دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اهمیت شناسه‌گذاری برای شفافیت و نظارت دقیق‌تر فرآورده‌های غذایی

اهمیت شناسه‌گذاری برای شفافیت و نظارت دقیق‌تر فرآورده‌های غذایی
مدیرکل فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو بر ضرورت به‌کارگیری ادبیات مشترک در نظارت‌های غذایی و شناسه‌گذاری محصولات غذایی به‌منظور افزایش شفافیت، ردیابی دقیق‌تر و ارتقای ایمنی تأکید کرد.
کد خبر : 939495

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری آنا، در نشستی که با حضور دکتر عبدالعظیم بهفر و معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، روند نظارت بر فرآورده‌های غذایی در استان خراسان رضوی به‌طور مفصل مورد بررسی قرار گرفت. دکتر بهفر ضمن ارزیابی و تحلیل نرم‌افزار‌های نظارتی موجود، از مقامات استانی خواست که در راستای اجرای دقیق و مؤثر نظارت‌ها اطلاعات بیشتری را ارائه دهند.

وی در این جلسه به یکی از اقدامات کلیدی برای بهبود نظارت‌ها اشاره کرد و آن را "شناسه‌گذاری فرآورده‌های غذایی" دانست. به گفته وی، این سیستم امکان شفافیت بیشتر در زنجیره تأمین و توزیع محصولات غذایی را فراهم می‌آورد و می‌تواند به‌طور چشمگیری در ارتقای ایمنی و کاهش خطرات ناشی از مشکلات تولید یا توزیع تأثیرگذار باشد.

بهفر توضیح داد که فرآورده‌های غذایی باید دارای شناسه‌ای باشند که اطلاعات دقیقی درباره تولیدکننده، تاریخ و مکان تولید، و دیگر ویژگی‌های مهم فرآورده در آن گنجانده شود. این شناسه‌ها به‌ویژه در مواقعی که نیاز به فراخوان یا بررسی سریع محصولات به‌وجود می‌آید، می‌توانند به‌عنوان ابزاری قوی برای ردیابی و کنترل کیفیت در سطح گسترده عمل کنند.

وی همچنین بر اهمیت ایجاد یک «ادبیات مشترک» در میان نهاد‌های نظارتی و سازمان‌ها تأکید کرد و گفت که هماهنگی و استانداردسازی روش‌های نظارتی باعث می‌شود تا فرآیند‌های نظارت به‌طور مؤثرتری در تمامی سطوح اجرایی به کار گرفته شوند. دکتر بهفر از مدیران دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواست که با همکاری بیشتر و فعال‌تر با سازمان غذا و دارو، در راستای بهبود مستمر روند‌های نظارتی و ارتقای استاندارد‌های ایمنی، گام‌های مؤثری بردارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب