دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 دی 1403 - 00:02

تکلیف بسته بایدن چه می‌شود؟!

تکلیف بسته بایدن چه می‌شود؟!
دولت «بایدن» بزرگ‌ترین تأمین‌کننده تسلیحات اوکراین است و به تازگی از یک بسته کمک نظامی با ارزشی هنگفت رونمایی کرد؛ اما ورود قریب‌الوقوع «ترامپ» جمهوری‌خواه به کاخ سفید، سرنوشت اجرای این تعهد مالی را در پرده‌ای از ابهام فرو می‌برد.
کد خبر : 949458

به گزارش خبرگزاری آنا، «جو بایدن» سکان‌دار فعلی کاخ سفید در آخرین روز‌های دوره زمامداری، بسته نظامی جدیدی به ارزش حدود یک میلیارد دلار را به حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه اختصاص داده است.

البته دست‌و‌دل بازی بایدن به همین جا ختم نمی‌شود‌‌ ‌و او تحت عناوین دیگر ازجمله کمک در حوزه امنیتی، روی هم رفته در این واپسین روزهای زمامداری، مبلغی حدود ۵.۹ میلیارد دلار را به اوکراین اختصاص داد. بااین‌حال، قطعاً بخشی از این تعهد باید در دولت بعدی آمریکا (دولت ترامپ) اجرایی شود. 

دموکرات‌ها زمانی آخرین بسته خود را جهت کمک به اوکراین اختصاص داده‌اند که حضور ترامپ از بیستم ژانویه ۲۰۲۵ در کاخ سفید محرز است

طبق قوانین صریح آمریکا و دیگر کشور‌های جهان، تعهدات رسمی یک کشور (دولت) در قبال کشوری دیگر به‌طورکلی لازم‌الاجراست، مگر اینکه عاملی غیرمترقبه یا غیرقابل‌پیش‌بینی منجر به لغو آن شود.

در آمریکا، قطعاً اتفاق غیرقابل‌پیش‌بینی یا غیرمترقبه‌ای رخ نداده است! پیروزی «دونالد ترامپ» جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر امسال، مقوله‌ای غیرقابل‌پیش‌بینی نبود و اتفاقاً، شانس وی در نظرسنجی‌ها نسبت به «کامالا هریس» نامزد دموکرات انتخابات ۲۰۲۴ از ابتدا بیشتر بود.

از سوی دیگر، بایدن و دموکرات‌ها زمانی آخرین بسته خود را جهت کمک به اوکراین (کمک به تشدید مناقشه در اوکراین) اختصاص داده‌اند که حضور جمهوری‌خواهان و ترامپ از بیستم ژانویه ۲۰۲۵ در کاخ سفید محرز است. بنابراین، تعهدات مالی و تسلیحاتی واشنگتن به کی‌یف، به قوت خود باقی است. اما سؤال اصلی اینجاست که رویکرد منتقدانه ترامپ در قبال جنگ اوکراین، تا چه اندازه‌ای امکان عملیاتی شدن این تعهد را به واشنگتن می‌دهد؟

شواهد و مستندات قطعی نشان می‌دهد ترامپ نه تنها تعهدات دولت قبلی آمریکا (دولت بایدن) را در این خصوص نادیده می‌انگارد، بلکه ابایی نیز از تخلف رسمی دولت خود در نقض تعهدات قبلی ندارد!

ترامپ مدت‌هاست که منتقد کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین بوده است. رویکرد او در قبال جنگ اوکراین سؤالاتی بنیادین را مطرح کرده است، ازجمله این‌که آیا حمایت واشنگتن از کی‌یف پس از آغاز ریاست جمهوری ترامپ همچنان به قوت خود باقی خواهد بود و ادامه خواهد داشت یا خیر.

انتظار می‌رود ترامپ ابایی از تخلف رسمی در نقض تعهدات دولت بایدن نداشته باشد

رویکرد هفته‌های اخیر ترامپ نشان می‌دهد پاسخ این سؤال هر چه باشد، به سود منافع کی‌یف و «ولودیمر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین نیست.

ایالات‌متحده آمریکا بزرگ‌ترین تأمین‌کننده تسلیحات اوکراین است. به گزارش «موسسه اقتصاد جهانی کیل» واشنگتن تا پایان ماه ژوئن گذشته، بسته‌های نظامی به ارزش بیش از ۵۵ میلیارد دلار را یا به کی‌یف تحویل داده یا متعهد به تحویل و پرداخت آن شده است. 

دونالد ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی، بدون پرداختن به جزئیات و چگونگی طرح خود، بار‌ها گفته بود که «در عرض یک روز» به جنگ اوکراین پایان خواهد داد. منظور وی نیز از پایان دادن یک‌روزه به جنگ مشخص است: اختصاص بخشی از خاک اوکراین به روسیه در ازای عقب‌نشینی نیرو‌های روسی از مناطق شرقی.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب