دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چاپ مقاله مدرس واحد اردبیل در مجله بین‌المللی ISI

مقاله کارمند و مدرس واحد اردبیل با عنوان اثرات متقابل رطوبت بذر، زمان نگهداری در انبار و کاربرد سموم بر جوانه زنی و قدرت بذر در گندم در مجله بین المللی Journal Of Experimental Biology And Agricultural Sciences چاپ شد.
کد خبر : 100947

به گزارش خبرنگار خبرگزاری‌ آنا، محمدعلی جهان بین گفت: «گندم یکی از محصولات استراتژیک در تمام دنیاست که بیشترین میزان مصرف در دنیا را دارد و روز به روز بر میزان کاربرد آن در صنایع مختلف اضافه می‌شود.»


وی افزود: «تهیه نان، ماکارونی، بیسکوئیت، نان قندی، رشته فرنگی، چوب شور، کیک، انواع شیرینی، غلات صبحانه، پودینگ نوشابه، ویتامین‌ها، تهیه قندهایی مثل گلوکز، فروکتوز، دکستروز و مالتوز، خوراک‌های همراه غذای اصلی (سوپ‌ها، خورش‌ها، سس‌ها و گراویه‌ها)، تنقلات، نشاسته، مقوا، سبوس، سمولینا، ورقه‌های بسته بندی قابل تجزیه زیستی، گلوتن، شیرینی جات، بلغور و جوانه گندم بخشی از فراورده‌های حاصل از گندم است.»


جهان بین اضافه کرد: «این درحالی است که غلات دیگر همانند برنج و ذرت دارای کاربردهای صنعتی هستند اما به اندازه گندم چندان کاربردی نیستند. نگهداری بذر در انبار‌های خانگی و افزودن آفت کش‌ها به گندم‌هایی که به عنوان بذر استفاده خواهند شد دارای شرایط و زمان خاصی است که در زمان مصرف این آفت کش‌ها باید به رطوبت بذر نیز دقت کرد.»


وی اظهار کرد: «رعایت نکردن نکات لازم و نگهداری بذر در شرایط نامتعارف موجب افت قدرت سبز شدن، جوانه زنی و کاهش عملکرد شده در مواردی به علت مصرف بذر آغشته به سموم از سوی انسان موجب لطمات جانی نیز می‌شود.»


مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل بیان کرد: «در این مقاله با استدلال‌های علمی و با تحقیقات آزمایشگاهی دقیق زمان مصرف سموم، طول دوره نگهداری مجاز و رطوبت داخلی بذر در طول زمان نگهداری تعیین شده است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب