دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

درآمد میلیاردی چهره‌های مطرح ورزش از صنعت رستوران‌داری

درسال‌های اخیر یکی ازبحث‌های روزمره میان علاقه‌مندان به فوتبال و مردمی که حتی خیلی فوتبال را دنبال نمی‌کنند، درآمد میلیاردی بازیکنان و مربیان فوتبال است. با این‌که خیلی از بازیکنان شاغل درفوتبال ایران هرساله قراردادهای نجومی می‌بندند و جزو قشر مرفه جامعه محسوب می‌شوند، جالب است بدانید آنها به فکر مشاغل دیگری خارج از زمین فوتبال هم هستند. شغلی که در سال‌های اخیر به شدت درمیان فوتبالی‌ها و البته ورزشکاران برخی رشته‌های دیگر درسال‌های اخیر مرسوم شده و هر روز به تعداد آن افزوده می‌شود، رستوران‌داری است.
کد خبر : 165528

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا از شهروند، خیلی ازچهره‌های مطرح ورزش ایران که شاید ملاقات آنها از نزدیک برای خیلی ازمردم یک رویا محسوب می‌شود، در رستوران خود پذیرای مردم هستند و به نوعی از شهرتی که دارند، دراین راه استفاده می‌کنند. البته برخی چهره‌ها نیز بوده‌اند که درصنعت رستوران‌داری ورود کردند اما دراین پروژه شکست خوردند، اگرچه این روزها برخی اهالی فوتبال درآمد خوبی از این راه کسب می‌کنند و هر روز به تعداد شعبه‌های رستوران خود می‌افزایند.



فوتبالی‌هایی که ناکام شدند
درشرایطی که این روزها صنعت رستوران‌داری درمیان اهالی فوتبال رونق گرفته، جالب است بدانید قبل از این نفراتی بوده‌اند که به این حوزه ورود کرده اما ناکام مانده‌اند. مجتبی جباری بازیکن سابق استقلال یکی از این دسته افراد بود که دریکی از مناطق شمالی تهران رستوران خود را افتتاح کرد اما بعد از مدتی به دلیل ناکامی دراین حوزه تصمیم گرفت از این صنعت کنار بکشد. همچنین افشین پیروانی کاپیتان سابق پرسپولیس و مدیر تیم‌ملی فوتبال مدتی درمنطقه فرحزاد تهران به رستوران‌داری مشغول شد و خیلی زود تصمیم به انصراف از این کار گرفت. یحیی گل‌محمدی دیگر فردی بود که می‌توان او را در لیست ناکام‌های بخش رستوران‌داری دانست. بازیکن سابق تیم‌ملی نیز بعد از مدتی رستوران‌داری تصمیم گرفت انصرافش را اعلام کند.


امیر قلعه‌نوعی؛ تجربه دوباره
موفق‌ترین مربی تاریخ لیگ برتر ایران که هم‌اکنون درتبریز فعالیت می‌کند، بعد از این‌که یک‌بار چند ‌سال قبل تصمیم گرفت رستوران خود را جمع کند، یکی، دوسالی است که رستوران جدیدی را افتتاح کرده و در زمان حضورش درتهران سعی می‌کند شخصا میزبان میهمانانش دراین رستوران باشد. امیر قلعه‌نوعی دراین‌باره به «شهروند» می‌گوید: «همیشه فوتبال را اولویت خودم قرار دادم و معمولا اقدامی نکردم که به فعالیت فوتبالی‌ام ضربه بزند. بحث افتتاح رستوران پیشنهاد پسرم، هوتن بود. خودم این پیشنهاد را بررسی و قبول کردم. الان هم اکثر کارهای رستوران را هوتن انجام می‌دهد، به‌ویژه دراین یک‌سالی که به تراکتورسازی آمدم. زمانی که در استقلال بودم، برخی پسرم را اذیت کردند اما خوشحالم که الان خیلی خوب رستوران‌داری می‌کند و توانسته یک رستوران ایتالیایی هم برای خودش افتتاح کند. از مردم تشکر می‌کنم که دراین چند وقت به خاطر من هم شده، به رستوران می‌آیند اما باید بدانند فقط بحث مالی برای من مدنظر نیست.»


فلافلی؛ شغل عجیب فوتبالیست‌ها
شاید عجیب‌ترین اتفاق درمیان تمام رستوران‌های لوکسی که ستاره‌های فعلی و قدیمی فوتبال درتهران و سایر شهرها افتتاح کرده‌اند، روی‌آوردن برخی ازستاره‌های ناکام به مغازه‌های ساندویچی است. مشهورترین بازیکن درسال‌های گذشته که خودش فلافلی افتتاح کرده، سعید حلافی بازیکن سابق پرسپولیس است. او در زمره بازیکنانی بود که کارت معافیت‌شان باطل شده و به همین دلیل خیلی زود از صحنه فوتبال محو شد و درغرب تهران به خاطر اصلیت آبادانی‌اش مغازه فلافلی افتتاح کرد. حلافی که درقهرمانی پرسپولیس درجام حذفی ‌سال ٨٩ نقش داشت، دراین‌باره می‌گوید: «بعد از اتفاقاتی که برای من رخ داد، تصمیم گرفتم درکنار برخی از دوستانم فلافلی داشته باشم. مردم در زمان حضورشان درمغازه به من لطف داشتند اما هیچ‌وقت فکر نمی‌کردم از پرسپولیس به اینجا برسم.» بیژن کوشکی، بازیکن سابق استقلال دیگر چهره فوتبالی است که مغازه فلافلی افتتاح کرده و این روزها اثری از او در فوتبال دیده نمی‌شود.


احمدرضا عابدزاده؛ از تهران تا متل قو
یکی از بهترین دروازه‌بان‌های تاریخ فوتبال ایران که چند ‌سال قبل رستورانی درخیابان شریعتی تهران داشت و اغلب نیز خودش درمغازه برای پاسخگویی به مشتریانش حاضر بود، خیلی ناگهانی با وجود این‌که خیل علاقه‌مندان به او هرشب در رستورانش تجمع می‌کردند، تصمیم به تعطیلی این مغازه گرفت. احمدرضا عابدزاده که تجربه مربیگری درچند باشگاه لیگ برتری مثل پرسپولیس و راه‌آهن را داشت، چند سالی است که از فوتبال فاصله گرفته و بار دیگر تصمیم گرفته رستوران‌داری را تجربه کند. فست‌فود عابدزاده این‌بار درشمال کشور و درشهر متل قو افتتاح شد و هر روز میزبان علاقه‌مندان زیادی است. عابدزاده که در اکثر ماه‌های ‌سال ساعات زیادی را در رستورانش حضور دارد و به درخواست عکس یادگاری با مردم هم پاسخ منفی نمی‌دهد، درباره سابقه‌اش در رستوران‌داری از تهران تا شمال به «شهروند» می‌گوید: «زمانی که درتهران رستوران داشتم، می‌گفتند چرا رستورانت شلوغ می‌شود؟ چرا جلوی رستوران می‌ایستی و با همه عکس می‌گیری؟ من که نمی‌توانم بگویم چه کسی در رستوران بیاید و چه کسی نیاید. هرفردی هم که درخواست عکس می‌کند، وظیفه خودم می‌دانم این کار را انجام دهم. به خاطر همین قیدش را زدم که درتهران باشم و به شمال رفتم. الان خیلی راضی هستم و مردم خیلی به من محبت دارند. امسال هم از اوایل اسفند به متل قو آمدم و تا اواخر فروردین این‌جا می‌مانم، چون محل زندگی و کارم شمال کشور است.»


علیرضا حیدری؛ فعال درتجارت
قهرمان سابق کشتی یکی از چهره‌های غیرفوتبالی موفق در زمینه تجارت و صنعت است. او که اخیرا مسئولیت‌های زیادی در فدراسیون داخلی و بین‌المللی دربخش کشتی پهلوانی گرفته، درشهر کرج رستورانی را به نام خود افتتاح کرده است. علیرضا حیدری جدا از رستوران‌داری در زمینه‌های دیگر نیز به درآمدزایی خارج از ورزش هم می‌پردازد و جزو معدود چهره‌های سرشناس غیرفوتبالی است که به صنعت رستوران‌داری روی آورده است.


ساندویچی‌های دهه ٧٠
ورود بازیکنان فوتبال به صنعت غذایی از دهه٧٠ با افتتاح چند مغازه ساندویچی توسط چند بازیکن پرسپولیس آغاز شد. بازیکنانی مثل فرشاد پیوس و هم‌نسلی‌های او درباشگاه پرسپولیس با توجه به قراردادهای نه‌چندان خوب مالی وقت، تصمیم گرفتند به صنعت غذایی روی بیاورند. فرشاد پیوس، پیشکسوت پرسپولیس دراین‌باره می‌گوید: «این مغازه را افتتاح کردم اما خیلی به آن رسیدگی نمی‌کردم. یعنی وقت چندانی درکنار فوتبال نداشتم که بخواهم رستوران‌داری کنم. الان هم چند سالی می‌شود که دیگر رستوران‌داری نمی‌کنم و مغازه‌ام را لوسترفروشی کردم.»


علیرضا منصوریان؛ چند شعبه درتهران
کاپیتان سابق و سرمربی فعلی استقلال از چند ‌سال قبل تصمیم گرفت رستوران‌های زنجیره‌ای خود را درتهران افتتاح کند. او در زمانی که سرمربی نفت تهران بود و شاید زمان بیشتری نسبت به حالا که سرمربی استقلال است و حاشیه‌های زیادی را پیرامون خود می‌بیند، داشت. تصمیم گرفت فست‌فودی را به نام خود درتهران افتتاح کند. با این‌که قبل از او برخی از هم‌دوره‌ای‌هایش دراین زمینه موفق نبودند اما منصوریان خیلی زود رستوران‌های زنجیره‌ای خود را گسترش داد و اخیرا نیز سومین شعبه آن را با مراسمی شکیل و با حضور اهالی فوتبال افتتاح کرد تا نشان دهد درکنار استعداد فوتبالی در زمینه رستوران‌داری نیز استعدادهای زیادی دارد. او گاهی با دعوت از بازیکنانش چه درنفت و چه در استقلال،‌ سعی می‌کند تبلیغی را برای رستورانش ازاین طریق انجام دهد. البته یکی دیگر از اتفاقات جالب پیرامون رستوران منصوریان، حضور هواداران استقلال مقابل شعبه‌های مختلف بعد ازموفقیت‌هایی نظیر برتری در دربی است که فضایی را شبیه استادیوم ایجاد می‌کند.


سرخابی‌های سابق در شغل جدید
هادی شکوری و علیرضا محمد، بازیکنان سابق استقلال و پرسپولیس ازجمله نفراتی هستند که بعد از کناررفتن از تیم‌های بزرگ پایتخت و درآمدهای چند صد میلیونی این روزها به صنعت رستوران‌داری روی آورده‌اند. جالب است بدانید یکی از مشتریان رستوران علیرضا محمد، بازیکن سابق پرسپولیس، همین باشگاه است که برای بازیکنان در زمان ناهار غذا تهیه می‌کند. به نظر می‌رسد با ادامه این روند خیلی از بازیکنانی که سابقه بازی در تیم‌های بزرگ را دارند و نامی برای خود دست و پا کرده‌اند، وارد این صنعت خواهند شد.


محمد موسوی؛ کار درکنار ورزش حرفه‌ای
یکی از بهترین بازیکنان سال‌های اخیر والیبال ایران با این‌که درطول ‌سال دایما درگیر مسابقات ملی و باشگاهی است، خیلی زود به فکر آینده افتاده و سعی کرده تا با افتتاح رستورانی درتهران، ازهمین حالا شغل جدیدی برای روزهای بعد از بازنشستگی‌اش ایجاد کند. شاید موسوی یکی از معدود بازیکنانی باشد که درطول دوران حرفه‌ای به فکر درآمدزایی از راهی به جز ورزش افتاده‌اند. البته به نظر می‌رسد افتتاح رستوران ازسوی فوتبالی‌ها انگیزه دوچندانی به مدافع قدرتمند والیبال ایران برای ورود به صنعت رستوران‌داری داده است. سیدمحمد موسوی که هنوز هم یکی ازمهره‌های کلیدی والیبال ایران محسوب می‌شود، دراین‌باره به «شهروند» می‌گوید: «به هرحال هرکسی نیاز به درآمد دارد و از آنجایی که عمر ورزش حرفه‌ای ما هم کوتاه است، باید به فکر آینده باشیم و منبع درآمدی برای خودم داشته باشم. البته ورزش حرفه‌ای آنقدر وقت ما را می‌گیرد که نمی‌توانیم به مشاغل دیگر فکر کنیم. الان هم من خیلی، وقتی برای کار دوم خودم نمی‌گذارم و این رستوران توسط برخی از دوستانم اداره می‌شود.»


محسن فروزان؛ پشیمانی زودهنگام
محسن فروزان که ٢‌سال قبل وظیفه حراست دروازه استقلال را برعهده داشت، دراین فصل کار خود را با باشگاه خونه به خونه در لیگ دسته اول آغاز کرد اما خیلی زود از این تیم جدا شد تا فکر رستوران‌داری که به گفته خودش از کودکی جزو اهداف او بوده، به سرش بزند. فروزان با همکاری همسرش درغرب تهران رستورانی را افتتاح کرد اما بعد از پیوستنش به صبای قم وقت کمتری برای شغل دوم خود داشت. این دروازه‌بان لیگ برتری درباره حضور همزمان درفوتبال و صنعت رستوران‌داری به «شهروند» می‌گوید: «قبل از این‌که رستوران افتتاح کنم، تصور می‌کردم کار راحتی است و درآمد زیادی دارد اما بعد از چند ماه فهمیدم برای کسی مثل من که فوتبال حرفه‌ای بازی می‌کند، مثل سم است. الان دیگر خودم برای رستوران وقت کمتری می‌گذارم و برای آنجا مدیر گذاشته‌ام، حتی اگر روزی فوتبال را کنار بگذارم، متوجه شدم که رستوران‌داری کاری فوق‌العاده سخت است. این روزها طوری شده که هرکسی پول دارد، به سمت رستوران‌داری می‌رود. من از کودکی دوست داشتم یک رستوران بزرگ داشته باشم اما خدا را شکر که خیلی زود متوجه شدم من برای این کار ساخته نشدم و جلوی یک ضرر بزرگ را گرفتم. از انتخاب این شغل پشیمان هستم و به ‌زودی رستورانم را می‌فروشم.»


علی دایی؛ با شیوه نوین
آقای گل فوتبال جهان که سال‌هاست درکنار فوتبال به تجارت در زمینه‌های مختلف می‌پردازد، اخیرا وارد صنعت رستوران‌داری هم شده و نوع جدیدی از این صنعت یعنی «فودکورت» را درتهران افتتاح کرد. علی دایی از دوران جوانی به تجارت موفق مشهور بوده و مشخصا بی‌دلیل به هیچ صنعتی روی نمی‌آورد. البته پیش از این سرمربی فعلی نفت تهران یکی از شعب رستوران خود را درشهر زادگاهش یعنی اردبیل افتتاح کرده بود.


حرفه‌ای یا غیرحرفه‌ای؟
به هیچ عنوان نمی‌توانیم روی ورود چهره‌های مطرح ورزشی به‌ویژه فوتبالیست‌ها به صنعت رستوران‌داری برچسب غیرحرفه‌ای بچسبانیم. درتمام دنیا ستاره‌های مشهور جدا از فعالیت ورزشی خود به دنبال تجارت دیگری خارج از زمین هم هستند. به‌عنوان مثال، لیونل مسی اخیرا رستورانی را به نام «کینگ» درشهر بارسلونا افتتاح کرده است. با این حال مشخص است که ورزشکاران مشهور با استفاده از شهرت خود مشتریان بیشتری را به سوی خود جذب می‌کنند و به دنبال درآمدزایی از این راه هستند. شاید حداقل برای بازیکنانی که درحال فعالیت در زمین هستند، خیلی جالب نباشد که تمرکز خود را روی فعالیت دیگری مثل رستوران‌داری بگذارند، اما به ‌هرحال هیچ‌کس هم نمی‌تواند ایرادی از این فعالیت بگیرد که هر روز درمیان اهالی ورزش و مخصوصا فوتبال گستره بیشتری پیدا می‌کند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب