دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ضرورت مصرف لبنیات پاستوریزه برای پیشگیری از تب مالت

ضرورت مصرف لبنیات پاستوریزه برای پیشگیری از تب مالت
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ضمن تشریح نظارت سه‌مرحله‌ای بازرسین بهداشت محیط در سراسر کشور بر فرآورده‌های لبنی در جلوگیری از شیوع تب مالت، تأکید کرد: مردم شیر و پنیر خام و تازه مصرف نکنند.
کد خبر : 953261

به گزارش خبرگزاری آنا، تب مالت یک بیماری عفونی است که صد‌ها هزار نفر را در سراسر دنیا مبتلا کرده و بیشتر از حیوان به انسان منتقل می‌شود. این بیماری توسط باکتری بروسلا ایجاد و گاهی می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

تب مالت چندین گونه مختلف باکتری گوسفند و بز، باکتری خوک وحشی، باکتری سگ، باکتری گاو دارد که درحیوانات قابل‌درمان نیست؛ اما زمانی که به انسان منتقل شود می‌توان آن را درمان کرد.

علت اصلی تب مالت چیست؟

با توجه به توضیحات بالا، تب مالت فقط در حیوانات وجود دارد؛ بنابراین علت اصلی ابتلا انسان به این بیماری حیوانات هستند. خوردن گوشت آلوده، لبنیات غیربهداشتی یا حتی دست زدن به حیواناتی که این باکتری را دارند از موارد انتقال این بیماری محسوب می‌شود.

تب، تعریق شدید همراه با بوی بد، بدن‌درد شدید به‌خصوص در زانو، کمر و لگن، کاهش وزن بدون دلیل، سردرد، دل‌درد، دردناک شدن و تورم غدد لنفاوی و احساس بی‌حالی از علائم بیماری تب مالت در انسان است. البته انتقال این بیماری از فرد به فردی دیگر نادر است؛ اما در مواردی ممکن است از مادر باردار به جنین، از شیر مادر به نوزاد، از طریق رابطه جنسی، انتقال و تماس با خون‌آلوده به افراد منتقل شود.

با توجه به اهمیت این موضوع و افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کشور، احمد جندقی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بر اساس سیاست‌ها و مقررات وزارت بهداشت، تمامی واحد‌های تولیدی و عرضه‌کننده لبنیات موظف به رعایت استاندارد‌های تعیین‌شده هستند و بازرسین بهداشت محیط در سه مرحله کنترل‌های لازم را بر محصولات لبنی اعمال می‌کنند.

جندقی ادامه داد: نظارت‌های بهداشتی شامل سه مرحله اصلی است که در مرحله نخست پس از کنترل بهداشت فردی، مواد اولیه، تجهیزات و ساختمان واحد و شیر خام هنگام ورود به واحد صنفی موردبررسی قرار می‌گیرد. مرحله دوم نظارت بر فرآوری محصولات لبنی توسط بازرسین بهداشت محیط است که فرایند تولید و فرآوری شیر و دیگر محصولات لبنی ازنظر رعایت استاندارد‌های بهداشتی بررسی می‌شود. همچنین در مرحله سوم که نمونه‌برداری ادواری است، نمونه‌برداری از محصولات به‌صورت دوره‌ای یا در صورت دریافت شکایت انجام می‌شود. نمونه‌ها به آزمایشگاه ارسال‌شده و در صورت مشاهده تخلف، برخورد قانونی اعمال خواهد شد.

مردم از خرید شیر خام غیرپاستوریزه خودداری کنند

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: مردم باید از خرید و مصرف شیر خام غیرپاستوریزه خودداری کنند و در صورت اجبار به استفاده از شیر خام، آن را به مدت یک دقیقه بجوشانند و در حالت جوش هم بزنند. باید توجه شود که ظروف شیر خام پس از مصرف حتماً شسته شوند و شیر خام قبل از جوشاندن در یخچال نگهداری نشود.

جندقی افزود: برای نگهداری کره بسته‌بندی‌شده پاستوریزه، باید توجه داشت که در دمای یخچال تنها به مدت یک هفته قابل نگهداری است. اگر قصد نگهداری طولانی‌مدت وجود دارد، باید کره در فریزر قرار گیرد.

مصرف پنیرهای تازه و محلی توصیه نمی‌شود

وی درباره خطر انتقال تب مالت از محصولات لبنی هشدار و ادامه داد: یکی از محصولات لبنی که پتانسیل بالایی برای انتقال تب مالت دارد، پنیر غیرپاستوریزه است که می‌تواند خطرناک باشد. به همین دلیل، بار‌ها به مردم توصیه کرده‌ایم که از مصرف پنیر‌های محلی و تازه خودداری کنند. تنها در صورتی پنیر تازه قابل‌مصرف است که حداقل دو ماه در آب‌نمک بماند تا میکروب‌های موجود در آن از بین برود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب