شرایط واردات برنج به کشور/ برچسبگذاری محصولات تولید داخل
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سامان غذا و دارو، مینو حاجیان، کارشناس ارشد اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو در خصوص برنامه ارتقاء ایمنی و سلامت محصول برنج اظهار کرد: طرح ارتقا ایمنی و سلامت محصول برنج در آبان ماه سال 92 در دو سطح واردات و تولید داخل در سازمان غذا و دارو مصوب و به صورت کشوری ابلاغ شده است.
وی اضافه کرد: در بخش تولید داخل، واحدهای بسته بندی برنج طی یک برنامه زمان بندی مشخص ملزم به اخذ پروانه بهداشتی ساخت یا شناسه نظارت کارگاهی شدهاند و باید ضمن ایجاد شرایط بهداشتی، الزامات برچسب گذاری را مطابق ضوابط سازمان غذا و دارو به منظور ایجاد امکان ردیابی در سطح عرضه بر روی بسته بندی رعایت کنند.
حاجیان ادامه داد: در خصوص واردات نیز علاوه بر بازرسی و آزمون بر روی هر محموله برنج وارداتی در زمان ورود به کشور، این محصول از ابتدای سال 93 مشمول ثبت منبع شدند و فقط برای محمولههایی مجوز ورود صادر میشود که محصول خود را از مزارعی در کشور مبدأ تامین کنند که واحد بسته بندی کننده آنها قابل ردیابی بوده و در واحدهای فرآوری و بسته بندی مناسب از نظر بهداشتی بستهبندی شوند.
کارشناس ارشد اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو گفت: با انجام ثبت منبع و محصول و اجرای طرح ردیابی برنج از کشور مبدأ، محمولههای فاقد برچسب گذاری مناسب شامل عدم درج شماره پروانه بهداشتی ورود، نوع برنج، سری ساخت، تاریخ تولید و انقضاء، نام و آدرس شرکت وارد کننده، اجازه ورود به کشور را ندارند.
حاجیان افزود: پروانه بهداشتی ورود به منظور شناسایی در سطح عرضه بوده تا بتوان در مورد عدم انطباق، رهگیری و از سطح عرضه جمع آوری و قابل پیگیری باشند.
انتهای پیام/