15:09 07 / 09 /1396

8 اشتباه تغذیه‌ای که موجب بیماری می شود

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر نقش تغذیه صحیح در حفظ و بهبود سلامت جسمی جامعه، گفت: امروزه شاهد تغیرات اساسی در شیوه زندگی افراد خصوصا در بحث تغذیه می باشیم که این مهم باعث بوجود آمدن مخاطراتی برای سلامت جامعه شده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر زهرا اباصلتی در به ۸ اشتباه رایج تغذیه‌ای در جامعه اشاره کرد و گفت: توصیه‌های علمی به مصرف ۲۴۰۰ میلی گرم سدیم در روز است، اما برای افراد با سن بالای ۵۰ سال یا مبتلا به فشارخون، دیابت و یا نارسایی کلیه نباید دریافت سدیم بیشتر از ۱۵۰۰ میلی گرم باشد. بیشترین دریافت سدیم از طریق غذاهای رستورانی ،غذاهای آماده و فرآوری شده و کنسروها و یا استفاده از نمکدان سر سفره است.


وی خاطرنشان کرد: مصرف زیاد شکر که موجب افزایش دریافت کالری بالا بدون دریافت مواد مغذی می‌شود و مصرف ناکافی پروتئین که خود باعث عدم احساس سیری و مصرف مواد اضافی می‌شود از دیگر اشتباهات رایج تغذیه‌ای است.


اباصلتی در ادامه با بیان اینکه افراد روزانه به 25 گرم فیبر نیاز دارند، افزود: بی‌توجهی به مصرف فیبر نیز یکی دیگر از عادات اشتباه غذایی افراد است. فیبر باعث می‌شود هضم غذا به آهستگی انجام گیرد و سطح انرژی ثابت بماند و احساس سیری ایجاد شود. مصرف فیبر خطر بیماری قلبی، دیابت و سرطان کولون (روده) را کاهش می‌دهد.


وی افراط در مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده را از دیگر اشتباهات تغذیه‌ای افراد دانست و گفت: مطالعات نشان داده رابطه مستقیمی بین مصرف زیاد گوشت قرمز و فرآوری شده مانند سوسیس،کالباس با سرطان‌هایی مثل سرطان کولون وجود دارد.


اباصلتی در ادامه به مصرف ناکافی آب و مایعات اشاره کرد و یادآور شد: نوشیدن مایعات به اندازه کافی می‌تواند مانع گرسنگی شود. نیاز به مایعات به دمای هوا، رطوبت و میزان فعالیت بستگی دارد.


وی با بیان اینکه مایعات می‌تواند از طریق مصرف میوه و سبزی دریافت شود بر مصرف ۶تا۸ لیوان مایعات در روز تاکید کرد.


اباصلتی مصرف زیاد کربوهیدرات را از دیگر اشتباهات رایج تغذیه‌ای در جامعه عنوان کرد و گفت: کربوهیدرات‌ها سوخت اصلی برای سوزاندن انرژی هستند و توصیه می‌شود ۴۵ تا ۶۵درصد کل انرژی مورد نیاز روزانه از طریق کربوهیدرات‌ها تامین شود. عمده‌ترین منابع کربوهیدرات‌ها ماکارونی،برنج، نان، میوه و سبزی است.


رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد حذف وعده غذایی را بزرگترین اشتباه تغذیه‌ای عنوان کرد و گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد بسیاری از افراد وعده صبحانه را حذف می‌کنند که خود به دلیل نیاز بدن به انرژی جهت سوزاندن کالری منجر به اضافه وزن می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب
رسپینا