دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 آذر 1403 - 13:09

بروز درد‌های مفصلی در فصل پاییز افزایش می‌یابد 

بروز درد‌های مفصلی در فصل پاییز افزایش می‌یابد 
مسئول حوزه طب سنتی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: افزایش مراجعان درد‌های مفصلی بـه درمـانـگـاههـا در زمستان و پاییز، افزایش آلرژی‌ها در بهار و پاییز، سرماخوردگی و آنفلوانزا در زمستان و بیماری‌های گوارشی در تابستان نمون‌های از تأثیر آب و هوا بر سلامت است.
کد خبر : 943228

 به گزارش خبرگزاری آنا، زهرا نیک اختر با اشاره به اینکه تأثیر آب و هوا بر سلامت انسان یکی از موضوعاتی است که با تغییرات اقلیمی مورد توجه دست اندرکاران سلامت قرار گرفته است، خاطر نشان کرد: پاییز نیز با توجه به ویژگی آب و هوایی خــود کـه از نظر طـب ایـرانـی ســرد و خشک اســت در وضعیت سلامت عمومی و بـه نوعی خـوشحـال بـودن یا ایجاد بیماری‌ها تأثیر مـیگـذارد.

وی ادامه داد: از جمله مشکلات جسمی که ارتباط مستقیمی با آب و هوای سرد دارد میتوان از بیماری‌های قلبی، تنفسی، میگرن، درد‌های مفصلی، انواع بیماری‌های ویروسی و اختالالت روانی نام برد.

 نیک اختر با بیان اینکه برخی مطالعات افزایش سکته‌های قلبی در فصول سرد سال را تأیید کرده اند، گفت: در طب ایرانی شش اصل ضروری در تندرستی و حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها تعریف شده و دستورات پیشگیرانه و تدابیر تندرستی با توجه به این اصول تنظیم شده اند.

وی با اشاره به اینکه یکی از اصول ششگانه که حکمای طب سنتی به آن توجه داشته اند آب و هوا بوده است، بیان کرد: هوا جوهر حیات است چرا که زندگی بدون هوا غیر ممکن است. بهترین هوا از دیدگاه طب ایرانی هواییست که معتدل در سردی و گرمی باشد و آلوده به بخارها، گرد و غبار و اجسام خارجی نباشد.

مسئول حوزه طب سنتی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در تدابیر آب و هوا، تغییرات فصلی، آلودگی‌ها اعم از شیمیایی و میکروبی و تغییرات منطقه‌ای آب و هوا در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: پاکسازی بدن از سموم و مواد زاید، که در طی روند هضم در بدن ایجاد میشود، نقش مهمی در حفظ سلامتی فرد دارد. 

نیک اختر با اشاره به اینکه نگهداری مواد حیاتی و ضروری در بدن، برای سلامتی اهمیت دارد، گفت: پاکسازی بدن از مواد زائد که در طب ایرانی با نام استفراغ هم شناخته میشود روش‌های متفاوتی دارد. انواع استفراغات طبیعی مانند دفع گاز‌های سمی از طریق ریه، دفع مدفوع، دفع ادرار، عـرق کــردن، عــادت ماهیانه و استفراغات ایجاد شده توسط پزشک مانند ایجاد اسهال، تعریق، افزایش ادرار، فصد، حجامت هستند. پاکسازی در ابتدای فصل پاییز توصیه شـده اســت.

وی با بیان اینکه مصرف ملین‌ها بـا کمک بـه دفع مدفوع و دفع مواد زاید نوعی پاکسازی محسوب میشود، عنوان کرد: در طب ایرانی فرد بایستی به ازای هربار مصرف غذای کامل، یکبار اجابت مزاج راحت و با دفع کامل داشته باشد لیکن با توجه به سبک زندگی امروز از جمله نوع تغذیه، کاهش فعالیت بدنی و مصرف داروهـا، حداقل فرد بایستی هر روز یک بار اجابت مزاج (دفع مدفوع) کامل و راحت داشته باشد. 

مسئول حوزه طب سنتی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: برخی از خوراکی‌های مفید در کاهش یبوست عبارتند ازمصرف انواع سوپ‌ها و آش‌های رقیق، انجیر، روغن زیتون، روغن بادام شیرین و ماساژ شکم با روغن است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب