۲۶/ اسفند /۱۴۰۳
10:03 24 / 12 /1403
نتایج یک مطالعه در دانشگاه بارسلون:

زن 117 ساله اسپانیایی ژن جوانی داشت

زن 117 ساله اسپانیایی ژن جوانی داشت
طبق نتایج مطالعه‌ای در دانشگاه بارسلون، ژن‌های مسن‌ترین فرد جهان که در ۱۱۷ سالگی در اسپانیا درگذشت، سلول‌هایش را ۱۷ سال جوان‌تر نگه می‌داشت و میکروبیوتایش شبیه یک نوزاد بود.

مطالعه‌ای که توسط مانل استلر، استاد ژنتیک دانشگاه بارسلون و متخصص پیری، هدایت شد، نشان داد ژن‌های ماریا برانیاس موررا به سلول‌هایش اجازه می‌دادند گویی ۱۷ سال جوان‌تر از سن واقعی‌شان عمل کنند. این پژوهش همچنین فاش کرد که میکروبیوتای روده او، که نقشی کلیدی در سلامت دارد، مشابه میکروبیوتای یک نوزاد بود.

روزنامه آرا در منطقه کاتالونیا، جایی که برانیاس بیشتر عمرش را سپری کرد، ابتدا در مارس ۲۰۲۵ نتایج این مطالعه را گزارش داد. تیم استلر دریافت که او تا پایان عمرش هوشیاری خود را حفظ کرده بود و تنها از درد مفاصل و کاهش شنوایی رنج می‌برد. این تحقیق، جامع‌ترین مطالعه درباره یک فوق‌صدساله (فرد بالای ۱۱۰ سال) تا به امروز است و توضیحاتی درباره راز طول عمر ارائه می‌دهد. موررا، زنی متولد آمریکا بود تا اوت گذشته به‌عنوان مسن‌ترین فرد زنده جهان شناخته می‌شد.

محققان تأکید کردند که سبک زندگی سالم برانیاس نیز به ژنتیک استثنایی او کمک کرد. او رژیم مدیترانه‌ای را دنبال می‌کرد که شامل سه ماست روزانه بود، از الکل و سیگار دوری می‌جست، پیاده‌روی را دوست داشت و با خانواده و دوستانش ارتباط نزدیک داشت. این عوامل، به گفته پژوهشگران، از کاهش جسمی و روانی او جلوگیری کرد.

گاردین نوشت: طبق گزارش سرویس خبری EFE اسپانیا، استلر و تیمش اعلام کردند که این مطالعه می‌تواند به توسعه درمان‌هایی برای بیماری‌های مرتبط با پیری کمک کند. آن‌ها افزودند که مورد برانیاس نشان می‌دهد پیری و بیماری همیشه مرتبط نیستند و این یافته، باور رایج درباره پیوند اجتناب‌ناپذیر این دو را به چالش می‌کشد.

برانیاس در ۴ مارس ۱۹۰۷ در سان‌فرانسیسکو متولد شد و پس از مهاجرت والدینش از اسپانیا و مکزیک به آمریکا، دوران کودکی را در تگزاس و نیواورلئان گذراند. خانواده‌اش در سال ۱۹۱۵، در میانه جنگ جهانی اول، به کاتالونیا در اسپانیا بازگشتند. او شاهد رویدادهایی چون جنگ داخلی اسپانیا، جنگ جهانی دوم، همه‌گیری آنفلوآنزای ۱۹۱۸ و کووید-۱۹ بود.

او در سال ۲۰۲۰ به کووید-۱۹ مبتلا شد، زمانی که اسپانیا به‌شدت آسیب دیده بود و هنوز واکسنی وجود نداشت، اما بدون علائم بهبود یافت. در ژانویه ۲۰۲۳، پس از درگذشت لوسیل راندون فرانسوی در ۱۱۸ سالگی، گینس او را مسن‌ترین فرد جهان نامید. برانیاس در پاسخ به گینس، طول عمرش را به «نظم، آرامش، ارتباط با عزیزان، طبیعت، ثبات عاطفی، مثبت‌اندیشی و دوری از افراد سمی» و البته «شانس و ژنتیک خوب» نسبت داد.

این مادر، مادربزرگ و مادربزرگ‌بزرگ بیوه، در ۱۹ اوت ۲۰۲۵ در خانه سالمندان اولوت در شمال شرقی اسپانیا درگذشت، جایی که ۲۰ سال آخر عمرش را سپری کرد. اکنون، طبق وب‌سایت لانگ‌وی‌کوئست، ایناه کانابارو لوکاس از برزیل با ۱۱۶ سال، مسن‌ترین فرد زنده جهان است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب