تشریح راهحلهایی به منظور کاهش ترافیک در پایتخت/ خودروهای فاقد تجهیزات زمستانی جریمه میشوند
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار محمدرضا مهماندار در ادامه نشست خبری خود با اصحاب رسانه در تشریح اقداماتی که میتواند باعث کاهش ترافیک در پایتخت شود، اظهار کرد: برخورد با تخلفات ساکن، سرعت در رسیدگی به تصادفات، کنترل محدوده زوج و فرد و طرح ترافیک از جمله اقداماتی است که میتواند در کاهش ترافیک پایتخت موثر باشد. البته اصلاح هندسی معابر از جمله اقدامات دیگری است که تا امروز با همکاری شهرداری تهران اصلاحاتی در این خصوص صورت گرفته است اما تمامی موارد یاد شده تاثیر کمی در کاهش ترافیک دارند.
وی در توضیح علت ترافیک سنگین در هفتههای اخیر گفت: در ماه محرم و صفر مراسمهای جشن و شادی و خرید انجام نمیشود به همین دلیل هفته گذشته با پایان یافتن ماه صفر ما شاهد افزایش ناگهانی ترافیک در پایتخت بودیم البته سرمای هوا و تمایل به استفاده از خودروی شخصی، برگزاری نمایشگاهها، معضلات کمبود وسایل حمل و نقل عمومی را هم نباید در بحث ترافیک فراموش کنیم.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: در تابستان ادارات بین ساعات 2 تا 4 تعطیل میشوند طول روز بلند است و بار ترافیکی با بار پایان یافتن کار اداری تداخل پیدا نمیکند اما در پاییز و زمستان به دلیل کوتاه بودن روز این دو بار ترافیکی با یکدیگر تداخل پیدا میکنند.
شنبه نقطه استارت کاهش ترافیک در تهران
وی در واکنش به برخی از اظهار نظرها که گفته میشود از ابتدای این هفته ترافیک در پایتخت کاهش داشته است، گفت: این صحبت صحیح است زیرا از آغاز این هفته موج اضافه سفرهای درون شهری کاهش پیدا کرده و برهمین اساس بار ترافیکی در پایتخت باکاهش روبرو بوده است و به حالت عادی بازگشته است.
قانون با متخلفان به شدت برخورد میکند
مهماندار در واکنش به عملکرد افرادی که برای ورود به محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد پلاک خود را مخدوش میکنند، گفت:پلیس به صورت محسوس و نامحسوس در تمامی معابر منتهی به طرح حضور دارد و این یک اقدام خلاف قانون و حتی جرم محسوب میشود و افرادی که این عمل را مرتکب میشوند به دادسرا فرستاده خواهند شد.
وی با بیان اینکه مجازات قانونی در انتظار این افراد است، تصریح کرد: از ابتدای امسال 6 هزار خودرویی که پلاکشان مخدوش شده بود اعمال قانون شدند و در یک ماه گذشته با هزار و 600 دستگاه خودروی دیگر برخورد جدی صورت گرفت زیرا این موضوع یک ناهنجاری و جرم است.
برخورد با 600 هزار خودروی فاقد معاینه فنی
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه معاینه فنی مقدماتیترین اقدامی است که میتوان برای کاهش آلودگی هوا انجام داد، عنوان کرد: دوربینهای طرح زوج و فرد در سطح شهر بحث معاینه فنی خودروها را به صورت سیستماتیک کنترل میکنند و از ابتدای آغاز اجرای این طرح تاکنون با بیش از 600 هزار خودروی فاقد معاینه فنی برخورد صورت گرفته است.
مهماندار با بیان اینکه بر اساس اعلام مراکز معاینه فنی شهرداری تهران بیش از 90 درصد خودروها هم اکنون دارای برگه معاینه فنی هستند، تصریح کرد: اما در بحث آلودگی هوا تنها چاره کار معاینه فنی نیست بلکه کیفیت خودروها و همچنین کیفیت بنزین باید افزایش پیدا کند.
جریمه خودروهای فاقد تجهیزات زمستانی
وی در ادامه در خصوص جریمه خودروهای فاقد تجهیزات زمستانی در پایتخت توضیح داد: براساس جدول جرائم و برابر آییننامه مصوب دولت خودروها موظفند در فصل زمستان چه در معابر شهری و همچنین برون شهری تجهیزات ایمنی همانند لاستیک یخ شکن، سیستم گرمایشی مناسب، زنجیر چرخ و برف پاککن به همراه داشته باشند. تهران شهری است که در قسمتهای شمالی برفگیر است و صرف نظر از قوانین و مقررات رانندگان باید تجهیزات ایمن داشته باشند زیرا در شمال شهر به هنگام بارش برف نمیتوان بدون زنجیر چرخ حرکت کرد. در پایتخت و در بحث ترافیک همه موارد با قانون حل نمیشود بلکه مردم باید خود را با شرایط تطبیق دهند.
واکنش مهماندار به اظهارات اعضای شورای شهر
وی در واکنش به اظهارات برخی ازعضای شورای شهر مبنی بر اینکه پلیس راهور وظیفه خود را به درستی انجام نمیدهد، گفت: این صحبتها کلی گویی است و من نمیدانم وقتی میگویند پلیس وظیفهاش را به درستی انجام میدهد منظورشان چیست وقتی ظرفیت تردد 25 درصد بیشتر از ظرفیت موجود است پلیس باید چه کاری انجام دهد آیا پلیس میتواند جلوی ورود خودروها به خیابانها را بگیرد ما تنها بر محور قانون میتوانیم عمل کنیم شهروندان حقی دارند و محدود کردن آنها باید بر اساس قانون باشد. البته برای طرح کوتاه مدت به منظور کاهش ترافیک میتوانیم از ظرفیت چراغهای راهنمایی و رانندگی استفاده کنیم مدیریت سیستم چراغها میتواند در بحث کاهش ترافیک تاثیرگذار باشد.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در پاسخ به سوالی در خصوص فعالیت برخی شرکتهای حمل و نقل توسط خودروهایی که در قالب آژانس فعالیت میکنند و وظیفه پلیس در این باره توضیح داد: بر اساس ماده 31 و 32 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی ساماندهی حمل و نقل عمومی در داخل شهرها برعهده شهرداری است و ما در این زمینه وظیفهای برعهده نداریم.
انتهای پیام/