۲۴/ خرداد /۱۴۰۴

از هوش مصنوعی تا نخستی سانان؛ دو محور کلیدی در جلسه ستاد علم و فناوری

از هوش مصنوعی تا نخستی سانان؛ دو محور کلیدی در جلسه ستاد علم و فناوری
دویست و سی‌امین جلسه ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه و با حضور اعضا برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری آنا، علی باقر طاهری نیا دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه این جلسه که امروز سه‌شنبه، بیستم خرداد ماه ۱۴۰۴ در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، اظهار کرد: در این جلسه گزارشی از رویکرد‌های کشور‌های منطقه در حوزه هوش مصنوعی توسط معاونت فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان ستاد علم و فناوری ارائه شد.

وی افزود: این گزارش حاکی از آن بود که کشور‌های منطقه با رویکرد‌های متفاوتی به توسعه هوش مصنوعی پرداخته‌اند. برخی از کشور‌ها تزریق منابع مالی هنگفت، برخی دیگر توسعه زیرساخت‌های فناورانه، برخی نیز سرمایه‌گذاری بر روی تحول آموزشی و طراحی برنامه‌های درسی مرتبط با هوش مصنوعی در مقاطع مختلف تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) و برخی دیگر تمرکز بر جذب نیروی متخصص از کشور‌های پیشرفته را در دستور کار قرار داده‌اند.

دبیر ستاد علم و فناوری بیان کرد: در ادامه گزارش، تأکید شد که کشور‌های منطقه ضمن تعیین چشم‌انداز مشخص برای عضویت در بین ۱۰ کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی، ساز و کار‌های قانونی محکمی را نیز برای مدیریت و توسعه این حوزه ایجاد کرده‌اند. همچنین، این کشور‌ها علیرغم تمرکز بر سرمایه‌گذاری مالی، به تقویت منابع انسانی نیز توجه ویژه‌ای داشته‌اند.

طاهری نیا عنوان کرد: در بخش دیگری از دستور کار این جلسه، پیشنهاد جهاد دانشگاهی در خصوص توسعه تحقیقات ناظر به حوزه نخستی سانان (زمینه‌های تشکیل حیات و واکاوی فرآیند‌های اولیه زندگی) مطرح شد. ستاد علم و فناوری با هدف استفاده از ظرفیت‌های ملی و تداوم این رویکرد، تصمیم گرفت در این زمینه وارد شود. در جریان بحث و گفت‌وگوی مفصلی که صورت گرفت، موضوع ساختار پیشنهادی آزمایشگاه ملی نخستی سانان یا مرکز خدمات تخصصی نخستی سانان، ترکیب هیئت امنا و حفظ وابستگی این مرکز به جهاد دانشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: اعضای شورای ستاد علم و فناوری ضمن تأکید بر اهمیت این حوزه، با پیشنهاد جهاد دانشگاهی موافقت کردند و تصمیم گرفتند که با تصحیح برخی از جزئیات پیشنهادی، یک کمیته پنج‌نفره را مأمور مطالعه دقیق این طرح کنند تا به عنوان مصوبه‌ای رسمی به تصویب نهایی برسد، پیش‌بینی می‌شود این طرح به عنوان یکی از برنامه‌های مهم علمی و تحقیقاتی در آینده، در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مطرح شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب