دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 دی 1403 - 11:43
یک متخصص داخلی توصیه کرد؛

مصرف ویتامین D در طول روز و همراه با مواد غذایی

مصرف ویتامین D در طول روز و همراه با مواد غذایی
متخصص بیماری های داخلی با اشاره به برخی علائم کمبود ویتامین D مانند درد و شکستگی‌های استخوانی، ضعف عضلانی و خستگی، اظهار کرد: بهترین زمان مصرف ویتامین D در طول روز و همراه با مواد غذایی است.
کد خبر : 951636

به گزارش خبرگزاری آنا، سحر روان شاد گفت: ویتامین D را دسته‌ای از ویتامین‌های محلول در چربی و موثر در جذب عناصر ضروری بدن و از جمله کلسیم است و کمبود آن در بدن می‌تواند موجب درد و شکستگی‌های استخوانی، ضعف عضلانی، خستگی و نقص سیستم ایمنی و در مقابل وجود مقدار کافی این ویتامین می‌تواند تامین کننده سلامت سیستم ایمنی و قلبی عروقی بدن باشد.

وی در خصوص نحوه اندازه گیری این ویتامین و تعیین مقدار مناسب آن در بدن هم گفت: کمبود ویتامین D، با اندازه گیری سطح این ویتامین در خون مشخص می‌شود و سطح نرمال آن در مطالعات مختلف متفاوت گزارش شده اما، اکثر مطالعات سطوح بین ٢۰ تا ۴۰ را طبیعی در نظر می‌گیرند.

روان شاد پیرامون علل کمبود ویتامین D نیز اظهار کرد: علل مختلفی برای کمبود ویتامین D عنوان شده که از جمله‌ی آن می‌توان به کمبود مصرف این ویتامین در رژیم غذایی، کمبود جذب این ویتامین در بدن و کاهش در معرض آفتاب قرار گرفتن اشاره کرد.

متخصص بیماری‌های داخلی افراد مستعد کمبود ویتامین D را شامل؛ افراد مسن و کودکان، افراد دچار سوء تغذیه، زندگی در مناطق با افتاب کم و پوشش زیاد، افراد چاق، مصرف دارو‌هایی که سبب کاهش جذب این ویتامین می‌شود و پوست تیره برشمرد و خاطر نشان کرد: منابع غذایی ویتامین D می‌تواند شامل شیر، ماست، ماهی، تخم مرغ و میوه‌های خشک باشد، همچنین بیشتر افراد با مصرف روزانه ۶۰۰ تا ٨۰۰ واحد ویتامین D در روز از کمبود این ویتامین مصون خواهند بود.

وی در عین حال تاکید کرد: تأمین ویتامین D با قرار گرفتن بیش از حد در معرض افتاب توصیه نمی‌شود، زیرا این شیوه می‌تواند سبب عوارض جدی مانند افزایش ریسک ابتلا به سرطان پوست شود. همچنین با توجه به اهمیت این ویتامین در سلامت افراد، سطح این ویتامین در فواصل زمانی مشخص مخصوصا در افراد مستعد کمبود این ویتامین، توسط پزشک اندازه گیری شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب