تمدید فعالیت شهرداران چگونه به تصویب رسید؟

به گزارش خبرگزاری آنا، عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران، در نشستی درباره حواشی مربوط به تمدید دوره فعالیت شهرداران و شوراهای اسلامی شهر و روستا، به تشریح فرآیند قانونی این موضوع پرداخت.
وی اظهار داشت: در خصوص تمدید دوره شوراها و شهرداران، بحثهایی در رسانهها مطرح شده که برخی از آنها نیازمند شفافسازی است. بر اساس قانون، هرگونه تمدید باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد و اگر درباره قانونی ابهامی وجود داشته باشد، تفسیر آن صرفاً از مسیر مشخصی ممکن است.
او ادامه داد: ابتدا در مجلس، پیشنهادی برای تمدید دوره شوراها به مدت شش ماه مطرح شد که فقط شامل شوراها میشد، نه شهرداران. این پیشنهاد رأی نیاورد. در ادامه، نمایندهای دیگر پیشنهاد داد که هم شوراها و هم شهرداران تا ۲۳ دی ۱۴۰۴ تمدید شوند. این پیشنهاد به تصویب رسید، اما از سوی شورای نگهبان به دلیل مغایرت با سیاستهای کلی انتخابات رد شد.
محمدخانی توضیح داد: پس از بازگشت مصوبه از سوی شورای نگهبان، با اصلاح زمان تمدید و تعیین تاریخ ۲۷ خرداد ۱۴۰۵، مجدداً مصوبه به تصویب مجلس رسید و مورد تأیید شورای نگهبان نیز قرار گرفت. بنابراین، تمدید همزمان شوراها و شهرداران تا تاریخ یادشده، با پشتوانه قانونی انجام شده است.
او در ادامه درباره مباحث تفسیر قانون (استفساریه) نیز گفت: بر اساس آییننامه داخلی مجلس، تفسیر یک قانون یا باید توسط نمایندگان مجلس در قالب طرح، یا از سوی دولت در قالب لایحه انجام شود. این درخواست ابتدا باید در کمیسیون تخصصی بررسی شود تا مشخص گردد که اصلاً قانون ابهام دارد یا خیر. در صورت تأیید، وارد فرآیند بررسی در صحن علنی مجلس میشود.
سخنگوی شهرداری تهران تأکید کرد: «گر صحبت از پرسش از معاونت قوانین مجلس شده، باید توجه داشت که این معاونت تنها نقش مشورتی دارد و نمیتواند بهجای تفسیر رسمی قانون ایفای نقش کند.
در پایان، محمدخانی یادآور شد که آنچه در حال حاضر مبنای عمل است، همان مصوبه نهایی مجلس و تأییدشده از سوی شورای نگهبان است که تمدید همزمان شوراها و شهرداران تا ۲۷ خرداد ۱۴۰۵ را قانونی و لازمالاجرا کرده است.
انتهای پیام/