نهادهای دانشگاهی، جبهه دفاع نرم افزاری جمهوری اسلامی در برابر تهدیدات معاصر هستند

گزارش آنا، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی در نشست "نقش آفرینی آموزش عالی و دانشگاهها در حوزه دفاع نرم افزاری از جمهوری اسلامی" که با حضور روسای دانشگاههای استان تهران و مسئولان دفاتر نهاد برگزار شد، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره موضوع تهدیدات نرم افزاری گفت: تقویت بعد نرم افزاری نظام و جامعه از اهمیت خاصی برخوردار است. در حوزههای سخت اقداماتی انجام شده که برای پیشبرد اهداف و دفاع از کیان کشور است، اما امروزه دشمن بر روی بعد نرم افزاری هدفگذاری کرده است.
وی در ادامه افزود: اگر در بعد نرمافزاری برنامه داشته باشیم در حوزه سخت افزاری کار پیش خواهد رفت. اگر این قدرت وجود داشته باشد ضعفهای سخت افزاری پوشیده میشود و اگر این کار صورت نگیرد آنوقت قدرت سخت افزاری هم دیگر به کار نمیآید.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها عنوان کرد: آن چیزی که انقلاب اسلامی را در آن دوران سخت به پیروزی رساند قوت نرم افزاری بود. در آن زمان مردم در پاسخ به حملات دشمن به میدان میآمدند و راهپیمایی مردم شروع میشد و شعار جنگ جنگ تا رفع فتنه سر میدادند.
وی در ادامه تاکید کرد: تهدیدات نرم افزاری به معنای تغییر در افکار مردم است که دشمن این اقدام را پیش گرفته است. قطعا فضای دانشگاهی اولین قشر مورد هدف دشمن است. دانشجویان و اساتید به عنوان گروههای مرجع در جامعه به حساب میآیند و این گروه مرجع در سایر بخشها اثرگذار است.
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی گفت: اقدام عملی میدانی و آشنا کردن دانشجویان با واقعیتها بهترین ابزاری است که در دانشگاه ما در دست داریم. نسل جوان ما با واقعیتها و حقیقتها آشنا نیست و حتی درباره مسایل و نکات قبل از انقلاب هیچ کسی با آنها صحبت نمیکند که اگر این کار انجام شود خیلی تاثیر بسزایی دارد. در این راستا بحث اردوی راهیان پیشرفت است که اثرات زیادی دارد و دانشجویان با دستاوردها و توانمندیها آشنا خواهند شد. باید این اردوی راهیان پیشرفت را برگزار کنیم و توافقنامهای در این بخش امضا شده است که دانشگاهها میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.
وی در پایان تاکید کرد: دفاتر ما در دانشگاهها تمام ظرفیت خود جهت تحقق این مطالبه مقام معظم رهبری را پای کار میآورند و باید در این راستا فضای همدلی و گفتوگو جهت ارتباط بیشتر و بهتر با دانشجویان برقرار شود.
کدخدایی رئیس پژوهشگاه شورای نگهبان در این نشست عنوان کرد: دفاع نرم افزاری از جمهوری اسلامی یک تکلیف است که به حق جای آن خالی است اگر چه در طول سالیان گذشته اقداماتی انجام شده است، اما هجمههای دشمنان را میبینیم و در همه جهات مسئولیت ما برای مقابله با این امر مهم است.
وی در ادامه افزود: سال آینده همایشی با عنوان حقوق ملت و آزادی مشروع در منظومه فکری آیت الله خامنهای قرار است برگزار شود. مقام معظم رهبری به عنوان یک اندیشمند جهان اسلام نظرات و اندیشههای مهم و وزینی را از ابتدای انقلاب تاکنون داشتهاند. ایشان از اندیشمندان برجسته هستند و به دلیل اینکه بعد از انقلاب در مصادر عالی اجرایی قرار گرفتهاند کمتر به این بعد شخصیت ایشان پرداخته شده است.
کدخدایی عنوان کرد: موضوع حقوق ملت و آزادی از جمله مسائلی بوده است که قانون اساسی به آن به طور ویژه پرداخته است. بخشی از نظرات مقام معظم رهبری هم در این زمینه منتشر شده است. از این میان سخنرانیها و خطبههایی است که ایشان در دهه شصت داشتهاند که اکنون با مطالعه آنها ارزش این نظرات مشخص میشود. مقام معظم رهبری فقط یک نظریه پرداز نیستند و ایشان از مبارزین جهت تحقق آزادی بودهاند و عملا نبود آزادی را در دوره طاغوت لمس کرده بودند.
وی در پایان گفت: در بعد از پیروزی انقلاب هم مقام معظم رهبری در مصادر امور در جایگاه عالی قرار داشتند و بحث آزادی و تبیین مفاهیم آزادی و اجرای آن را به عهده داشتند. به همین جهت مقرر شد که این همایش به بازخوانی اندیشه رهبر انقلاب در حوزه مبانی آزادی و شرع باشد که این همایش در سه محور اصلی برگزار خواهد شد.
چلداوی رئیس دانشگاه شاهد در این نشست بیان داشت: آموزش جوانان مومن به عنوان یکی از وظایف مهم در دانشگاه شاهد است. الان ما جوانان مومنی از اقصی نقاط جهان داریم که در حال تربیت شدن هستند. در راستای این هدف اقدامات فراوانی صورت گرفته است که این دانشگاه بتواند در تمام ابعاد در تراز انقلاب اسلامی حرکت کند.
ناظم بکائی رئیس دانشگاه الزهرا در این نشست عنوان کرد: جهاد تبیین یک تکلیف همگانی است و مسئله مهم بعدی تحریف است که باید در مقابل آن واقعیات و حقیقت بیان شود. ما باید در برابر هجمههای دشمن تولید محتوا داشته باشیم که یکی از وظایف دانشگاه است و در این نبرد نرم یک ابزار مهم هنر است که ما از آن غافل هستیم.
وی در ادامه گفت: راهبری افکار عمومی باید از طریق روایت سازیهای درست صورت بگیرد. اینها کد رمزهایی هست که باید درباره هر کدام مفصل صحبت کرد. ما در این بخش اگر بخواهیم به نتیجه برسیم باید سرمایه گذاری کنیم. یکی از حوزههای مهم حوزه زن و خانواده است و باید برای معرفی دستاوردهای این بخش تلاش کنیم، زیرا کارنامه انقلاب اسلامی در این بخش بسیار درخشان است و دشمن تلاش میکند این دستاوردها دیده نشود. در این راستا فرمایش رهبر انقلاب به عنوان الگوی سوم زن را باید پیگیری کنیم و به همگان معرفی نماییم.
حبیب ناجی رئیس دانشگاه پیام نور در این نشست بیان داشت: این موضوع میتواند به خودی خود یک دستور کار برای فعالیتهای نرم افزاری و فرهنگی در سال پیش رو باشد. در اهمیت این موضوع ما با یک هجوم نرم مواجه هستیم و این هجوم آنقدر آرام و زیرپوستی است که گهگاه ما متوجه نمیشویم در کدام مرحله از آن قرار داریم.
وی در ادامه افزود: مخاطبان امروز ما با گذشته بسیار تفاوت دارند و شناخت آنها باید در راس کار قرار گیرد. اگر بخواهیم در این زمینه نقش آفرینی فعال باشیم و قدم برداریم باید تحمل دیدگاهها و نظرات را داشته باشیم و یک سعه صدر را باید در خود تقویت کنیم که جایگاه آن در کف میدان دانشگاه است.
توکلی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به موضوع دفاع نرم افزاری در این نشست تاکید کرد: بحث دفاع نرم افزاری شاید جنبه پدافندی در ذهن ایجاد کند، اما بنده میخواهم از بعد آفندی به آن بپردازم. نقش مهم بهداشت و درمان در این بخش میتواند جنبه ارزش آفرینی داشته باشد. ما در دانشگاههای علوم پزشکی هم بحث آموزش و پژوهش را داریم و یک بخش هم الگوی ارائه خدمات است که در نظام بهداشت و درمانی صورت میگیرد. همه اینها ظرفیتی است که برای دفاع نرم افزاری میتوان از آن بهره برد.
وی در ادامه افزود: الهام بخشی فرهنگی یک کلید واژه مهم است و شبکه سازی بسیار میتواند در بین اساتید و دانشجویان ما را کمک کند و هر چقدر این شبکه تقویت شود ارزش آفرین خواهد بود و نکته مهم دیگر استفاده از ظرفیت دانشحویان بین الملل است که میتواند به ما کمک کننده باشد.
حجت الاسلام حیدرزاده مسئول نهاد رهبری در دانشگاه هنر گفت: به نظر میرسد که باید توجه ویژهای به این بحث شود و یک تبیین دقیق از گفتمان انقلاب اسلامی و جمهوریت نظام باید در آن صورت بگیرد. آنچه که مهم است گفتمان انقلاب اسلامی که باید در بخش تمدنی آن مطالعات صورت بگیرد و طبیعتاً در این بخش نقش آفرینی آموزش عالی برجسته خواهد بود. اساتید باید بدانند در سیستم نظام اسلامی چه جایگاهی دارند و چه نقشی را ایفا میکنند.
حجت الاسلام نصیری فرد مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علمی کاربردی گفت: خواستگاه نظام در بخش دفاع نرم افزاری حوزه و دانشگاه است و مخاطب بیانات رهبر انقلاب در این باره ما مسئولین دانشگاهی هستیم. این مسئله خیلی مهم است و هر دفاعی که ما را به نتیجه نرساند دفاع نیست؛ بنابراین نتیجه هم در این مسئله مهم است.
انتهای پیام/