اصول تغذیه صحیح هنگام افطار و سحر چیست؟
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان، دکتر محمد کاظمزاده با بیان اینکه روزهداران همانند زمانی که روزه نیستند، باید سه وعده غذا در برنامه خود داشته باشند، گفت: این وعدهها شامل افطار، سام و سحر است.
وی افزود: بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد، تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود.
دکتر کاظم زاده اظهار کرد: با توجه به ساعت صرف افطار و فاصله آن تا سحر، میتوان ساعتی پس از افطار وعده غذایی مانند شام سبک مصرف کرد.
وی با توصیه بر مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروههای غذایی شیر و لبنیات (شیر، ماست و پنیر)، میوه و سبزیجات، نان و غلات (برنج و نان) در هنگام افطار، گفت: علاوه بر این مصرف شیر گرم، فرنی و شیر برنج، استفاده از مواد غذایی آبکی مانند سوپ کم چرب، آش کم حبوبات، حلیم بدون روغن نیز توصیه میشود.
مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه میوه و سبزیجات حاوی مقدار زیادی آب و فیبر هستند، افزود: به همین دلیل به افراد توصیه میشود این دسته از مواد غذایی را در وعده افطار و در فاصله افطار و سحر مصرف کنند زیرا مصرف این دسته از مواد غذایی برای دستگاه گوارش بسیار مفید و مانع بروز یبوست میشود.
دکتر کاظمزاده اظهار کرد: سبزیها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری میکند.
وی به نامناسب بودن مواد غذایی شیرین در وعده سحری اشاره کرد و افزود: مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین، موجب ورود قند خون به داخل سلولها و در پی آن کاهش قند خون میشود. به این ترتیب، مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شکلات در وعده سحر موجب موجب گرسنگی زود هنگام میشود.
انتهای پیام/