود میبخشد و نیز سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند.
باقالی باعث بهبود عملکرد ریه می شود
این ماده خوراکی بینظیر دارای مادهای به نام جنیستین Genistin (هورمون گیاهی با خاصیت آنتی اکسیدان) است که با بهبود کار ریهها، بیماری آسم را بهبود میبخشد و التهابات تنفسی و سرفه را درمان میکند.
باقالی دارای خاصیت ضدالتهاب است
آنهایی که این تجربه را داشتهاند، میدانند که التهاب یک کابوس واقعی است.درد مفاصل و همچنین سفت شدن آنها، از انواع این التهابات است. این درد هم با برنامه غذایی مناسب قابل کنترل است و باقالی یکی از خوراکیهای شفابخش و ضدالتهاب است.
منبع: الودکتر
انتهای پیام/