«باغ کیانوش» به رویاسازی نوجوانان کمک میکند/ احیای سینما با تقویت سینمای کودک و نوجوان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، فیلم سینمایی «باغ کیانوش» به کارگردانی رضا کشاورز حداد و تهیهکنندگی محمدجواد موحد جدیدترین فیلم اقتباسی سینمای ایران است که از نهم آبان ماه امسال روی پرده رفته است. این اثر سینمایی بر اساس کتاب «باغ کیانوش» نوشته علی اصغر عزتیپاک به نگارش درآمده است؛ کتابی که اولین بار در سال ۱۳۸۹ ودر در قالب طرح «رمان نوجوان امروز» در انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به چاپ رسید.
«باغ کیانوش» مهرماه امسال نهمین چاپ خود را نیز با بازآرایی جدید پشت سر گذاشت و به شمارگانی بالغ بر ۴۷ هزار نسخه رسید. نسخه سینمایی این کتاب به عنوان اولین محصول مشترک باشگاه فیلم سوره و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، تولید و روانه سینماهای کشور شده است.
بازیگرانی همچون شهرام حقیقتدوست، عباس جمشیدیفر، مجید پتکی، علیرضا آرا و مهدیه نساج در کنار جمعی از بازیگران کودک و نوجوان در این اثر سینمایی ایفای نقش کردهاند.
باغ کیانوش در چهل روزی که از اکرانش گذشته توانست با جذب ۳۰۰ هزار مخاطب به فروشی بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان برسد. همچنین در یک هفته گذشته نیز پس از سه فیلم کمدی «هفتاد سی»، «زودپز» و «صبحانه با زرافهها» چهارمین فیلم جدول فروش و پرفروشترین فیلم غیرکمدی در حال اکران لقب بگیرد.
در همین ارتباط، تهیهکننده این فیلم سینمایی در گفتگو با خبرنگار آنا ضمن ابراز خرسندی از این خبر عنوان کرد: البته واضح است که این میزان استقبال برای گروه سازنده «باغ کیانوش» به منزله سقف آرزوها، اما در شرایط فعلی که ذائقه مخاطبان و البته تمایل سینماداران بر اساس فیلمهای کمدی تعریف شده رسیدن به چنین جایگاهی قابلتوجه است و جای شکر دارد.
حضور رقبای قدر در جدول اکران
محمد جواد موحد اظهار کرد: در هفته اول اکران، هنوز روند تبلیغات و معرفی فیلم روی روال نیفتاده بود ضمن این که «باغ کیانوش» در زمانی اکران خود را آغاز کرد که فیلمهای کمدی و پرفروشی مثل «زودپز»، «قیف» و «صبحانه با زرافهها» نیز روی پرده بودند و فضا برای فروش فیلمها خیلی فراهم نبود. اما در ادامه و با تبلیغات چهره به چهره بین بچهها، این فیلم هم موردتوجه قرار گرفت.
تهیهکننده فیلم سینمایی «باغ کیانوش» با اشاره به اکران مدارس آن برای روی فروش این فیلم گفت: با توافقهایی که بین حوزه هنری وکانون پرورش فکری از یک سو و آموزش و پررورش از سوی دیگر برقرار شد. اتفاقات مثبتی رقم خورد؛ شورای آموزش و پرورش بر کمک به این فیلم تأکید داشتند که باعث شدند فیلم بیشتر دیده شود. تفاهمنامهای هم در این زمینه امضا شد و اکران مدارس سرعت بیشتری گرفت. اکنون هم با مدارس و آموزش و پرورش و ارتباط خوبی داریم و این فضا تداوم خواهد یافت.
وی افزود: هنوز آمار دقیقی از اکران مدارس و مخاطبان دانشآموز به دست ما نرسیده است، امّا برآوردهایی که دوستان داشتند نشان میدهد که بیش از ۱۵۰ هزار نفر در قالب اکران مدارس این فیلم را دیدهاند.
چالش لهجه بازیگران
با توجه به این که داستان این فیلم در اطراف همدان میگذرد، موحد در پاسخ به انتقاد لهجه نداشتن بازیگران فیلم نیز گفت: پیش از آغاز کار درباره این موضوع با آقای کشاورز بحثهای زیادی داشتیم. در نهایت هم به این نتیجه رسیدیم که لهجه داشتن بازیگران به ویژه بازیگران نوجوان احتمالاً مخاطب را پس میزند و ممکن است مخاطبان شهرهای دیگر با آن ارتباط برقرار نکنند.
وی افزود: نکته دوم هم این بود که اصولاً پیدا کردن بازیگران کودک و نوجوانی که هم توانایی بازی داشته باشند و هم بتوانند به شکل درستی لهجه همدانی را ادا کنند، کار سختی بود. حتی بازیگران حرفهای هم در یک مدت کوتاه به سختی بر ظرایف و پیچیدگیهای یک لهجه مسلط میشوند. حالا تصور کنید ما در این پروژه با جمع زیادی از بازیگران نوجوان مواجه بودیم که برای اولین بار جلوی دوربین میرفتند. عنصر «لهجه» در بازی و بیان دیالوگهای فیلم هم به گونهای است که اگر به خوبی اجرا نشود، کلیت فیلم و داستان را زیر سئوال میبرد.
حضور بازیگران حرفهای در یک اثر نوجوانانه
تهیهکننده فیلم «باغ کیانوش» درباره حضور بازیگران شناخته شده در این اثر نوجوانانه نیز گفت: اغلب بازیگران سینمای ما آنقدر حرفهای هستند که به اصطلاح نقشها را کیلویی نبینند بلکه به تاثیر آن شخصیت در کلیت داستان و حال خوشی که به مخاطب دست میدهد فکر کنند. عزیزانی هم که در این اثر در خدمتشان بودیم با همین نگاه در «باغ کیانوش» بازی کردند. هم آقای حقیقتدوست و هم آقای جمشیدیفر همه انرژی خودشان را پای این کار گذاشتند. این در حالی بود که آقای جمشیدیفر همزمان با «باغ کیانوش» در فیلم تمساح خونی هم به عنوان یکی از بازیگران اصلی حضو داشت.
وی افزود: این عزیزان واقعاً دغدغه حضور در یک کار نوجوانانه را داشتند و برای همین هم با انگیزه بالایی در کار حاضر شدند.
موحد عنوان کرد: دوست دارم همه نوجوانان و دانشآموزان ما «باغ کیانوش» را ببینند، چون به رویاسازی آنها کمک میکند. من اعتقاد راسخ دارم که «باغ کیانوش» از حیث فیلمنامه و فرم از آثار سینمای کودک و نوجوان هالیوود چیزی کم ندارد.
وی با اشاره به این که هزینه اداره سالنهای سینما نسبت به سالهای گذشته به شدت افزایش پیدا کرده است افزود: اگر خودم را جای یک سینمادار که هزینههای سنگین و متنوعی مثل دستمزد کارگر، هزینههای نگهداری و پول آب و برق و گاز دارد بگذارم شاید من هم به ان نتیجه برسم که سانسهای خوب سینما را به فیلمهای کمدی اختصاص بدهم؛ اما اگر میخواهیم که سینما زنده بماند و چرخه اقتصادی آن کامل شود باید به فیلمهای کودک و نوجوان بها بدهیم. اگر فرزندان ما در سنین کودکی تجربه جمعی سینما رفتن جمعی را داشته باشند در بزرگسالی هم سینما را در سبد فرهنگی خودشان قرار میدهند.
انتهای پیام/