احیاء «ADL» راهکاری برای توانمندسازی و پیشگیری از انزوای معلولان
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان بهزیستی کشور، حسین نحوینژاد در نشست هماندیشی کارشناسان مسئول مناسبسازی کشور از اقدام مشترک این معاونت با ستاد مناسبسازی کشور مبنی بر دخالت در زندگی افراد معلول خبر داد و گفت: در حال حاضر در پایهریزی شهری به سهولت دسترسی برای معلولان توجه نشده است.
معاون امور توانبخشی بهزیستی کشور با بیان اینکه در قانون جامع حمایت از حقوق معلولان ترمینولوژی وارد شد، اذعان کرد: در این قانون بحث مناسبسازی پررنگ و ستاد مناسبسازی کشور با حضور وزیر کشور فعال شد؛ امیدواریم در بازنگری مجدد در برگشت شورای نگهبان به مجلس شورای اسلامی بتوانیم این لایحه را به تصویب صحن علنی برسانیم و از حجم مشکلات معلولان بکاهیم.
وی با اشاره به عضویت ایران در کنوانسیون حقوق معلولان با 87 رای، ادامه داد: کنوانسیون حقوق معلولان بسیار جامع است و تمامی زوایای زندگی فرد معلول را از حق حیات تا حق دسترسی در برمیگیرد؛ لذا به مدد این مهم باید دنیا به سمتی رود که منتظر تولد یک معلول نباشد که قطعا قسمت اعظم تحقق این امر فرهنگسازی است.
نحوینژاد از احیاء (ADL =Activities of Daily Living) یا همان مهارتهای روزمره زندگی خبر داد و گفت:ADL شامل خوردن، آشامیدن، استحمام، نظافت روزانه، لباس پوشیدن، توالت کردن و همچنین امور مربوط به جابجائیها است که در این راستا مراقبین فرد معلول را دچار فرسودگی میکند، لذا سازمان بهزیستی کشور با ورود به زندگی فرد معلول درصدد فراهم آوردن ارگونومی و شرایط مناسبی برای آنهاست که امسال اعتباراتی را برای اجرا درنظر گرفته است.
معاون امور توانبخشی بهزیستی کشور یادآور شد: اکنون برای تحقق این امر با شناسایی افراد معلول به خصوص در معلولیت شدید در زندگی آنها ورود پیدا خواهیم کرد و در ادامه با اقدامات مبتنی بر خانواده به نوعی مناسبسازی را محقق و از انزوای معلولان جلوگیری میکنیم.
انتهای پیام/