اتلاف ٣٣درصد مواد غذایی؛ متولی ضایعات مواد غذایی در کشور کیست؟
به گزارش خبرگزاری آنا، احمد اسماعیل زاده اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما اتلاف مواد غذایی مانند سایر نقاط جهان رقم بالایی است و حدود ۳۳ درصد از مواد غذایی مصرفی در فرایند کشت داشت و برداشت به ضایعات تبدیل میشود و هیچ سازمانی هم در کشور متولی خاص این موضوع نیست، در حالی که هم وزارت بهداشت و هم جهاد کشاورزی و سازمان های دیگر باید در این زمینه نقش خود را ایفا کنند.
وی با بیان اینکه ۳۴ درصد از کل کالری موجود در غذاها به عنوان دورریز از چرخه غذایی خارج میشود، افزود: این موضوع در حالی در سطح جهان و از جمله کشور ما در حال رخ دادن است که بحث سوء تغذیه و امنیت غذایی بسیار مهم و قابل تامل است.
اسماعیل زاده همچنین گفت: متاسفانه در برخی اقلام غذایی همچون میوه و سبزیجات در حال حاضر تا ۴۲ درصد ضایعات و پسماند داریم که در مورد غلات نیز این آمار قابل توجه است.
وی اضافه کرد: در سطح جهان راهکارهایی برای کاهش اتلاف مواد غذایی اندیشیده شده و در کشور ما نیز این راهکارها نیازمند هماهنگی بین بخشی است و تنها یک دستگاه متولی آن نخواهد بود، به عبارت بهتر در تمام مراحل کشت و برداشت باید مدیریت مواد غذایی وجود داشته باشد و با توجه به اینکه در کشور ما میزان هدر رفت مواد غذایی در مرحله پیش از مصرف بالاتر از مرحله مصرف مواد غذایی است، لازم است که تمهیداتی جهت فرایند نقل و انتقال مواد غذایی و ارتقای تکنولوژیهای موجود در این فرایند اتخاذ شود تا میزان اتلاف مواد غذایی کاهش یابد.
رئیس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت نقش این وزارتخانه را در بحث آموزش درست مصرف مواد غذایی و فرهنگ سازی روندهای صحیح در این زمینه مهم دانست و گفت: در حال حاضر ما به این سمت حرکت کردهایم و در همین راستا طرحی مرتبط در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به صورت پایلوت در حال اجرا میباشد که نتیجه آن در سال آینده و در صورت مثبت بودن نتایج به کل کشور تعمیم داده خواهد شد و همچنین به یاری خداوند در دانشگاههای علوم پزشکی کرمان و مشهد نیز قصد داریم طرحی را آغاز کنیم که در حوزههای مختلف ضایعات اتلاف مواد غذایی کارهایی انجام شود و در صورت قابلیت اجرایی شدن با هماهنگی دستگاهها بتوانیم آن را در همه کشور انجام دهیم.
انتهای پیام/