قزوینی: عدهای نانشان در اختلاف و دعواست/ تنها خانه احزاب میتواند نشست مشترک جناحها را دنبال کند
حمید قزوینی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، اظهار کرد: در گذشته خانه احزاب نشستهای فصلی داشت، همه احزاب و گروههای سیاسی شرکت میکردند این جلسات گاهی با حضور مسئولان تراز اول کشور و گاهی هم با حضور مسئولان میانی برگزار میشد. در آنجا همه جناحها نظرتشان را میگفتند و میتوانستند همدیگر را تحمل کنند. فضای خوبی بود و به کاهش تندیها در فضاهای دیگر کمک میکرد. برخی سوءتفاهمها در این نشستها برطرف میشد، رابطههای دوستی احیا میشد و یا رابطههای دوستی جدید ایجاد میشد که بسیار مؤثر بود.
وی افزود: اگر آن مجموعه احیا شود میتوان پیشنهاد رئیسجمهوری را دنبال کرد و میتواند مفید باشد.
این عضو شورای مرکزی مجمع نیروهای خط امام در پاسخ به این سؤال که «آیا نشستهای اینچنینی میتواند تخریبهایی را که به مجموعه نظام وارد میشود، کم میکند؟»، گفت: متأسفانه ما در فعالیتهای سیاسی با مشکلات جدی مواجهایم که بخشی از آن فرهنگی است. فرهنگ گفتوگو و تحمل مخالف جا نیفتاده است. اخیرا من دیدیم که رهبری معظم در یکی از صحبتهایشان نیز به تحمل مخالف اشاره کردهاند و این یک واقعیت است.
قزوینی تأکید کرد: هر کار و تلاشی که موجب شود تحمل ما بالا رود و کمی همدیگر را تحمل کنیم و در فضای آرام با هم باشیم خوب است. البته این پیشنهاد یک پیشنهاد تام نیست میتوان در ذیل یک راهبرد کلان که همان تحمل همدیگر است آن را دنبال کرد و تجربیات مفیدی بدست آورد.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه «به نظر شما کسانی و یا جریانایی باید هدایت این موضوع را برعهده گیرند؟»، ادامه داد: نمیتوان به کسی یا جریانی این کار را سپرد، البته خوب بود خود آقای رئیسجمهوری این کار را میکرد چراکه به عنوان نفر اول اجرایی کشور میتواند این کار را پیش ببرد. البته ممکن است در آن زمان هم عدهای به شیوه رئیسجمهوری نقدهایی وارد کنند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب اضافه کرد: شاید تنها جایی که میتواند این راهبرد را پیش ببرد همان خانه احزاب است که متعلق به همه جریانهاست. خانه احزاب میتواند پیشقدم باشد و این جلسات را احیا کند و از مقامات هم دعوت کند که در این نشست حضور داشته باشند.
وی در پاسخ به این سؤال که «به نظر شما اساسا اراده جدی برای حل اختلافات وجود دارد؟»، خاطرنشان کرد: من فکر میکنم اراده در سطح کلان در مسئولان عالیرتیه وجود دارد یعنی از رهبری تا رؤسای قوا مایلاند که سطح اختلافات کاهش پیدا کند. اما از این سطح پایینتر عدهای تمایل ندارند، آنها دوست دارند که دعوا همچنان در کشور وجود داشته باشد. اساسا نانشان در دعوا و اختلاف است. هیچوقت تمایلی به کاهش اختلافات ندارند.
انتهای پیام/