آغاز کاشت زعفران در سایت شماره 2 دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه در حاشیه بازدید از روند اجرایی مرحله کاشت زعفران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، اظهار کرد: «این مزرعه که در اراضی بایر ضلع شمالی سایت شماره 2 مجتمع آموزشی این واحد دانشگاهی قرار دارد، پس از انجام مراحل مطالعاتی، آمادهسازی زمین و خاک آن زیر نظر استادان مجرب خاکشناسی کشاورزی دانشگاه، شهریور امسال با خرید پیاز زعفران مرغوب از استان زنجان، زیر کشت رفت.»
دکتر علی سلیمی شاملو با بیان اینکه گیاه زعفران از تیرهای بسیار مقاوم است و با توجه موقعیت آب و هوایی منطقه در طول یک سال به دو بار آبیاری نیاز دارد، گفت: «برداشت زعفران از هر هکتار اشتغالزایی ثابت و فصلی به همراه دارد و پیشبینی میشود به دلیل مرغوبیت آب، هوا و خاک منطقه، با میانگین برداشت مناسب، میتوان محصول مرغوب و خوبی به بازار عرضه کرد.»
وی افزود: «کشت زعفران به عنوان یکی از محصولات کم توقع از نظر نیاز آبی و با ارزش افزوده بالا برای افزایش درآمد کشاورزان منطقه، در اولویت برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه برای اصلاح الگوی کاشت در سطح منطقه قرار گرفته است.»
رئیس واحد میانه با بیان اینکه اکنون سطح زیرکشت زعفران در در این واحد دانشگاهی 5000 متر مربع است، اظهار کرد: «برای هر هکتار کشت زعفران حدود 5 تن پیاز زعفران لازم است که بهتر است از اقلیمهای مشابه آب و هوایی تهیه شود تا بازدهی بالایی داشته باشد.»
وی با تاکید بر اینکه زعفران از جمله محصولات خاص کشور به شمار میآید و با توجه به قیمت بالای آن در صادرات جایگاه ویژهای را به خود اختصاص میدهد، گفت: «مزیت نسبی و اهمیت زعفران از نظر تولید، سطح زیر کشت، اشتغالزایی و قابلیت درآمدزایی بالا، این مدیریت را بر آن داشته با حمایتهای سازمان متبوع کشت و تولید آن را در این منطقه افزایش دهد.»
سلیمی خاطرنشان کرد: «سطح زیر کشت و تولید زعفران هرساله از افزایش قابل توجهی برخوردار است و میتواند موجب رونق اقتصادی منطقه و افزایش درآمد بهرهبرداران شود.»
انتهای پیام/