مقاومت در برابر استارتآپها محکوم به شکست است
به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در مراسم بزرگداشت روز ملی کیفیت با اشاره به اینکه مقاومت جلوی جوانان برای سنتیها پیروزی به ارمغان نمیآورد گفت: بسیاری از جوانان با تمام مقاومت سیستم سنتی و دولتی، توانستند رشد هفتگی ۱۰درصدی را تجربه کنند بنابراین مسیر پیشرفت اقتصادی ایران ترسیم شده است.
وی ادامه داد: نباید فراموش کنیم مقاومت دولتیها در برابر استارتآپها محکوم به شکست بوده بنابراین سرمایهگذاری را جایگزین مقاومت کرده تا با زیستبومی جدید به سمت اقتصاد بدور از نفت حرکت کنیم.
وی با اشاره به نظام بودجهریزی کشور در بخش آموزش تاکید کرد: سرمایهگذاری دولتی در بخش پژوهش و آموزش به موفقیت منجر نمیشود چراکه با دو برابرشدن بودجه آموزش در دوره آقای روحانی، آموزش به اقتصاد تبدیل نشده است.
ستاری با اشاره به وضعیت دانشجویان ایران در قبل و بعد انقلاب، گفت: در ابتدای انقلاب 170 هزار دانشجو در داخل و حدود 100 هزار خارج از کشور مشغول به تحصیل بودند که 57هزار نفر تنها در آمریکا ساکن بوده و ایران رتبه نخست دانشجو در این کشور را داشت اما امروز از 4.7 میلیون دانشجو در کشور تنها 48 هزار دانشجو در خارج داریم که رتبه دانشجوی ایرانی در آمریکا به 11 رسیده است.
عضو هیات دولت دوازدهم افزود: باید بررسی شود که با رشد 16 برابر دانشجو در کشور چرا شاخص GDP ایران کماکان هیچ تغییری را مشاهده نکرده که البته دلایل آن کامل مشخص است.
ستاری با اشاره به اینکه برای آینده اقتصاد کشور، باید آموزش را به اقتصاد گره بزنیم، تصریح کرد: استارتآپها راهکار جدیدی در اقتصاد ایران بهعنوان تلاقی دانش و اقتصاد شمرده میشوند چراکه بسیاری از ایرانیهای شاغل در گوگل و اپل امروز به ایران آمدند تا با راهاندازی این کسبوکار جدید به فکر درآمدزایی در داخل کشور باشند ؛ امروز بسیاری از استارتآپهای ایرانی راه رشد را پیموده و به درآمدهای میلیون دلاری رسیدهاند.
وی تاکید کرد: حرکت محیط دانشگاه به سمت درآمدزایی باعث تغییر رفتار دانشجویان و استادان شده زیرا تمامی این افراد خواهان بهروز بودن دانش خود هستند و دیگر اجازه نمیدهند که تفکرات جدید آنها که به پول منجر شده و نادیده گرفته می شود.
وی با انتقاد از اینکه تاکنون هیچ اتفاقی برای اقتصاد غیرنفتی در کشور رخ نداده گفت: اقتصاد نفتی بدرد دولتهای ضعیفی میخورد که تنها خروجی دانشگاههای آنها بر اساس رتبه دانشجو بوده اما یک دولت قوی بر اساس مهارتهای دانشجویان به فکر رشد و توسعه اقتصاد خود است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: از زمانی که نفت را ثروت ملی دانستیم، راه اقتصاد را به بیراهه کشاندیم ؛ اقتصاد جدید دنیا بر اساس خرد و دانش آدمی بوده و همین موضوع است که باعث تحولات اساسی در اقتصاد شده و اگر ما به عنوان مسئول دولتی بخواهیم روند سنتی خود را در این مسیر پیش بگیریم، دیر یا زود مجبور به تسلیم دربرابر این جوانان خواهیم شد.
انتهای پیام/