انتشار کتاب «کلیددار عاشق»، ویژه نوجوانان/ روایتهای خواندنی از زندگی علامه بهابادی یزدی

به گزارش خبرگزاری آنا، این اثر در ۱۲ فصل داستان زندگی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی، از علمای عصر صفوی در یزد را نقل میکند که برای گسترش تشیع و حل مشکلات شیعیان مجاهدتهای بسیار کرد و از سوی شاهان صفوی به عنوان متولی و خزانهدار حرم حضرت علی (ع) منصوب شد.
از زندگی مرحوم علامه بهابادی حکایات و داستانهای کمی در دسترس هست. ملامحمدی نویسنده فعال حوزه کودک و نوجوان در این اثر سعی کرده برخی از ویژگیها و فضایل اخلاقی این علامه بزرگ را همچون جنبههای مردمداری، علم، سخاوت، رسیدگی به مشکلات شهرنشینی و همچنین تقوا و زهد ایشان را به شکل داستانی در محور واقعیت و خیال، و با استفاده از عناصر جذاب داستانی روایت کند.
کتاب با نثری روان، ساده و خوشخوان نوشته شده و نویسنده تلاش کرده با وارد کردن چند شخصیت خیالی به بطن داستان، پیوند میان مخاطب نوجوان و کتاب را فراهم کند.
ملا عبدالله بهابادی یزدی، ملقب به نجمالدین، فرزند شهابالدین حسین از عالمان یزد است. او دارای مدارسی در اصفهان و نجف بوده است. شیخ بهایی، حسن بن زینالدین عاملی و سید محمد موسوی عاملی از جمله شاگردان وی بودهاند. وی دارای تألیفاتی در تفسیر، فقه، منطق، فلسفه، کلام و ادبیات عرب بود.
انتشار اثر بهانهای شد که با این نویسنده به گفتوگو بپردازیم.
او درباره ایده نگارش کتاب «کلیدارعاشق» گفت: این اثر به سفارش کنگرهای ملاعبدالله بهابادی در یزد براساس مطالعه زندگینامه علامه نوشته شده است.
ملامحمدی افزود: موضوع کتاب «کلیددار عاشق» در رابطه با زندگی علامه ملاعبدالله بهابادی دانشمند شیعی و کلیددار حرم حضرت علی (ع) از طرف حکومت صفوی است که برای نوجوانان نوشته شده و با توجه به روانی متن اثر، البته عموم هم میتوانند آن را مطالعه کنند.
نویسنده کتاب "کلیددار عاشق " تصریح کرد: من سعی کردم در قالب پرداخت ماجراهای مختلف در صحنههای خیالی و فصلهای گوناگون، بیشتر نکات علمی و زندگی آن دانشمند را در این کتاب بنویسم. شخصیت اصلی کتاب برادرزاده ملا عبدالله است که به زندگی عموی خودش نگاه میکند؛ پسر نوجوانی که همراه پدرش از روستایی در اطراف یزد به سمت نجف حرکت میکند تا هم با عمو دیدار و در کنار او تحصیل کند. او در نجف با ماجراها و اتفاقات عجیب و جذابی روبهرو میشود.
او تصریح کرد: در این اثر به قسمتهای از زندگی ملاعبدالله همچون استادی ایشان بر شیخ بهایی یا دوستی ایشان با مقدس اردبیلی پرداخته شده و همچنین احترام مردم نجف آن زمان به این شخصیت که از طرف شاه صفوی به عنوان کلید دار حرم امام علی (ع) انتخاب شده است.
ملامحمدی با اشاره به جایگاه والای علامه بهابادی اظهارکرد: علامه بهابادی یک دانشمند واقعی و علامه بوده، او استاد حوزه علمیه بوده که در بسیاری از رشتهها از جمله فلسفه، کلام، ریاضی، نجوم و... دانشمند و عالم زمانه خود بوده و این امر موجب شده دستگاه حکومتی صفویان در اوج قدرت به ایشان اعتماد کند و شاه از او درخواست کند که روانه شهر نجف شود و یک منصب خیلی مهم یعنی کلید داری حرم امام اول شیعیان را قبول کند که این منصب کلید داری مساوی با مدیریت خود شهر نجف و احاطهی کامل به همهی امور و جوانب مربوط به حرم و درحقیقت آن شهر تاریخی بوده است.
ملامحمدی اظهار کرد: در رابطه با زندگی علامه بهابادی برای مخاطبان کودک و نوجوان تاکنون کتابی نوشته نشده است و اگر کتابهایی وجود دارد در بخش بزرگسالان و آن هم به صورت محدود است.
او با اشاره به لزوم آثاری در باب زندگی علما و معرفی آنان به عنوان الگو برای نوجوانان ادامه داد: من در طول سی سال گذشته آثار مختلفی برای زندگی علما در قالب داستان کوتاه و بلند برای نوجوانان نوشتهام حتی در مجلات مختلف مثل سلام بچهها و کیهان بچهها هم داستانهایی از زندگی علما چاپ شده است.
او با اشاره به کتاب" راز انار سرخ" تصریح کرد: این اثر روایت داستانهایی از زندگی علماست که به زبانهای اردو وترکی استانبولی هم ترجمه شده و در دانشگاههای دو کشور هند و ترکیه رونمایی شده است.
به گفته نویسنده کتاب "کلید دار عاشق"، باید سیرهی اخلاقی علما و همنشینی آنان با مردم و ساده زیستی عالمان بزرگ شیعه به مخاطبان بیان شود که همیشه سر مشق زندگی مردم هستند چرا که درب خانه علما همواره برای مردم باز بوده و حلال مشکلات مردم بودند.
او یادآور شد: تقریبا نگارش اثر ۴ تا ۵ ماه طول کشید برای نوشتن متن رمان و انجام تحقیقات پیرامون زندگی ایشان با مشکل مواجه نشدم. کتاب از طریق رایزنی کنگره علامه بهابادی به طور مستقیم به انتشارات بهنشر سپرده شد و پس از ارزیابی چند ماهه، اثر به شکل نفیسی در انتشارات بهنشر از لحاظ گرافیکی و طراحی جلد به چاپ رسید.
انتهای پیام/