۰۷/ اسفند /۱۴۰۳

روز شعر و ادب فارسی با یادی از استاد شهریار + فیلم

روز ۲۷ شهریورماه؛ سال‌مرگ محمد حسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار و روز پاسداشت شعر و ادب فارسی است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا؛ شهریار را باید یکی از مطرح‌ترین شاعران سعر کلاسیک در سده اخیر دانست؛ شاعری که با طبع لطیفش توانست دل بسیاری از مخاطبان شعر فارسی را به دست آورد؛ چه در شعرها و منظومه‌های عاشقانه‌اش و چه با مضامین مذهبی که موید اعتقادات دینی او بود.


محمدحسین بهجت تبریزی، متخلص به شهریار در ۱۲۸۵هـ .ش در روستای خشکناب در بخش قره‌چمن آذربایجان متولد شد. پدرش، حاج میرآقا خشگنابی، در تبریز وکیل بود. ایام کودکی را به علت مصادف بودن با انقلاب تبریز در قرای تبریز به سر برد. تحصیلات مقدماتی را نزد پدر فرا گرفت و «گلستان» و «نصاب الصبیان» را خواند و از همان اوان با دیوان حافظ الفتی خاص یافت. پس از طی تحصیلات ابتدایی، دوران متوسطه را در مدارس «متحده» و «فیوضات» در تبریز گذراند.


در ۱۳۰۰هـ.ش به تهران آمد و دنباله تحصیلات خود را در مدرسه «دارالفنون» در رشته طب دنبال کرد، اما پس از پنج سال آن را نیمه تمام رها کرد و به خراسان رفت و تا ۱۳۱۴هـ.ش در آنجا ماند. شهریار پس از ترک تحصیل، به طور جدی به شعر و شاعری روی آورد و اولین دفتر شعر خود را در ۱۳۰۸هـ .ش با مقدمه ملک‌الشعرای بهار، سعید نفیسی و پژمان بختیاری منتشر کرد. در ۱۳۱۵ هـ .ش به تهران بازگشت و به استخدام بانک کشاورزی درآمد. در مرداد ماه ۱۳۳۲هـ .ش به تبریز منتقل شد و تا آخر عمر در همانجا زیست.


در سال‌های ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۰هـ .ش منظومه معروف خود «حیدربابایه سلام» را -که از مهم‌ترین آثار ادبی زبان آذری به شمار می‌رود – به چاپ رساند. همچنین مدتی در دانشگاه تبریز به تدریس پرداخت، دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز نیز عنوان دکترای افتخاری را به وی اعطا کرد. شهریار با موسیقی آشنایی داشت و سه تار می‌نواخت. شهریار در تهران درگذشت و بنا به وصیتش در مقبرةالشعرای سرخاب تبریز به خاک سپرده شد. از دیگر آثار وی می توان به « حالا چرا» و «دیوان» شعر اشاره کرد.


سریالی تلویزیونی درباره زندگی این شاعر نامدار معاصر توسط کمال تبریزی در ۱۳۸۷هـ .ش ساخته شد. همچنین به پاس مقام بزرگداشت این شاعر نامدار، روز درگذشت وی روز «شعر و ادب فارسی» نامیده شده است.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر