استان گلستان، میزان «جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری»
ابراهیم کریمی، مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گلستان، امروز شنبه 31 تیر 96، با اعلام این خبر گفت: «هدف از برگزاری این جشنواره ترویج فرهنگ غذاهای بومی و منطقهای استانها و ترویج سفرههای ایرانی و احیای دوباره فرهنگِ استفاده از غذاهای بومی و اصیل هر منطقه در بین مردم و خانوادهها و ترویج دوباره طبخ و عرضه غذاهای سنتی، بومی و محلی هر منطقه در رستورانها، مراکز طبخ و توزیع غذا و هتلهای هر شهر و استان است.»
وی ادامه داد: «این جشنواره در چهار بخش پیشغذا، غذای اصلی، دسرها و دمنوشها و نوشیدنیهای سنتی بومی و محلی و در سه محور پخت غذاهای سنتی، نمایشگاه صنایعدستی مرتبط با غذا و فرهنگ غذا و موسیقی و آیینهای مرتبط با غذا برگزار خواهد شد.»
کریمی در ادامه به غذاهای بومیمحلی استان گیلان اشاره کرد و افزود: «استان گیلان با غذاهای مرغ ترش، گمجهکباب، سیرابیج، انارپیچ، باقلاقاتوق و پیشغذاهای کالکباب، زیتون پرورده، بورانی، ترشی هفتبیجار و دسرهای دوشاب برنجی، دسر حلوا، کاکا و نوشیدنی دوغ نعنایی در این جشنواره حاضر خواهد شد.»
کریمی اضافه کرد: «دیگر استان شرکتکننده در این جشنواره استان قزوین است که با سه غذای اصلی قیمهنثار، شیرینپلو، یخنی، پیشغذای آشدوغ قزوین، آش امام، دیماج، دسرهای باقلوا، شربتی، اگردک و دمنوش و نوشیدنی سرکه شیره، دمنوش کاکوتی و دمنوش چهارگل در استان گلستان حضور خواهد داشت.»
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گلستان گفت: «برگزاری چنین جشنوارههایی بستری مناسب برای توسعه گردشگری فراهم میکند. یک منطقه با غذاهایش شناخته میشود و گردشگران از یک سفر با مرور خاطراتی که از مناطق و غذاهای آن استان دارند یاد میکنند. بنابراین غذا در رشد گردشگری تأثیری انکارناپذیر دارد.»
«جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» در روزهای یادشده از ساعت 18 تا 23 در سالن هلالاحمر مجتمع دانشگاه آزاد اسلامی گرگان واقع در استان گلستان، شهرستان گرگان، بلوار شهید کلانتری، خیابان دانشگاه، پذیرای علاقهمندان است.
انتهای پیام/