علل و درمان افت قند خون در بیماران دیابتی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر مجید حنیفه گفت: اگر قند خون با دستگاه اندازهگیری کمتر از 70 گزارش شود، افت قند خون بهشمار میرود. مصرف بیش از حد داروهای ضد دیابت (به هر دلیلی)، فراموش کردن مصرف یک وعده غذایی و یا دیر شدن مصرف آن بهویژه پس از تزریق انسولینهای نوروپید، نوومیکس و رگولار، فعالیت فیزیکی بیش از حد و یا مصرف نوشیدنیهای الکلی میتواند باعث افت قند خون شود.
وی ضعف، گیجی، تاری دید، گرسنگی شدید، سردرد، لرزش، تغییرات ناگهانی خلق و خو، بیقراری و خستگی را از علائم افت قند خون برشمرد و افزود: نکته مهم این است که لزوما این علائم در همه افراد ظاهر نمیشود و ممکن است بیمار یکباره با افت شدید قند خون و با حالت کاهش سطح هوشیاری به مرکز درمانی مراجعه کند.
حنیفه اظهار کرد: اگر علائم بیماری مشکوک به افت قند خون باشد، برای درمان ابتدا باید مقدار قندخون اندازهگیری شود و در صورتی که پایینتر از 70 بود، مصرف 3 یا 4 حبه قند یا نصف فنجان آب میوه (آب پرتقال یا آب سیب) یا یک فنجان شیر کمچرب یا 5 تا 6 قطعه شیرینی خشک یا یک قاشق غذاخوری شکر یا عسل توصیه میشود.
این کارشناس تجویز و مصرف منطقی داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: در صورتی که قند خون بالای 70 باشد، دیگر افت قند خون محسوب نمیشود؛ اما اگر قند خون باز هم زیر 70 گزارش شد، دوباره یکی از مواد یاد شده مصرف و این مراحل هر 15 دقیقه تکرار میشود تا قند خون به بالای 70 برسد. حتی در این صورت هم نمیتوانیم مطمئن باشیم فرد دوباره دچار افت قندخون نشود؛ به همین علت اگر تا زمان مصرف وعده بعدی بیش از یک ساعت فاصله باشد، توصیه میشود که بیمار با توجه به رژیم غذایییخود یک میانوعده مصرف کند.
حنیفه مصرف وعدههای غذایی منظم و سر ساعت، رعایت رابطه زمانی میان مصرف دارو تا صرف غذا (مثلاً 5 دقیقه پس از تزریق نوروپید حتماً غذا مصرف شود)، استفاده از دو یا سه میانوعده به جز مصرف سه وعده اصلی غذا، مصرف داروها سر ساعت و با فاصله صحیح از غذا و استفاده به میزان مناسب از کربوهیدراتها (مواد قندی، نان، برنج، غلات و...) در هر وعده غذایی را برای پیشگیری از افت قند خون توصیه کرد.
انتهای پیام/