طراحی و تجاریسازی جلیقه حیات هوشمند با حمایت صندوق حمایت از صنایع الکترونیک
به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، هدف از حمایت طرح جلیقه حیات هوشمند، بهبود و ارتقاء سبک زندگی سالم مردم و حرکت در راستای سند چشم انداز نظام سلامت کشور است.
علی اکبر کوهستانی، مدیر عامل شرکت مراقبین هوشمند سلامت با تاکید بر اینکه حوزه بهداشت و سلامتی از طریق موبایل به سرعت در حال گسترش است، گفت: با توجه به بالا بودن آمار مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی و همچنین محیا بودن شرایط ابتلا و عدم بهرهگیری عمومی از استانداردهای بینالمللی بهداشتی در زمینههای مختلف، توسعه یک تکنولوژی پوشیدنی که قابلیت مانیتورینگ پیوسته و همزمان وضعیت عملکرد قلب و علایم حیاتی بر روی گوشی هوشمند فرد را دارا باشد، بیش از پیش احساس میشود.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت این موضوع با بهرهگیری از دانش غنی بومی، در کنار پیشرفتهای سریع علمی، با طراحی، مجتمع سازی و ارتقای بلوکهای حیاتی این ایده، گامی موثر در ارائه لباسی هوشمند که علاوه بر راحتی استفاده، علایم حیاتی فرد را سنجیده و با ارایه گزارشی دقیق جهت استفاده پزشک معالج و جلوگیری از بروز خطرات جبران ناپذیر، برداشته شدهاست.
کوهستانی در خصوص مشخصات و عملکرد فنی این سیستم افزود: الکتروکاردیوگرام دینامیک یا هولتر در پزشکی به روشی تشخیصی برای پایش و مونیتورینگ فعالیت قلب در تشخیص بینظمیهای تپش در قلب برای یک دوره زمانی بلندمدت از ۲۴ تا ۴۸ ساعت گفته میشود. دراین سیستم، پنج الکترود خشک به عنوان گیرنده سیگنال قلبی درابعاد 1و2 سانتیمتر و قابلیت دکمه شدن به لباس به کار میرود.
وی اضافه کرد: این الکترودها در نزدیکترین نقطه به قلب و در 5 نقطه مستقر شده (همانند الکترود های ECG) و سیگنالهای تولیدی را به صورت بیسیم به واحد پردازش که یک گوشی هوشمند است ارسال میکنند. گوشی با دریافت این سیگنال و دادههای دیگر همانند مسافت پیمایش شده، گزارش کاملی از سلامت و فعالیتهای فرد ارائه خواهد کرد.
به گفته مدیر عامل شرکت سازنده جلیقه حیات هوشمند با توجه به اینکه بیماریهای قلبی و عروقی یکی از مهمترین عوامل مرگ ومیر در ایران شناخته شده است (13 درصد فوتیهای 6ماهه اول سال 1394 به دلیل عوارض بیماریهای قلبی بوده است)، بازار گستردهای در سطح کشور دارد و لذا مانیتورینگ مستمر و به موقع امکان پیگیری و رسیدگی به عارضههای قلبی در زمان کوتاه را فراهم میکند.
کوهستانی در خصوص موارد استفاده این محصول پوشیدنی هوشمند افزود: نمونه عمومی این محصول را تمام افراد جامعه میتوانند به طور مداوم وضعیت سلامت قلب خود را چک کنند. به این شکل که نرم افزار هوشمند موجود در تلفن همراه با آنالیز وضعیت قلبی افراد و با کمک گرفتن از دادههای دیگری که به طور معمول از سنسورهای گوشی دریافت میکند، الگوی سلامتی مناسبی برای افراد تجویز کرده و سلامت افراد را تضمین میکند.
وی ادامه داد: نمونه حرفهای محصول برای ورزشکاران است؛ به کمک نسخه پیشرفته این سیستم که با استفاده از بلوتوث، اطلاعات را تا 1000 متر میتواند به رایانه تیم پزشکی مستقر در حاشیه تمرین تله متری کند، اطلاعات جامعی از فیزیک سلامت ورزشکار در اختیار مربی و تیم پزشکی جهت آنالیز و بهینهسازی فرآیند تمرین قرار میگیرد. الکترودهای این نمونه می تواند شامل سنسورهای دیگری هم باشد. همچنین نمونه پزشکی برای افراد با عارضه قلبی است. در این محصول می توان از طریق گوشی هوشمند دائما وضعیت سلامت افراد را در اختیار خانواده و مرکز فوریتهای پزشکی قرار داد.
کوهستانی خاطرنشان کرد: این طرح با «عنوان جلیقه حیات هوشمند برای ارسال الکتروکاردیوگرام بیسیم به کلینیک مجازی قلب» موفق به اخذ گواهینامه ثبت با شماره 91767 شده است و در راستای تولید تجاری در مراحل اخذ مجوز از اداره کل تجهیزات پزشکی است.
مدیر عامل شرکت طراح و سازند پوشیدنی الکترونیکی هوشمند در پایان تصریح کرد: حمایتهای صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک(صحا) از این پروژه سبب پیشبرد سریعتر و بهتر آن در راستای ساخت و تجاریسازی شده است.
همچنین با توجه به اینکه تاکنون دستگاهی با این هدف و عملکرد تولید و وارد ایران نشده است، از لحاظ قیمت و خدمات پس از فروش نسبت به دستگاههای نسبتا مشابه کاملا رقابتی است.
انتهای پیام/