۰۶/ ارديبهشت /۱۴۰۴
08:24 19 / 01 /1404
جلوه‌های خودباوری و پیشرفت؛

گسترش بال علمی دانشگاه آزاد در اقلیم کردستان عراق

گسترش بال علمی دانشگاه آزاد در اقلیم کردستان عراق
هیئت دانشگاه آزاد اسلامی به سرپرستی رئیس دانشگاه آزاد آذربایجان غربی به‌منظور توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و پژوهشی به اقلیم کردستان عراق سفر کردند.

به گزارش خبرنگار آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پیام نوروزی سال ۱۴۰۳ خود اعلام کرد که بستر‌های جدیدی همچون سکوی تولید، تضمین، تأمین و سکوی توزیع و لجستیک و سکو‌هایی در حوزه صنایع خلاق و عرصه‌های تربیتی را راه‌اندازی خواهیم کرد که شکل جدیدی از آموزش عالی را به تصویر می‌کشاند و این حرکت مسلماً با نگاهی جدید به نوع تعامل بین دانشگاه، صنعت و جامعه می‌پردازد و اثرات جدی را در آینده بر آموزش عالی خواهد گذاشت. 

حالا سال ۱۴۰۳ به پایان رسیده و سال ۱۴۰۴ را آغاز کرده‌ایم. فناوران، محققان، دانشگاهیان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سال گذشته در واحد‌های مختلف دانشگاهی با علم و عمل به شعار (ما می‌توانیم) و با امید، خودباوری و حرکت، دستاورد‌ها و موفقیت‌های زیادی را عرصه‌های گوناگون رقم زدند که در سلسله گزارش‌هایی به آنها خواهیم پرداخت.

اسفند 1403 هیئت دانشگاه آزاد اسلامی به سرپرستی محمدرضا ولیلو رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی و همراهی آرش رنجبران رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی، کیوان شافعی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان، آرش محمدی فلاح مدیر بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی و مهدی کشتکار رئیس اداره تفاهم‌نامه‌ها به‌عنوان نماینده سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، به‌منظور توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و پژوهشی به اقلیم کردستان عراق سفر کردند.

در این سفر، هیئت دانشگاه آزاد اسلامی با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل، وزیر علوم اقلیم کردستان، معاون وزیر آموزش و پرورش اقلیم و روسای دانشگاه‌های صلاح‌الدین، پلی‌تکنیک اربیل، تیشک، کرکوک و ماد دیدار و گفت‌و‌گو کردند.

اعضای هیئت دانشگاه آزاد اسلامی در دیدار با فرامرز اسدی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل، گزارشی از ظرفیت‌های این دانشگاه به‌ویژه در حوزه بین‌المللی‌سازی آموزش عالی، ارائه کردند و بر ضرورت تسهیل شرایط جذب دانشجویان عراقی به‌ویژه از اقلیم کردستان در دانشگاه آزاد اسلامی تأکید شد.

در این جلسات، ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی، سیاست‌های جدید بین‌المللی، امکان راه‌اندازی واحد دانشگاهی در اقلیم کردستان، توسعه همکاری‌های علمی و پژوهشی و جذب دانشجویان غیرایرانی مورد بررسی قرار گرفت.

در نشست با وزیر علوم اقلیم کردستان و معاونان وی نیز موضوع گسترش همکاری‌های دانشگاهی، موانع جذب دانشجو از اقلیم کردستان در دانشگاه آزاد اسلامی و تبادل علمی میان دو طرف مطرح که مورد استقبال طرف عراقی قرار گرفت. پیشنهاد راه‌اندازی واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در اقلیم کردستان ارائه و بر رفع موانع موجود در مسیر همکاری‌های علمی تأکید شد.

در جلسه با معاون و مشاور وزارت آموزش و پرورش اقلیم کردستان هم ظرفیت مدارس سما معرفی و امکان همکاری در آموزش نیروی انسانی، ارتقای مهارت‌های معلمان، برگزاری دوره‌های ضمن خدمت و تبادل تجربیات آموزشی مورد بررسی قرار گرفت. طرف عراقی نیز آمادگی خود را برای همکاری دوجانبه اعلام کرد و پیشنهاد انعقاد تفاهم‌نامه در این زمینه مطرح شد.

به گزارش آنا در دیدار‌های انجام‌شده با دانشگاه‌های صلاح‌الدین، پلی‌تکنیک اربیل، تیشک، کرکوک نیز ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و آموزشی مورد بررسی قرار گرفت و توافقاتی در زمینه برگزاری دوره‌های آموزشی، فرصت‌های تحقیقاتی مشترک، اجرای برنامه‌های مهارتی و تخصصی صورت گرفت. از مهم‌ترین دستاورد‌های این دیدارها، امضای تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه‌های پلی‌تکنیک اربیل، تیشک و کرکوک بود که راه را برای همکاری‌های گسترده‌تر علمی هموار می‌کند.

هیئت دانشگاه آزاد اسلامی بنا به دعوت طرف مقابل از پلی‌کلینیک نوما در اربیل هم بازدید کردند و ظرفیت‌های همکاری در حوزه آموزش پزشکی، توسعه علوم درمانی و توریسم سلامت مورد بررسی قرار گرفت.

از دیگر سو در راستای توسعه آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان و بررسی امکان برگزاری دوره‌های آموزش زبان فارسی در شهر اربیل، هیئت اعزامی دانشگاه آزاد اسلامی از امکانات آموزشی، پژوهشی و لابراتوار‌های و زیرساخت‌های دانشگاه ماد بازدید کردند.

این سفر گام مؤثری در راستای گسترش روابط علمی و دانشگاهی میان ایران و اقلیم کردستان عراق بود و زمینه‌های جدیدی برای همکاری‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی ایجاد کرد که در آینده نزدیک، شاهد اجرایی شدن توافقات و تقویت تعاملات علمی خواهیم بود.(گزارش کامل سفر را اینجا بخوانید)

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب