دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 بهمن 1403 - 14:57

رویکردی جدید در تهیه واکسن‌های نوترکیب برای پیشگیری از مسمومیت‌ غذایی

رویکردی جدید در تهیه واکسن‌های نوترکیب برای پیشگیری از مسمومیت‌ غذایی
دانشجوی استعداد درخشان دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی در رساله دکتری خود بررسی کرد که شناخت سویه‌های مقاوم به متی‌سیلین می‌تواند رویکرد جدیدی در تهیه واکسن‌های نوترکیب در پیشگیری از مسمومیت‌های غذایی در انسان فراهم کند.
کد خبر : 954991

به گزارش خبرنگار آنا، نخستین دانشجوی استعداد درخشان دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با اخذ درجه عالی، دانش‌آموخته شد.

مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد با اعلام این خبر گفت: نجمه واحد دهکردی دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی و نفر برتر آزمون بورد کشوری از دانشکده دامپزشکی این واحد دانشگاهی، با موفقیت و با درجه عالی از رساله دکتری خود با عنوان «پایش میکروبی و ژنوتیپی سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در فراورده‌های لبنی و انواع مواد غذایی آماده مصرف» در سالن اجتماعات شهید مطهری دانشکده دامپزشکی واحد شهرکرد دفاع کرد.

رویکردی جدید در تهیه واکسن‌های نوترکیب برای پیشگیری از مسمومیت‌ غذایی

غلامرضا ابوطالبی افزود: از این رساله ۵ مقاله استخراج و در مجلات معتبر بین المللی JCR Q۲ و Q۳ و نیز مجلات علمی پژوهشی وزارت علوم، به چاپ رسید.

وی اظهارکرد: پنجمین مقاله این دانشجو درمجله Food Microbiology, JCR Q۱ تحت داوری است. این رساله با راهنمایی دکتر ابراهیم رحیمی و حمایت سازمان ملی نخبگان انجام شد.

نجمه واحد دهکردی دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی واحد شهرکرد در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره رساله دکتری خود اظهار کرد: استافیلوکوکوس اورئوس از باکتری‌های گرم مثبت و تولیدکننده انتروتوکسین بوده که رایج‌ترین عامل مسمومیت‌زا در مواد غذایی است.

نفر برتر آزمون بورد کشوری از دانشکده دامپزشکی واحد شهرکرد اضافه کرد: سویه‌های مقاوم انتروتوکسوژنیک با پیچیده سازی درمان مسمومیت‌های غذایی باعث تشدید عوارض گوارشی می‌شوند. در این راستا در مطالعه اخیر علاوه بر شناسایی سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین به ارزیابی ژن‌های عامل بیماریزایی در نمونه‌های لبنیات سنتی و غذا‌های آماده مصرف پرداخته شد.

وی یادآور شد: نتایج این مطالعه نشان داد مواد غذایی لبنی سنتی می‌تواند منشأ استافیلوکوکوس‌های مولد انتروتوکسین و مقاوم به آنتی بیوتیک باشد. نتایج مطالعات بیان می‌کند سویه‌های مقاوم به متی سیلین واجد ژنوتیپ‌های متنوعی از حدت است که از توان بیماریزایی بالایی برخوردار هستند. شناخت این سویه‌ها می‌تواند رویکرد جدیدی در تهیه واکسن‌های نوترکیب در پیشگیری از مسمومیت‌های غذایی در انسان فراهم کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب