آرزوی قانونگذار ارشد آمریکایی برای انزوای ایران در دولت دوم ترامپ
به گزارش خبرگزاری آنا، «بن کاردین» سناتور دموکرات آمریکایی و رئیس کمیته بانفوذ روابط خارجی سنای این کشور، چند روز پیش از پایان دوره ریاستش ابراز نگرانی کرد که مسئله حقوق بشر در دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا از اولویت کمتری برخوردار باشد.
خبرگزاری رویترز گزارش داد که کاردین در گفتوگویی با این خبرگزاری بیان کرد: نمیخواهم پیشداوری کنم اما نگرانم حفاظت از حقوق بشر به اندازه دیگر اهداف او اهمیت نداشته باشد.
کاردین ۸۱ ساله در پایان ماه میلادی جاری پس از ۶۰ سال خدمت که ۱۸ سال از آن را سناتور مریلند بوده است، کنگره را ترک میکند.
کاردین ضمن گفتن این که سنای آمریکا که جمهوریخواهان در شرف به دست گرفتن کنترل آن هستند باید مانند گذشته با ترامپ مقابله کنند، به تمایل رئیسجمهور منتخب آمریکا رای اعمال تحریمهای «سند ماگنیتسکی» اشاره کرد.
طبق این سند که در سال ۲۰۱۲ تصویب شد، دولت آمریکا اختیار محدود کردن صدور روادید و مسدود کردن دارایی علیه مقامات روس را دارد که مرتکب نقض حقوقبشر شوند.
رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفت: پیشبینی این موضوع دشوار است اما ترامپ در دوره اول ریاستجمهوریاش،اغلب از تحریمهای ماگنیتسکی استفاده کرد و مفید واقع شدند.
کاردین گفت که ترامپ، احتمالا، اشتیاق زیادی به برقراری روابط با «رهبران مستبد جهان» یا واگذاری امتیازات و سرزمینهایی زیادی برای پایان دادن به جنگ اوکراین خواهد داشت. ترامپ در کارزار انتخاباتی خود در سال جاری وعده داده بود که ظرف مدت کوتاهی پس از بازگشت به کاخ سفید، به جنگ اوکراین پایان خواهد داد اما جزئیاتی را درباره برنامه خود در این باره ارائه نکرده است.
او در این باره گفت: میدانم که ترامپ دوست دارد خود را یک معاملهگر بداند. من میخواهم اطمینان بیابیم که توافق شتابزدهای انجام ندهیم که نمایانگر ارزشهایمان نیست. نگرانم او به دنبال راه میانبری در سیاست خارجی برود که درباره برخی از ارزشهای ما مصالحه کند.
کاردین ابراز امیدواری کرد سنا که از ماه بعد اکثریتی جمهوریخواه خواهد داشت، بتواند در اقدامات رئیسجمهور آتی آمریکا تعادل برقرار کند. ترامپ در دور اول ریاستجمهور خود به دنبال کاهش کمکهای خارجی تا ۵۰ درصد بود اما پس از مقابله جمهوریخواهان و دموکراتها از این تصمیم صرفنظر کرد.
کاردین که از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بوده است، تایید کرد که دور دوم ریاستجمهوری ترامپ تلاشها برای برقراری صلح در غرب آسیا و در نهایت، تشکیل کشوری فلسطینی را پیچیدهتر خواهد کرد.
او مدعی شد که با تمایل آمریکا و شرکای آن برای تشکیل ائتلافی به منظور به انزوا کشاندن ایران و تحولات اخیر سوریه، میتوان نسبت به وضعیت منطقه خوشبین بود.
انتهای پیام/