درخواست وزیر کشور از مدیران برای توجه به حفظ و تقویت هویتهای بومی
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی وزارت کشور، احمد وحیدی در بازدید از نمایشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به ضرورت تقویت هویتهای بومی فرهنگی در کشور، گفت: فرهنگ پایه و زیرساخت اصلی یک کشور است و برای همین بایستی اهتمام جدی به هویتهای فرهنگی در کشور اعم از سبک زندگی، پوشش اسلامی داشته باشیم.
وی با اشاره به استراتژی قدرتهای غربی در نابودسازی فرهنگ دیگر ملتهای جهان، گفت: مفهوم اصلی دهکده جهانی، الگوسازی فرهنگ آمریکایی در ازای از بین رفتن دیگر فرهنگ ها است.
وزیر کشور در این خصوص اظهار کرد: ترویج فرهنگ آمریکایی دنبالهاش سلطه آمریکا بر دیگر ملتهای جهان است.
وحیدی در ادامه سخنانش با بیان اینکه فرهنگ اصیل دینی و اسلامی نقطه قوت کشور است، خاطرنشان کرد: از جمله فرهنگ متعالی در اندیشههای دینی، عفاف و حجاب است که تجلیاش را در پوشش و سبک لباس محلی در جای جای کشور شاهد هستیم.
وی با اشاره به این امر که دشمنان ملت ایران سخت به دنبال تضعیف فرهنگ عفاف و حجاب در ایران عزیز هستند، گفت: نباید اجازه دهیم که این فرهنگ متعالی در کشور ضعیف شود و باید این فرهنگ روز به روز بالندگی یابد.
وزیر کشور از مدیران استانی و شهرستانی خواست، اهتمام جدی نسبت به حفظ و تقویت هویتهای بومی داشته باشند.
وحیدی با اظهار اینکه الگوی توسعه کشور بر محور آمایش سرزمینی در درون خود پیوست فرهنگی و هویتی دارد، گفت: شروع آمایش با حفظ هویت محلی بومی در هر شهر و روستایی است. توسعه صنایع دستی در روستاهای کشور از دیگر محورهای مورد اشاره وزیر کشور بود و در این خصوص گفت: صنایع دستی از جمله زمینههای پربازده اقتصادی است که هم بهرهوری بالایی دارد و هم با درآمد و سرمایه کمتر هم قابل توسعه است.
وی در این خصوص تصریح کرد: از مزیتهای دیگر توسعه صنایع دستی، زمینه اشتغال زنان سرپرست خانواده است که با این صنایع دغدغه معیشت و شغل این عزیزان مدیریت میشود.
وزیر کشور با بیان اینکه ضرورت توسعه صنایع دستی در کشور بیش از هر زمان دیگری مطرح است، ادامه داد: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی متولی اصلی این حوزه است و بایستی ظرفیتسازی کند.
وحیدی اضافه کرد: از جمله ظرفیتهای مهم صنایع دستی، بازار صادراتی مناسب این عرصه است و باید برنامهریزی دقیق برای در اختیار گرفتن این بازار طراحی و عملیاتی گردد.
توسعه گردشگری از دیگر محورهای مورد اشاره وحیدی در این نشست بود و در این خصوص گفت: گردشگری بیش از هر امر دیگری یک رسانه بزرگ است و میتواند تبلیغات منفی علیه کشورمان از سوی دشمنان با توسعه صنعت گردشگری مدیریت شود.
وزیر کشور با بیان اینکه حدود ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی و اشتغال در دنیا مربوط به صنعت گردشگری است، خاطرنشان کرد: این آمار در ایران تقریباً ۵ درصد است که باید این مهم در حوزههای مختلف نظیر گردشگری مذهبی سلامت توسعه یابد و سهم اصلیاش را در اقتصاد پیدا کند.
وی با بیان اینکه بخش گردشگری در توسعه، استانها باید محور اصلی باشد، گفت: امسال در برنامه توسعه، استانها ۷ الی ۸ درصد رشد پیشبینی شده است که سهم گردشگری باید نقش پر رنگی در تحقق این برنامه کلی توسعه استانی ایفا کند.
وزیر کشور اضافه کرد: باید در نظر داشته باشیم که صنعت گردشگری هم زودبازده و هم زمینه اشتغال بالا دارد که نیازمند توجهات جدی است.
وحیدی در پایان به ضرورت توسعه گردشگری داخلی هم اشاره کرد و گفت: توسعه گردشگری داخلی به شناخت بیشتر اقوام از همدیگر که در نوع خود باعث تقویت وحدت و همبستگی ملی میشود.
انتهای پیام/