دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 ارديبهشت 1396 - 12:47
رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش خبر داد:

افزایش 85 درصدی حقوق معلمان طی 4 سال گذشته/ بازنشستگی 640 هزار فرهنگی در یک دهه آینده

رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش از افزایش 85 درصدی حقوق معلمان طی چهار سال اخیر خبر داد.
کد خبر : 175333

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، اسفندیار چهاربند در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت هفته معلم برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی‌بر اینکه طی 4 سال گذشته برای افزایش میزان حقوق معلمان و کاهش تفاوت دریافتی آنها با سایر کارکنان دولت چه اقداماتی انجام شده است، گفت: حقوق معلمان در سال 96 نسبت به سال 92، 85 درصد افزایش داشته است که ظاهرا رشد خوبی داشته است، اما اگر بخواهیم این افزایش را با واقعیت اقتصادی کشور مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد که این میزان حقوق منصفانه نیست و با حد مطلوب فاصله دارد.


وی افزود: طی دوره اخیر برای افزایش حقوق معلمان سازوکار رتبه‌بندی را طی 2 مرحله اجرا و تلاش کردیم که فاصله میزان دریافتی معلمان با سایر کارکنان دولت کاهش پیدا کند و البته این برنامه‌ها باید تداوم داشته باشد تا بتوان تبعیض‌ها را به طور کامل برطرف کرد.


رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار آنا مبنی‌بر اینکه در بحث تکریم معلم ارتقای معیشت و منزلت آنها مطرح است که معلمان معتقدند به دلیل پایین‌ بودن میزان حقوق منزلت و معیشت آنها دچار تزلزل شده، بیان کرد: رابطه منزلت و معیشت یک رابطه خطی نیست، در منزلت عناصر مختلفی دخیل است که یکی از آنها معیشت معلمان است که ما در هفته معلم تلاش می‌کنیم تمام عناصر مهم را در نظر بگیریم.


وی افزود: ما معتقدیم اگر تلاش‌های صورت گرفته در این دوره طی 4 سال آینده نیز تداوم داشته باشد، بتوانیم به میزان قابل‌توجهی اختلاف درآمدی میان معلمان و سایر کارکنان دولت را کاهش دهیم و از طرفی منزلت و معیشت آنها را ارتقا ببخشیم.


چهاربند در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی‌بر اینکه در حال‌حاضر چند معلم در نظام تعلیم و تربیت کشور مشغول به فعالیت هستند، گفت: در مجموع وزارت آموزش و پرورش دارای 928 هزار نیروی انسانی است که 54درصد از این آمار را خانم‌ها و مابقی را آقایان به خود اختصاص داده‌اند. از این تعداد 575 هزار نفر معلم هستند.


وی افزود: با استقرار قانون مدیریت کشوری اساسا تربیت معلم از سال 85 تا 90 تعطیل شد و ما در طول دو دهه از سال 80 تا 99، 640 هزار معلم بازنشسته داریم.


رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: جایگزین کردن نیروهای جدید به جای نیروهای بازنشسته مستلزم اختصاص ردیف استخدامی، تامین منابع مالی و از همه مهم‌تر ظرفیت‌سازی در حوزه تربیت معلمان است.


وی در ادامه با بیان اینکه ظرفیت‌های موجود در دانشگاه فرهنگیان پاسخگوی جایگزین نیروی معلمان بازنشسته نیست، گفت: تفاهنامه‌ای با وزارت علوم منعقد شده تا بتوانیم در دانشگاه‌های معتبر که رشته تربیتی دارند، نیروی انسانی موردنیاز خود را تربیت کنیم. در واقع بتوانیم از ظرفیت سایر دانشگاه‌ها استفاده کنیم.


چهاربند تصریح کرد: البته تربیت نیرو در سایر دانشگاه‌ها و تاییدیه صلاحیت حرفه‌ای آنها برعهده دانشگاه فرهنگیان است و صرفا برای تسریع در جایگزینی نیروهای بازنشسته این تصمیم اتخاذ شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب