دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در آنا بخوانید؛

چرا سرطان‌ها در برابر درمان‌های پیشرفته مقاومت می‌کنند

چرا سرطان‌ها در برابر درمان‌های پیشرفته مقاومت می‌کنند
کشف یک پروتئین کلیدی در بیماران سرطانی، امیدهای بسیار زیادی را برای درمان بیماران فراهم کرده است.
کد خبر : 947263

به گزارش آنا، دانشمندان آمریکایی یک پروتئین کلیدی را کشف کرده‌اند که به سلول‌های سرطانی کمک می‌کند که طی درمان پیشرفته CAR T cell از شناسایی سیستم ایمنی در امان باشند. بر همین اساس محققان امیدوارند که با ایجاد یک داروی جدید این پروتئین مسدود شده و درمان به ویژه در سرطان‎های خونی مؤثرتر عمل کنند. این کشف همچنین می‌تواند به نرخ بقای بیشتر بیماران و عود کمتر بیماری در آنان باشد.

درمان CAR T cell یک درمان پیشرفته سرطان است که سیستم ایمنی را آموزش می‌دهد تا سلول‌های توموری را شناسایی و نابود کند. این درمان معمولاً برای برخی از انواع لوسمی و لنفوم، که هر دو از انواع سرطان‌های خونی هستند، استفاده می‌شود. با این حال، برخی از سلول‌های سرطانی روش‌هایی برای پنهان شدن از سیستم ایمنی توسعه داده‌اند که موجب کاهش اثربخشی درمان می‌شود. مطالعه جدیدی که روز گذشته در نشریه Cell منتشر شده است، می‌تواند راه را برای درمان‌های شخصی‌سازی شده‌ای که درمان بیماران را بهبود می‌بخشد هموار کند.

این پروتئین که YTHDF۲ نقش حیاتی در کمک به بقای سلول‌های سرطانی خون و افزایش آنها ایفا می‌کند. همزمان با شناسایی این پروتئین مرکز تحقیقی City of Hope کالیفرنیا که این مطالعه را انجام داده است ترکیب دارویی جدیدی به نام CCI-۳۸ را نیز توسعه داده است. این دارو با هدف‌گذاری پروتئین YTHDF۲ به سرکوب آن پرداخته و با کند کردن رشد سلول‌های سرطانی، شانس موفقیت درمان را افزایش می‌دهد.


به گفته جیانجون چن، در City of Hope استفاده از CCI-۳۸ برای هدف‌گیری YTHDF۲ به طور قابل توجهی اثربخشی درمان CAR T cell را بر روی سلول‌های سرطانی خون افزایش خواهد داد.

یکی از چالش‌ها در درمان سرطان‌های خونی پدیده‌ای به نام «فرار آنتی‌ژنی» است که یک هدف کلیدی برای این درمان‌های پروتئینی به نام CD۱۹ است که بر روی سلول‌های سرطانی یافت می‌شوند.

YTHDF۲ ژن‌هایی را فعال می‌کند که به سلول‌های سرطانی کمک کرده تا یک منبع انرژی پایدار تولید و رشد و گسترش سلول‌ها را تأمین کند. همچنین این پروتئین به سلول‌های سرطانی کمک می‌کند تا خود را پنهان کنند و حضور بیومارکر‌های آنتی‌ژن که معمولاً سیستم ایمنی را تحریک می‌کنند تا سرطان را شناسایی و به آن حمله کند، کاهش دهد.

به گفته چن کشف زیساخت و عملکرد YTHDF۲ به ما کمک می‌کند تا استراتژی‌های جدیدی برای جلوگیری از فرار سلول‌های توموری از نظارت ایمنی توسعه داده شود. این امر می‌تواند منجر به رویکرد‌های شخصی‌سازی شده برای بیمارانی شود که سرطان‌های خونی آنها به درمان اولیه پاسخ نمی‌دهد یا پس از پاسخ اولیه به ایمنی‌درمانی مبتنی بر سلول T، بیماری آنها عود می‌کند.

منبع: آسی‌آی‌تک دیلی

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب