نکات مهم برای خرید ظروف یکبار مصرف
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، موسی ظهیرینژاد، کارشناس مسئول ظروف و بستهبندی معاونت غذا و داروی دانشگاه اهواز اظهار کرد: ظروف یکبار مصرف پلاستیکی گاهی تا 300 سال طول میکشد تا در طبیعت تجزیه شود در نتیجه سعی کنید از ظروف پلاستیکی که دارای مجوز هستند به موقع و به اندازه استفاده کنید.
وی بیان کرد: ظروف پلاستیکی مورد استفاده صنایع مواد غذایی باید دارای پروانه ساخت و مجوز بهداشتی باشند که نشان میدهد مواد اولیه، مراحل فرآیند تولید و ضوابط فنی و بهداشتی محل استقرار و تجهیزات شرکت مورد بررسی قرار گرفته و زیر نظر وزارت بهداشت به تولید رسیده است.
ظهیرینژاد تصریح کرد: در سطح عرضه محصول ظروف پلاستیکی، اطلاعاتی نظیر نام محصول، شماره پروانه ساخت، شرایط نگهداری، تاریخ تولید و انقضاء، آدرس سازنده و مواردی که در ماده 11 قوانین خوراکی ذکر شده است باید قید شود که بیانگر نظارت وزارت بهداشت خواهد بود.
وی افزود: اما نکته مهم این است که اغلب افراد ظروف را به تعداد خرید میکنند و عملا کارتن و مشخصات درج شده در اختیارشان قرار ندارد که در این موارد باید به اطلاعاتی که در بدنه ظرف نقش بسته توجه کنند.
این کارشناس مسئول ظروف و بستهبندی تأکید کرد: برای استفاده از ظروف یکبار مصرف مواد غذایی باید به شماره پروانه ساخت، نوع پلیمر، چرخش اضلاع مثلث در جهت عقربههای ساعت که نشاندهنده بکر بودن مواد اولیه و قابل بازیافت بودن است و علامت اختصاری حک شده در بدنه ظروف توجه کنیم.
ظهیرینژاد، به جنس ظروف پلیمر و انواع آن اشاره کرد و گفت: علامت نوع پلیمری به صورت حک حرارتی که در این ظروف قرار میگیرد متفاوت است، به عنوان مثال پلیاستایلن و پلیپروپیلن قلمداد میشود که به عنوان مثلثی که داخل آن عددی قرار دارد و زیر آن حروف اختصاری نوع پلیمر قرار دارد در ظروف حک میشود.
وی در پایان افزود: طبق اعلام وزارت بهداشت استفاده از ظروفی که حروف اختصاری PVC زیر آن حک شده کاملا ممنوع است، از طرفی بعضی از ظروف پلاستیکی پلیمری که عدد داخل مثلث 6 و علامت اختصاری PS دارند دارای محدودیت حرارتی هستند که بهتر است برای دمای بالای 65 درجه و غذاهای چرب مانند کره و مارگارین استفاده نشود.
انتهای پیام/