طرح ماهر و غنچهها، نسخه هلال احمر برای دانشآموزان
وحید ایمانی، سرپرست معاونت پیش دبستانی و دانشآموزی سازمان جوانان هلالاحمر در گفتگو با خبرگزاری آنا به تشریح برخی از طرحهای ویژه سازمان هلال احمر ایران جهت توانمندسازی کودکان و نوجوانان کشور در بحرانها و بلایای طبیعی پرداخت.
ایمانی گفت: وقتی در سرزمینی زندگی میکنید که ۹۰۰ شهر آن روی گسل و ۶۰۰ شهر دیگر آن نیز با حوادثی، چون سیل مخاطره آمیز است، بنابراین لازم است تمام اقشار جامعه آمادگی مواجهه و مقابله با حوادث طبیعی را آموخته باشند.
وی افزود: از این میان سازمان جوانان هلال احمر ایران، برای دانش آموزان تنها به آمادگی اعضا برای مدیریت بحرانها نمیپردازد، بلکه اصلیترین کارکرد ما حول دو محور مهم بنیان نهاده شده است.
سرپرست معاونت پیش دبستانی و دانشآموزی سازمان جوانان هلالاحمر در تشریح این دو رویکرد، توضیح داد: نخست، ارتقا آمادگیهای جسمی حرکتی و دوم، ارتقا آمادگیهای روانی اجتماعی.
این مقام مسئول ادامه داد: اما نکته جالبه توجه این است که ما از میان جامعه هدف خود به سراغ کمسنترین جمعیت رفتهایم، همانطور که از عنوان طرح یعنی «غنچههای هلال» هویداست این طرح به سنین ۴ تا ۷ سال اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه؛ طرح غنچههای هلال فرآیند «کمک» در مهدکودکها و کودکستانها و پیش دبستانیها را آموزش داده تا بچهها با مقوله کمک آشنایی پیدا کنند، تاکید کرد: بازی محور بودن این طرح از جمله ابداعات بوده و جالب است بدانید تاکنون حدود ۳۷۵۰ کانون غنچههای هلال تنها در کودکستانهای کشور فعالیت میکنند.
این مقام مسئول در هلال احمر ایران، در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: در دبستان به ویژه دوره دوم ابتدایی و مقاطع چهارم پنجم و ششم، طرحی تحت عنوان ماهر که مخفف عنوان؛ «مهارت آموز ماهر» است و شعار طرح ماهر نیز این است؛ مدرسه یک کانون مهارت آموزی ماهر است.
به گفته این مقام مسئول؛ شیوهنامه طرح ماهر در بهمنماه سال گذشته به استانها ابلاغ شد و گام اول طرح (افتتاح طرح در مدارس) در کل کشور برگزار و در گام دوم طرح و به منظور تربیت مربیان ماهر، برای مربیان و اولیای دانش آموزان دورههای آموزشی تحت عنوان تربیت مربی ماهر برگزار شد.
وی در ادامه تصریح کرد: سازمان جوانان جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با توجه به رویکرد مهارتمحوری نظام تعلیم و تربیت کشور و همسویی آن با اهداف و برنامههای تعیینشده سازمان جوانان، ماهر (مهارتآموز هلال احمر)، ویژه دانشآموزان دوره دوم ابتدایی را به اجرا درآورد.
سرپرست معاونت پیش دبستانی و دانشآموزی سازمان جوانان هلالاحمر، اهداف اصلی این طرح را افزایش سطح آمادگی و تاب آوری دانشآموزان، والدین و همچنین کل آحاد جامعه در گرو مهارتآموزی عنوان کرد و ادامه داد: در ماهر سرفصلهای آشنایی با هلال احمر، حفظ خونسردی در حوادث، مدیریت استرس، آشنایی با تلفنهای اضطراری، آشنایی با نقاط امن، نحوه پناهگیری و خروج ایمن، سر فصلهایی است که به دانشآموزان عضو آموزش داده میشود و از آنجاییکه یکی از رویکردهای اصلی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مهارتآموزی است، طرح ماهر (مهارتآموز هلال احمر) در بین مدارس کل کشور در حال اجراست.
انتهای پیام/