اختراع نوآورانه یک میانوعده سودمند با قارچ خوراکی

به گزارش خبرنگار آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پیام نوروزی سال ۱۴۰۳ خود اعلام کرد که بسترهای جدیدی همچون سکوی تولید، تضمین، تأمین و سکوی توزیع و لجستیک و سکوهایی در حوزه صنایع خلاق و عرصههای تربیتی را راه اندازی خواهیم کرد که شکل جدیدی از آموزش عالی را به تصویر میکشاند و این حرکت مسلماً با نگاهی جدید به نوع تعامل بین دانشگاه، صنعت و جامعه میپردازد و اثرات جدی را در آینده بر آموزش عالی خواهد گذاشت.
حالا سال ۱۴۰۳ به پایان رسیده و سال ۱۴۰۴ را آغاز کردهایم. فناوران، محققان، دانشگاهیان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سال گذشته در واحدهای مختلف دانشگاهی با علم و عمل به شعار(ما میتوانیم) و با امید، خودباوری و حرکت، دستاوردها و موفقیتهای زیادی را رقم زدند که در سلسله گزارشهایی به آنها خواهیم پرداخت.
ثبت اختراع استفاده از مایسلیوم زنده و فعال قارچ خوراکی
استفاده از مایسلیوم در حال رشد قارچ خوراکی در یک میان وعده سودمند، موضوع ثبت اختراعی است که برای نخستین بار در جهان توسط سارا سعادتمند عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات با همکاری سهیلا عبدالله فرد دانشجوی دکتری این واحد دانشگاهی انجام شد.
سعادتمند درباره این اختراع میگوید: با توجه به گسترش روزافزون جمعیت جهانی، کمبود پروتئین و منابع غذایی یکی از مشکلات اصلی جوامع بشری است. از اینرو قارچها به دلیل دارابودن ارزش غذایی شامل ویتامینها، اسیدهای آمینه ضروری، اسیدهای چرب ضروری و املاح معدنی گزینه مناسبی برای کمک به تأمین مواد غذایی بوده و بعضی از قارچها دارای خواص دارویی نیز هستند.
وی افزود: تولید قارچها نیز نیاز به امکانات لازم و مصرف زیاد منابع طبیعی از جمله آب دارد. از طرفی همه قارچها در محیط مصنوعی قابل کشت نیست. مایسلیوم قارچ (mycelium) در واقع همان ریشه قارچ است. به همین دلیل استفاده از مایسلیوم قارچ خوراکی در یک میان وعده غذایی به جای قارچ کامل به خصوص بهکارگیری مایسلیوم در حال رشد به جای پودر مایسلیوم، موضوع کاملاً جدید و نوآورانه در جهان بوده که در این ثبت اختراع مطرح شده است.
انتهای پیام/