کاهش ناهنجاریها با آموزش سلامت معنوی
علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا، در رابطه وضعیت سلامت روان در جامعه امروزی گفت: امروزه همه جوامع دنیا درگیر مشکلاتی، چون اعتیاد، خودکشی، ناامیدی و افسردگی هستند؛ بنابراین این پدیده فقط مختص کشورمان ایران نیست. اما باید در نظر گرفت که با داشتن سلامت معنوی و آموزش آن به مردم، میتوان از گسترش ناهنجاریها در جوامع امروزی پیشگیری کرد.
تاثیر سلامت معنوی بر تمام ابعاد سلامت
وی ادامه داد: سلامت معنوی و اعتقادات مذهبی یادآوری میکنند که خودکشی یک قتل عمد است و باید از انجام آن خودداری کرد. مطالعات نشان میدهد سلامت معنوی میتواند برروی تمام ابعاد سلامت تاثیرگذار باشد.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی به نقش سلامت معنوی در رشد و تکامل جنین اشاره کرد و افزود: همه افراد گمان میکنند، زمان تربیت کودک پس از تولد است درحالی که فرایند رشد و تکامل انسان از زمان حضور او در رحم مادر آغاز میشود چرا که از طریق بند ناف جسم و روح او تغذیه میشود.
مرندی تصریح کرد: زمانی که جنین در رحم مادر است صدای او را میشنود. اگر مادر و پدر مشاجرهای با یکدیگر داشته باشند، جنین نیز در جریان بوده و از این اتفاق ناراحت میشود. به عنوان مثال اگر مادر عصبانی شود هورمونهایی در بدن او ترشح میشود که برروی جنین نیز تاثیرگذار است و تکرار این اتفاق باعث ایجاد افسردگی در کودک میشود.
وی به وضعیت سلامت معنوی در کشور اشاره کرد و گفت: در ابتدا که سلامت معنوی مطرح شد، اطلاعات کافی در کشور وجود نداشت و همه دانش و کتابهای موجود در این زمینه برای غربیها بود؛ اما خوشبختانه درحال حاضر با تلاشهای بسیار، حمایتها از سلامت معنوی بیشتر شده و وضعیت ما نسبت به گذشته بهتر است. اکنون کتابها و مقالات ایرانی زیادی در این رابطه وجود دارد که منبع خوبی برای ارجاع است.
انتهای پیام/