۰۲/ ارديبهشت /۱۴۰۴
14:05 18 / 01 /1404

هشدار سازمان غذا و دارو در رابطه با مصرف قارچ‌های خودروی بهاری

هشدار سازمان غذا و دارو در رابطه با مصرف قارچ‌های خودروی بهاری
یک کارشناس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تشخیص قارچ‌های سمی از خوراکی خوردرو تنها از عهده متخصصان بر می‌آید نسبت به مصرف این قارچ‌ها و مسمومیت ناشی از آنها هشدار داد.

به گزارش آنا، کارشناس غذا و دارو با اشاره به رشد قارچ‌های خودرو در فصل بهار گفت: ظاهر فریبنده این قارچ‌ها نباید باعث اطمینان خاطر شود، برخی از آنها به‌شدت سمی هستند و مصرف‌شان می‌تواند سلامت افراد را به‌طور جدی تهدید کند.

 وی تأکید کرد: تشخیص قارچ‌های سمی از انواع خوراکی تنها از عهده متخصصان برمی‌آید و مردم باید از مصرف قارچ‌های خودرو پرهیز کنند.

، در گفت‌و‌گو با ایفدانا بیان کرد: شناسایی قارچ‌های سمی از خوراکی تنها از طریق ویژگی‌های ظاهری امکان‌پذیر نیست و تنها کارشناسان مجرب در این حوزه می‌توانند این تمایز را تشخیص دهند.

وی همچنین گفت: مصرف قارچ‌های سمی می‌تواند منجر به مسمومیت‌های شدید گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال شده و در مواردی حتی به مرگ منجر شود. این علائم معمولا بین ۵ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف ظاهر می‌شوند و در صورت تاخیر در بروز علائم، خطر سمیت بیشتر می‌شود. این کارشناس افزود که برای پیشگیری از مسمومیت، باید از مصرف قارچ‌های خودرو به ویژه آنهایی که در کنار تنه درختان خشک شده می‌رویند، خودداری کرد و تنها قارچ‌هایی که توسط مراکز مجاز عرضه می‌شوند، مصرف شوند.

قربانی ظاهر همچنین تاکید کرد که روش‌های سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره یا مشاهده حشرات اطراف قارچ معیار‌هایی برای تشخیص سمی بودن قارچ‌ها نیستند. وی در پایان با بیان اینکه تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستان‌ها در اثر مسمومیت با قارچ سمی نشان دهنده درصد بالای قربانیان و شایع بودن این مسمومیت در کشور می‌باشد خاطرنشان ساخت: که سموم برخی قارچ‌های سمی در برابر گرما مقاوم هستند و فرآیند‌های پخت نمی‌توانند آنها را بی‌اثر کنند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

انتهای پیام/

ارسال نظر