۲۵/ خرداد /۱۴۰۴
همایش طلوع خرداد، سکوی پرتاب تئاتر خیابانی شهرستان‌ها

تئاتر خیابانی باید دیده شود و نباید در حاشیه بماند

تئاتر خیابانی باید دیده شود و نباید در حاشیه بماند
دومین همایش منطقه‌ای تئاتر خیابانی طلوع خرداد، به میزبانی شهرستان ورامین، صحنه‌ای برای بازتاب دغدغه‌های انسان معاصر از زبان هنر خیابانی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دومین همایش منطقه‌ای تئاتر خیابانی طلوع خرداد، به میزبانی شهرستان ورامین، صحنه‌ای شد برای بازتاب دغدغه‌های انسان معاصر از زبان هنر خیابانی. در میان هفت اثر راه‌یافته به این رویداد هنری، نمایش خیابانی «روایت ناتمام» به نویسندگی، کارگردانی و تهیه‌کنندگی زینب عادل‌فر، با اجرای علیرضا تاجیک، به‌واسطه زبان ترکیبی فرم و دیالوگ، در پی ارتباطی عمیق با مخاطب و آگاهی‌بخشی در بستر فضا‌های عمومی برآمد.

آیینه‌ای روبه‌روی مخاطب: بازتابی از حقیقت گم‌شده

نمایش «روایت ناتمام» در فضای باز میدانگاهی شهرستان ورامین، با حضور پررنگ مردم اجرا شد. این اثر تک‌ نفره، کوشید با تلفیق فرم، صدا، دیالوگ و زبان بدن، قصه‌ای را روایت کند که در آن فردی درگیر با تنهایی، در مسیر شناخت خویشتن قدم می‌گذارد. او در نهایت با آیینه‌ای روبه‌رو می‌شود؛ نمادی استعاری از آگاهی و بازتابی از درون.

زینب عادل‌فر، خالق اثر، درباره شکل‌گیری این نمایش گفت: نمایش من با نگاهی به تنهایی انسان معاصر و تردید‌های مسیر خودشناسی خلق شد. ایده‌اش سال‌ها در ذهنم بود، اما امسال به اجرا رسید.

همایش طلوع خرداد، سکوی پرتاب تئاتر خیابانی شهرستان‌ها/تئاتر خیابانی باید دیده شود، نه در حاشیه بماند

از ذهن تا میدان: تجربه‌ای از دل جامعه

عادل‌فر با تأکید بر اهمیت اجرای میدانی تئاتر خیابانی، اظهار داشت: میدانگاه، جایی‌ست که تئاتر با مردم زنده می‌شود؛ بی‌واسطه، بی‌نیاز به بلیت. مخاطب حتی اگر چند ثانیه درنگ کند، به اثر وصل شده است.

وی همچنین به سادگی، اما غنای معنایی نماد آیینه اشاره کرد: ما در زندگی، گاه از مواجهه با آیینه می‌گریزیم؛ اما در این نمایش، آیینه همان نقطه اوج خودآگاهی است.

روایت یک بازیگر از سلوک درونی

علیرضا تاجیک، بازیگر اصلی نمایش، از تجربه ایفای نقش گفت: قصه نمایش درباره فردی‌ است که در پی یافتن مرشد علی است؛ اما در مسیر جست‌و‌جو درمی‌یابد که مرشد، کسی نیست جز خودش. آیینه پایان نمایش، نه یک شیء، که حامل انرژی و اندیشه اثر است.

وی تئاتر خیابانی را دریچه‌ای تازه برای مخاطب عام دانست و افزود: در خیابان، همه اقشار جامعه بی‌هیچ واسطه‌ای درگیر می‌شوند. حتی عبور لحظه‌ای می‌تواند تلنگری باشد.

پشت صحنه با حداقل امکانات، با حداکثر اشتیاق

عادل‌فر درباره تولید این نمایش گفت: تمام مراحل با امکانات محدود، اما با عشق و اشتیاق پیش رفت. باور دارم که تئاتر خیابانی، حتی بدون منابع گسترده، می‌تواند تأثیری عمیق و ماندگار داشته باشد.

همایشی برای کشف و معرفی استعداد‌های محلی

داریوش خزایی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ورامین، درباره این همایش گفت: همایش طلوع خرداد، با مشارکت پنج شهرستان جنوب‌شرق تهران، در راستای ارتقاء سطح کیفی تئاتر خیابانی و معرفی استعداد‌های هنری جوان برگزار شد.

وی افزود: از میان ۳۴ اثر ارسال‌شده، ۷ نمایش برای اجرا در بازه ۱۳ تا ۱۶ خرداد انتخاب شدند. اختتامیه در تاریخ ۲۰ خرداد برگزار خواهد شد.

همایش طلوع خرداد، سکوی پرتاب تئاتر خیابانی شهرستان‌ها/تئاتر خیابانی باید دیده شود، نه در حاشیه بماند

چشم‌اندازی برای رشد تئاتر خیابانی در شهرستان‌ها

خزایی در پایان تأکید کرد: تئاتر خیابانی جایگاهی ارزشمند در تقویم فرهنگی جنوب‌شرق استان تهران یافته است. حمایت از هنرمندان شهرستانی، اولویت ماست و تلاش می‌کنیم بستر بروز و ظهور این ظرفیت‌ها فراهم باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب