دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 آبان 1403 - 16:44

دیدار در سایه دشمنی مطلق!

دیدار در سایه دشمنی مطلق!
ملاقاتی که در «دفتر بیضی» میان بایدن و ترامپ انجام شد، بخشی از سنت انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در آمریکا در بالاترین سطح سیاسی، یعنی ریاست جمهوری است.
کد خبر : 941596

به گزارش خبرگزاری آنا، دونالد ترامپ نامزد پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اخیراً به واشنگتن بازگشت و در کاخ سفید با جو بایدن رئیس‌جمهوری فعلی ملاقات کرد.

این ملاقات که در «دفتر بیضی» انجام شد، بخشی از سنت انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در آمریکا در بالاترین سطح سیاسی، یعنی ریاست جمهوری است.

به دلیل خودداری ترامپ از شرکت در این روند در سال ۲۰۲۰، این رویداد امسال اهمیت بیشتری پیدا کرده است. در حالت کلی، هدف از چنین دیداری حفظ سنت‌های دموکراتیک و هماهنگی میان دو دولت کنونی و آینده عنوان می‌شود.

به عبارت بهتر، ترامپ و بایدن درحالی با یکدیگر دیدار کردند که در سال ۲۰۲۰، ترامپ اساساً پیروزی بایدن را قبول نداشت و همین مسئله، سبب شد تا این سنت سیاسی در واشنگتن برگزار نشود!

اما امسال، ترامپ علاوه بر این دیدار، با نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره نیز دیدار‌هایی برگزار کرد. در این نشست‌ها، اولویت‌های روز اول کاری دولت جدید و برنامه‌های گسترده موردبحث قرار گرفت و موضوعاتی ازجمله بازسازی اقتصادی، استفاده از منابع انرژی داخلی و امنیت مرزی از محور‌های اصلی این بحث‌ها بود. بااین‌همه، نمایندگان جمهوری‌خواه انتظار داشتند ترامپ بر مسائل مرتبط با اخراج مهاجران غیرقانونی و تقویت مرز‌ها نیز تأکید کند.

واقعیت امر این است که ترامپ با خارج کردن بایدن از گردونه رقابت‌های انتخاباتی، مهم‌ترین گام را در راستای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ برداشت. طی روز‌های اخیر، از یک‌سو طرفداران هریس از جو بایدن و سیاست‌های او به‌عنوان اصلی‌ترین عامل شکست خود در انتخابات ریاست جمهوری اخیر یاد می‌کنند و در مقابل، بایدن و همراهانش می‌گویند اگر در صحنه انتخابات حاضر بودند و سران حزب دموکرات به جانشینی هریس (به دلیل کهولت سن بایدن) اصرار نمی‌کردند، وی حداقل در سه ایالت پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین به پیروزی می‌رسد و با اختلافی اندک، بر ترامپ غلبه پیدا می‌کرد.

نکته مهم دیگر در خصوص دیدار‌های ترامپ، نقش پررنگ ایلان ماسک در این ملاقات‌ها بود. این میلیاردر و مالک چندین فناوری بزرگ به‌عنوان مشاور ترامپ در امور بهره‌وری دولت در این بحث‌ها شرکت می‌کند. حضور ماسک که اخیراً به‌عنوان مشاور درزمینهٔ بهره‌وری به ترامپ پیوسته، ظاهراً بخشی از تلاش دولت جدید برای بهبود کارایی و مدیریت بهتر به شمار می‌رود. بااین‌حال به نظر می‌رسد در پشت پرده ماجرا، شاهد تسلط غیرعادی ایلان ماسک بر تصمیم‌سازی‌های کلان دولت ترامپ در کاخ سفید هستیم. درهرحال، دیدار اجباری ترامپ و بایدن، در سایه نوعی دشمنی مطلق میان این دو سیاستمدار صورت گرفته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب