کاربرد تناسبهای آوایی و معنایی در جامعه با تبیین مبانی سخنوری
به گزارش خبرنگار آنا، به همت دفتر انتشارات علمی، حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی شهرری، جلد اول و دوم کتاب «فارسی عمومی یادگار ادب» به کوشش فرشته ناصری عضو هیئت علمی این دانشگاه به تازگی چاپ شده است.
مؤلف کتاب «فارسی عمومی یادگار ادب» و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی شهرری در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره این کتاب اظهار کرد: دامنۀ پهناور زبان و ادبیات فارسی دارای روابط و مناسبات بسیار گستردهای است که در تبیین مبانی سخنوری از درجه اهمیت ویژهای برخوردار است، از اینرو توجه و پرداختن به عناصر و مضامین قوانین کلام در جامعه و در میان افراد، برای کاربرد تناسبهای آوایی و معنایی، امری ضروری است.
ناصری اضافه کرد: در حقیقت ساختار بنیادین کلام ادبی در زبان انسان، زمانی شکل میگیرد که عناصری نظیر مسائل و کلیات ادبی، سبکشناسی، آیین نگارش، دستور زبان، مکتبهای ادبی، انواع ادبی، قالبهای شعری و ... در مناسبات گفتاری وی مرکز توجه باشد تا با تکیه بر این اصول در تبیین مباحث گوناگون ادبی و ساختارهای بنیادین تعاملات اجتماعی و فرهنگی کلام نظیر درک دقیق محتوای متون، نامهنگاری، خلاصهنویسی، گزارشنویسی، مقالهنویسی، داستاننویسی و ...، تا حد اعلاء توفیق یابد.
وی عنوان کرد: در آثار حاضر ضمن پرداختن به مبانی ساختاری نام برده و عناصر زیباییشناسی کلام، به تبیین مراتب گستردۀ قوانین، اصول و قواعد سخنوری که در استحکام سخن و مبانی گفتاری کلام، قابلتوجه است، بهطور مفصل پرداخته شده است.
مؤلف کتاب «فارسی عمومی یادگار ادب» متذکر شد: این مجموعه متناسب با نیازهای علمی دانشجویان در مقاطع گوناگون و در عرصههای آموزشی و پژوهشی و بر مبنای عناصر ساختاری رشته زبان و ادبیات فارسی برای جویندگان قوانین ادبی فراهم شده و علوم وتکنیکهای ادبی که در هریک از فصلهای این کتاب به رشتۀ تحریر درآمده، به صورت جامع و با رعایت تمامی جزئیات صورت پذیرفته است.
انتهای پیام/