دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آلودگی غذایی در بیمارستان‌ها، عوارض جدی دارد

آلودگی غذایی در بیمارستان‌ها، عوارض جدی دارد
ایمنی و بهداشت مواد غذایی در بیمارستان‌ها به دلیل ضعف سیستم ایمنی بیماران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چراکه هرگونه آلودگی غذایی می‌تواند منجر به عوارض جدی شود.
کد خبر : 954343

به گزارش خبرگزاری آنا، ساغی حمیدی دکتری حرفه‌ای داروسازی اظهار کرد: ایمنی و بهداشت مواد غذایی در بیمارستان‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا بیماران معمولاً سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند و هرگونه آلودگی غذایی می‌تواند به‌سرعت منجر به عوارض جدی یا حتی مرگ‌آور شود.

وی بابیان اینکه رعایت اصول بهداشت و ایمنی در تهیه، پخت، نگهداری و سرو غذا در بیمارستان‌ها ضروری است، افزود: افراد به دلیل بیماری‌های مختلف نسبت به عفونت‌ها آسیب‌پذیرتر هستند و غذاهای آلوده می‌توانند باعث شیوع عفونت‌های گوارشی شوند.

حمیدی ادامه داد: تغذیه مناسب و ایمن می‌تواند به بهبود سریع‌تر بیماران کمک کند و فرآیند درمان را تسهیل کند. همچنین رعایت استانداردهای بهداشتی باعث ایجاد اعتماد در بیماران و خانواده‌های آنان نسبت به خدمات بیمارستانی می‌شود.

این داروساز گفت: مواد غذایی باید از تأمین‌کنندگان معتبر و دارای مجوز خریداری شوند؛ انجام آزمایش‌های لازم بر روی مواد اولیه نیز برای اطمینان از عدم آلودگی و کیفیت مناسب ضروری است.

وی بابیان اینکه کارکنان باید قبل از شروع کار دست‌های خود را بشویند و از لباس‌های تمیز استفاده کنند، تأکید کرد: غذاها باید در دماهای مناسب پخته شوند تا باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌های مضر از بین بروند. همچنین برای جلوگیری از آلودگی متقابل باید مواد خام مانند گوشت خام از غذاهای پخته‌شده جدا باشند.

حمید یادآور شد: غذاها باید در دمای مناسب نگهداری شوند تا از فساد آن‌ها جلوگیری شود. دمای یخچال باید زیر ۴ درجه سانتی‌گراد و دمای فریزر زیر ۱۸- درجه سانتی‌گراد باشد. رعایت زمان‌های مجاز نگهداری غذاها برای جلوگیری از فساد نیز ضروری است.

وی بابیان اینکه هنگام سرو غذا، باید از ظروف تمیز و مناسب استفاده شود و غذاها بلافاصله پس از آماده‌سازی سرو شوند، افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارکنان درزمینهٔ بهداشت مواد غذایی، روش‌های صحیح تهیه و سرو غذا و ایجاد سیستم‌های نظارتی برای بررسی رعایت اصول بهداشت و ایمنی در تمامی مراحل تهیه، پخت و سرو غذا بسیار اهمیت دارد.

این داروساز تأکید کرد: با رعایت اصول بهداشتی، آموزش کارکنان، نظارت مستمر و مدیریت بحران، می‌توان از خطرات ناشی از آلودگی مواد غذایی جلوگیری کرد و به حفظ سلامت بیماران کمک کرد. این امر نیازمند همکاری تمامی کارکنان بیمارستان، ازجمله پزشکان، پرستاران، آشپزها و مدیران است تا محیطی ایمن برای درمان بیماران فراهم شود.

 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب