افزایش گرایش به مصرف مکملهای تغذیه ای در کشور
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، امیرحسین جمشیدی افزود: امروزه بسیاری از افراد همزمان با رژیم غذایی عادی و وعدههای غذایی روزانه خود از موادی به عنوان مکمل هم استفاده میکنند.
وی تصریح کرد: البته میزان مصرف مکمل در هر فرد با فرد دیگر متفاوت است؛ ضمن اینکه برای بسیاری افراد مصرف مکملها به توصیه پزشکان بسیار ضروری است.
مدیرکل نظارت بر فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، ادامه داد: معمولا همه افراد به مکمل نیاز ندارند. چنانچه رژیم غذایی اصولی و علمی باشد تمام مواد غذایی به اندازه کافی به فرد میرسد و نیاز به حمایت تغذیهای نیست.
جمشیدی افزود: مکملهای غذایی فقط به منظور حمایت تغذیهای و برای رسیدن به هدفی خاص تجویز میشود اما چه بخواهیم چه نخواهیم گرایش مردم به مصرف مکملها رو به افزایش است و اگر سیستم قانونی کشور پاسخگوی این خواسته نباشد بازار غیر رسمی و قاچاق با معضلات اقتصادی و سلامتی، بازار را اشباع خواهد کرد.
مدیر کل نظارت بر فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو اضافه کرد: به همین دلیل در برنامهریزیهای صورت گرفته در سازمان غذا و دارو توانستیم با کمک 90 شرکت داخلی و 28 شرکت قراردادی تعداد مکملهای تغذیهای فهرست کشور را به حدود یک هزار و 455 مورد برسانیم.
جمشیدی ادامه داد: این تعداد تولید در حالی است که اگر به تعداد 332 مجوز صادر شده برای این فرآوردهها در سال 92 ( آغاز دولت تدبیر و امید) نگاهی بیندازیم و آن را با مجوزهای صادر شده در سالهای93 و 94 که به ترتیب 854 و 1304 پروانه را شامل میشود، مقایسه کنیم تائید خواهد شد که تعداد یک هزار و 455 مورد صدور پروانه تولید البته با لحاظ پروانههای صادره در چهار ماهه نخست امسال، رشد قابل توجهی را در این حوزه نوید میدهد.
وی افزود: آمار عددی تولید مکملهای تغذیهای در سال 93 بالغ بر 2 هزار و 700 میلیارد بوده که در سال 94 به حدود سه هزار و 300 میلیارد رسیده است.
جمشیدی تصریح کرد: قابل توجه اینکه ارزش تولیدات بالا در هر 2 سال یاد شده به ترتیب به 294 و 354میلیارد تومان رسیده است که همه این آمارها نشان میدهد سازمان غذا و دارو در راستای سیاستهای کلان ابلاغی رهبر معظم انتقلاب و اقتصاد مقاومتی، عملکرد قابل قبولی از خود نشان داده است.
وی افزود: با تمام این اوصاف به مردم توصیه میشود که با خوردن غذاهای طبیعی مناسب، متعادل و متنوع، تندرستی بدن را تضمین کنند.
جمشیدی یادآور شد: چنانچه غذاهای متنوع براساس انرژی مورد نیاز مورد استفاده قرار بگیرد به مصرف مکملها نیازی نخواهد بود؛ ضمن آنکه طبق قانون، صلاحیت تجویز مکمل غذایی با پزشک است یعنی پزشک موظف است پس از گرفتن شرح حال، معاینات دقیق و گاهی هم آزمایشهای پاراکلینیک در صورت ضرورت اقدام به تجویز مکمل کند.
انتهای پیام/