در روزهای آلوده بیشتر شیر بنوشید
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی سازمان غذا و دارو، دکتر محمد کاظمزاده با اشاره به وجود گرد و غبار و ریزگردها در اغلب استانها، گفت: توصیه میشود در شرایط آلودگی هوا برای کاهش صدمات وارده به دستگاه تنفسی و التهاب دستگاه گوارش ناشی از این آلودگی مصرف شیر و لبنیات در افراد افزایش یابد.
وی افزود: مصرف شیر و فرآوردههای آن سبب نرم شدن مخاط تنفسی فوقانی، مری و معده میشود. از سوی دیگر به دلیل وجود ترکیبات مناسب برای رشد و نمو باکتریهای مفید که عمل دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم میکند التهابات و بیماریهای دستگاه گوارش را کاهش میدهد. کاهش التهابها در مقابله با نقش رادیکالهای آزاد که به صورت آلایندهها وارد بدن شدهاند، نقش موثری داشته به سلامت بدن کمک میکند.
کاظمزاده اظهار کرد: مصرف دوغ و ماستهای پروبیوتیک برای مقابله با آلایندههای هوا انتخاب بهتری به شمار میرود. آلایندههای موجود شامل ترکیبات مختلفی است که از طریق هوای تنفسی وارد بدن شده، آثار مخرب آن روی بافتهای بدن، دستگاه تنفسی و قلب و عروق برجای مانده در طولانی مدت ابتلا به پوکی استخوان را تشدید میکند.
وی یادآور شد: در زمان آلودگی هوا، جذب ویتامین D از طریق پوست به شدت کاهش مییابد. به همین دلیل در شهرهای بزرگ که معمولا هوای آلوده دارند، کمبود ویتامین D از شیوع بالایی برخوردار است.
به گفته وی، افرادی که کمبود کلسیم دارند، بیشتر در معرض خطر آلودگی با سرب قرار میگیرند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان علاوه بر سایر اقداماتی که در شرایط وارونگی هوا برای مقابله با آثار مضر آلودگی بر سلامت میبایست انجام شود بر توجه به تغذیه مناسب تاکید کرد و افزود: تغذیه متعادل و مناسب با در دسترس قرار دادن مواد مغذی که هر یک به طریقی بافتهای بدن را در برابر آثار مخرب ذرات آلاینده یاری میکنند، نقش موثری در حفظ سلامت بدن دارد.
وی با تاکید بر مصرف فرآوردههای لبنی کم چرب در افرادی که مبتلا به بیماریهای قلبی- عروقی هستند، گفت: گروه شیر و لبنیات در هرم مواد غذایی به عنوان منابع خوب کلسیم و ویتامین D شناخته میشود. به همین دلیل همواره برای پیشگیری و مقابله با گسترش پوکی استخوان بر مصرف شیر و لبنیات تاکید شده است.
کاظمزاده اظهار کرد: آلودگی هوا بیماریهای قلبی و عروقی و مرگ ناشی از آن را افزایش میدهد. این اتفاق معمولا در افراد مستعد بیماری قلبی عروقی مانند کسانی که بیش از 60 سال دارند یا کسانی که سابقه نارسایی قلبی دارند، رخ میدهد. همچنین کسانی که دچار ناراحتی ریوی مزمن به خاطر استعمال سیگار هستند یا دیابت دارند، بیش از دیگران در معرض خطرات قلبی عروقی ناشی از آلودگی هوا قرار دارند.
وی توصیه کرد: در هوای آلوده، مصرف شیر را افزایش دهید، زیرا شیر به دلیل دارا بودن فسفر، منیزم و کلسیم، خنثی کننده سموم است.
کاظمزاده افزود: سعی کنید، ماست و دوغ به مقدار فراوان بنوشید و اگر ماست با ذائقه شما سازگار نیست، دوغ رقیق را به همراه گل محمدی به دفعات زیاد مصرف کنید
انتهای پیام/