چاپ مقاله مدرس واحد اردبیل در مجله بینالمللی ISI
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، محمدعلی جهان بین گفت: «گندم یکی از محصولات استراتژیک در تمام دنیاست که بیشترین میزان مصرف در دنیا را دارد و روز به روز بر میزان کاربرد آن در صنایع مختلف اضافه میشود.»
وی افزود: «تهیه نان، ماکارونی، بیسکوئیت، نان قندی، رشته فرنگی، چوب شور، کیک، انواع شیرینی، غلات صبحانه، پودینگ نوشابه، ویتامینها، تهیه قندهایی مثل گلوکز، فروکتوز، دکستروز و مالتوز، خوراکهای همراه غذای اصلی (سوپها، خورشها، سسها و گراویهها)، تنقلات، نشاسته، مقوا، سبوس، سمولینا، ورقههای بسته بندی قابل تجزیه زیستی، گلوتن، شیرینی جات، بلغور و جوانه گندم بخشی از فراوردههای حاصل از گندم است.»
جهان بین اضافه کرد: «این درحالی است که غلات دیگر همانند برنج و ذرت دارای کاربردهای صنعتی هستند اما به اندازه گندم چندان کاربردی نیستند. نگهداری بذر در انبارهای خانگی و افزودن آفت کشها به گندمهایی که به عنوان بذر استفاده خواهند شد دارای شرایط و زمان خاصی است که در زمان مصرف این آفت کشها باید به رطوبت بذر نیز دقت کرد.»
وی اظهار کرد: «رعایت نکردن نکات لازم و نگهداری بذر در شرایط نامتعارف موجب افت قدرت سبز شدن، جوانه زنی و کاهش عملکرد شده در مواردی به علت مصرف بذر آغشته به سموم از سوی انسان موجب لطمات جانی نیز میشود.»
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل بیان کرد: «در این مقاله با استدلالهای علمی و با تحقیقات آزمایشگاهی دقیق زمان مصرف سموم، طول دوره نگهداری مجاز و رطوبت داخلی بذر در طول زمان نگهداری تعیین شده است.»
انتهای پیام/