چرا قوه قضائیه نباید در ماجرای فوتبال مداخله کند؟
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ مدتهاست جنجال بزرگی بر سر قرارداد مربیان فوتبال و شکایتهای آنان از فدراسیون فوتبال و باشگاههای ورزشی در فیفا درگرفته است و هر روز شاهد جریمه سنگین باشگاهها و فدراسیون بر سر قراردادهای نادرست و تصمیمهای غلط و پیشبینینکردن و پیشگیرینکردن توسط مدیران هستیم.
بهنظر میرسد ضربههایی که اینگونه قراردادها به حوزه اقتصاد وارد میکنند کمتر از برخی از اختلاسهای اقتصادی نیست. نمونه آخر این مسئله پرونده جدیدی است که در ارتباط با آقای شفر در باشگاه استقلال مطرح شده است، این هزینهها میتواند گره از کار بسیاری از مشکلات کشور بهویژه در مناطق سیلزده بگشاید.
نکته قابل توجه این است که وقتی اینگونه پروندهها مطرح میشود، کمتر شخصی معترض کسانی میشود که این قراردادها را بستهاند و به شرایط آن و نحوه تأمین مالی آن دقت لازم را نداشتهاند و بماند اینکه این افراد بازنشسته شدهاند یا تغییر مدیریت دادهاند و بهراحتی از بودجه بیتالمال خسارات وارده تأمین میشود و کمتر کسی متوجه میشود که عاقد قرارداد چه کسی بوده و چرا اکنون پاسخگوی قراردادی که امضا کرده است، نیست.
مشابه دیگر در مسئله برخی تخلفات بانکی است که بیشتر رسانهها به فرد متخلف میپردازند و کمتر رسانهای به این نکته اشاره میکند که کدام مسئول وام به طرف پرداخت و یا کدام بانک در رعایت ضوابط تخلف کرده و در نهایت حداکثر آن است که با فرد متخلف برخورد میشود.
بنابراین پیشنهاد میشود در همه قراردادهای ورزشی و نحوه پرداخت و علل فسخ قرارداد دادستانی ورود کند و امضاکنندگان قرارداد را اگر در مسئولیت خود نیستند و جابهجا شدهاند، بازخواست کند، که اگر احیاناً قصور یا تقصیری داشتند، پاسخگو باشند.
شاید بتوان با جلوگیری از جریمههایی که تاکنون به فدارسیونها و باشگاههای کشور تحمیل شده است، چند ورزشگاه در مناطق کمبرخوردار ساخت تا بعد از این همه سال نیاز به واردکردن مربی چشمآبی نباشیم و با همین مربیان بومی خودمان بتوانیم افرادی چون مرحوم دهداری، مرحوم ناصر حجازی و مرحوم همایون بهزادی تربیت کنیم.
*دکتری علوم سیاسی و عضو هیئت علمی دانشگاه
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/