از دستیابی به کشاورزی دانشبنیان تا آزمایشگاههایی که ایزو گرفتند + عکس و فیلم
خبرگزاری آنا؛ روزهای جمعه هر هفته خلاصهای از رویدادها، موفقیتها، برنامهها و دستاوردهای علمی و فناورانه دانشگاهیان، پژوهشگران، محققان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی همراه با گفتگو با فناوران و محققان با محور علم و فناوری در طول هفته را با عنوان «نگاه فناوری هفته» در این گزارش میخوانید.
در این گزارش، گفتوگو، رویداد، دستاوردهای علمی و فناوری و موفقیتهای مربوط به واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در طول هفته گذشته را خواهیم خواند. (گزارش کامل هر رویداد و خبر در لینک مربوط(هایپرلینک) قابل مشاهده و مطالعه است)
رئیس سرای نوآوری گیاهان دارویی و صنایع غذایی دانشگاه آزاد شهرکرد راهاندازی بانک سلولی جامع و استاندارد را از برنامههای اصلی این سرا دانست و گفت: فضاهای لازم و سایر زیرساختها فراهم شده و این بخش تا کمتر از دو ماه آینده فعالیت خواهد کرد.
عباس دوستی عضو هیئت علمی گروه زیستشناسی و رئیس سرای نوآوری گیاهان دارویی و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در گفتوگو با خبرنگار آنا از نحوه فعالیت و مأموریتهای این سرا گفت و تشریح کرد: با توجه به ظرفیتها و زیرساختهای موجود مانند مزرعه آموزشی و تحقیقاتی، اقلیم منطقه برای پرورش گیاهان دارویی متنوع از یک سو و وجود فضا، تجهیزات و امکانات تحقیقاتی در زمینه گیاهان دارویی و صنایع غذایی از سوی دیگر، سرای نوآوری گیاهان دارویی و صنایع غذایی از سال ۱۴۰۱ فعالیت خود را در این واحد دانشگاهی آغاز کرد.(مشروح گفتوگو)
سیداسماعیل مرادی مدیر کیفی آزمایشگاه بتن و مصالح ساختمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت با بیان اینکه این آزمایشگاه به عنوان نخستین آزمایشگاه استاندارد بین واحدهای دانشگاهی استان فارس، موفق به اخذ گواهینامه تأیید صلاحیت ISO/IEC۱۷۰۲۵ از مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران شده است به خبرنگار آنا گفت: استاندارد ISO/IEC۱۷۰۲۵، استاندارد بینالمللی الزامات سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاههای آزمون و کالیبراسیون است.
رئیس سرای نوآوری تولیدات کشاورزی و فرآوردههای ارگانیک، دستیابی به کشاورزی پایدار و دانشبنیان را از مأموریتهای این سرا برشمرد و گفت: از برنامههای مهم سرا، ساخت گلخانه شیشهای در ۵ هکتار به منظور تولید بذر هیبرید است.
سیدمجید تولیت ابوالحسنی رئیس سرای نوآوری تولیدات کشاورزی و فرآوردههای ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در گفتگو با خبرنگار آنا در تشریح دلایل انتخاب واحد دانشگاهی کرج برای ایجاد این سرای نوآوری بیان کرد: بخش کشاورزی به دلیل گستردگی دامنه فعالیت و حجم زیاد بهرهبرداران و بهرهبرداریها و تولید محصولات متنوع به نحوی با آحاد مردم ارتباط داشته و موتور محرک سایر بخشهای فعال نیز به حساب میآید و توجه به بخش کشاورزی باعث رونق اقتصادی و افزایش اشتغال در کشور خواهد شد.(مشروح گفتوگو)
منتخبان نخستین رویداد تخصصی استارتآپ فناوری نانو استان کهگیلویه و بویراحمد مشخص شدند.
به گزارش خبرنگار آنا، نخستین رویداد تخصصی استارتآپ فناوری نانو استان کهگیلویه و بویراحمد پس از ۸ ساعت رقابت بین ۱۱ تیم منتخب از ۱۸ ایده رسیده به دبیرخانه رویداد در سالن استاد ملک نسب دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج برگزار و 4 ایده برتر توسط داوران انتخاب شد.
به گزارش خبرنگار آنا، صنعتگران شهرکهای صنعتی استان اصفهان در نشستی با هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع مستقل نجفآباد برای همکاری با این واحد دانشگاهی اعلام آمادگی کردند تا درهای صنعت به روی دانشجویان باز شود.
فرید نعیمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد در این نشست با بیان اهمیت ارتباط صنعت و دانشگاه اظهار کرد: سالانه حدود ۷ هزار پایاننامه در این واحد دانشگاهی در حال نگارش است در کنار آن با وجود ۱۴ دانشمند دو درصد برتر جهان و بسیاری ظرفیتهای دیگر واحد نجفآباد ایجاب میکند تا صنعت نیز از این ظرفیت بهرهمند شود.
مرکز تحقیقات ژئوتکنیک لرزهای و بتن توانمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان اکنون عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دارای گواهینامه استاندارد ۱۷۰۲۵ است. دامنه فعالیتهای این مرکز از بدو راهاندازی تاکنون در حوزه دوام سازهها، بتنهای نسل جدید و نیز ژئوتکنیک لرزهای گسترش یافته و در این رابطه با تکیه بر تجهیزات آزمایشگاهی کمنظیر در اختیار به تعداد زیادی از طرحهای تحقیقاتی و پایاننامهها، خدمات ویژه آزمایشگاهی ارائه شده است.
به گزارش خبرنگار آنا، آزمایشگاه همکار دارای گواهینامه ISO/IEC۱۷۰۲۵ از مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران با حضور مهدی دونده معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور، سیدمحمد سجادی مدیرکل سازمان استاندارد استان خراسانرضوی، سیدمجتبی موحدیفر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور و جمعی از مسئولان سازمانها، ادارات، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی شهرستان نیشابور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور گشایش یافت.
ازجمله بستههای کاری سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی(برنامه پنجساله راهبری عملیاتی ۱۴۰۰- ۱۴۰۵) برای تحقق سند دانشگاه اسلامی و دیگر اسناد بالادستی در حوزه علم و فناوری که در بند برنامه راهبردی به عنوان راهکنشهای ارتقای کیفیت و کارآمدی دورههای تحصیلی تعیین شده است «بازآرایی ساختار نظام آموزشی با تأکید بر حوزههای دانشی میانرشتهای و ایجاد دانشکدههای موضوعمحور و فناوری و گروههای دانشمحور درون آنها»ست.(مشروح گزارش خبری)
مدیرکل اداره صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی رویداد عصر امید را شامل ۳ جریان در کنار هم دانست و بیان کرد: مجموع این سه مرحله باعث میشود صنایع به دانشگاه اعتماد پیدا کنند.
لاله ملکنیا مدیرکل اداره صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار آنا در ارومیه با بیان اینکه نگاه دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری رویداد ملی عصر امید این است که ارتباط مؤثری بین مجموعه دانشگاه و صنایع و شرکتهای بیرونی برقرار شود، اظهار کرد: با توجه به اینکه در این رویداد، شرکتهای دانشبنیان حضور پیدا میکنند، تعاملی بین دانشگاه و صنایع شکل میگیرد که میتواند به رفع نیازهای صنعت کمک کند.(مشروح گفتوگو)
به گزارش خبرنگار آنا، براساس گزارش سالانه منتشر شده از سوی نشریه الزویر که با همکاری پایگاه استنادی اسکوپوس و دانشگاه استنفورد برمبنای شاخصهای استنادی ازجمله تعداد مقالات تألیفی، ارجاعات، استنادها، H-index و سایر شاخصهای علمی انجام شد، دو عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در فهرست دو درصد دانشمندان برتر دنیا قرار گرفتند.
رحیم وکیلزاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در گفتوگو با خبرنگار آنا از آغاز کار دومین کنفرانس بینالمللی بیوفتونیک و مهندسی پزشکی خبر داد و اظهار کرد: این کنفرانس بینالمللی بهصورت آنلاین و سراسر دنیا کار خود را با پیام ارسالی دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کار خود را آغاز کرد.(مشروح گفتوگو)
متخصصان فنی یک شرکت دانشبنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی موفق شدند دستگاه مونتاژ SMD را بومیسازی کنند، این دستگاه قادر است با دقت بسیار زیادی قطعات را روی صفحه الکترونیکی نصب کند. از برجهای SMD در صنایع خودروسازی، صنایع الکترونیک، ساخت مانیتورها و ال.سی.دی استفاده میشود.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان درباره جزئیات محصول خود به خبرنگار آنا گفت: دستگاه مونتاژ SMD با دقت یکهزارم میلیمتر قطعات الکترونیکی که بسیار کوچک هستند، روی بردی مونتاژ میشود.(مشروح گفتوگو)
به گزارش خبرنگار آنا، تیم زیر ۱۹ سال سرای نوآوری توسعه رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی به سرپرستی حامد تقیپور فرشی و اعضای تیم، آقایان امیرمحمد سجادی و آراد ممقانی، موفق به کسب رتبه نخست در لیگ «ربات جنگجوی هوشمند» نخستین دوره المپیک فناوری ایران شد.
مصطفی قبائی آرانی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم و مدیر گروه کامپیوتر این دانشگاه براساس اعلام مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) و ارزیابیهای صورت گرفته از سوی پایگاه شاخصهای اساسی علم (ESI) متعلق به شرکت کلاریویت آنالیتیکس (WOS) درحوزه موضوعی علوم کامپیوتر با مجموع ۲ هزار و ۹۸۱ استناد برای سومین سال متوالی بهعنوان پژوهشگر پراستناد یک درصد برتر دنیا معرفی شد.
یک شرکت دانشبنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند با هدف تحقیق، توسعه، طراحی و ساخت محصولات در صنعت برق، الکترونیک و کامپیوتر فعالیت خود را آغاز کرده و محصولاتی که تولید میکند، مبتنی بر فناوریهای روز است.
این شرکت دانشبنیان دارای محصولات متعدد صنعتی و کشاورزی است، بهعنوان مثال محصول فناور «میکرو اهم متر دیجیتال (کنتاکت رزیستانس) MOM200P دستگاهی کامل برای اندازهگیری مقاومت هادی در حد میکرو اهم بهشمار میرود و کارخانجات تولید کلیدهای قدرت میتوانند از این محصول فناور استفاده کنند.(مشروح گفتوگو)
به گزارش آنا، گواهینامه ایزو ۱۷۰۲۵ یک استاندارد جهانی و کارشناسانه مخصوص آزمایشگاههای تست و واسنجی است که به دستیابی شایستگی این آزمایشگاهها میپردازد. استقرار استاندارد ISO/IEC۱۷۰۲۵ در آزمایشگاه و تأیید صلاحیت توسط مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران مؤید این موضوع است که آزمونهای آزمایشگاه از دقت و صحت بالایی برخوردار و نتایج آن در سطح ملی و بین المللی قابل استناد و معتبر است.
مواردی از الزامات که باید برای دریافت این مجوز تأمین شود، شامل تأمین امکانات و منابع از قبیل تجهیزات، شرایط محیطی آزمایشگاه، منابع انسانی، تجهیزات لازم، کالیبره بودن دقیق تک تک تجهیزات، محرمانه بودن اطلاعات و رازداری آزمایشگاه و نیروی انسانی متخصص و... است و بهطور کلی اجرای بیش از ۲۰۰ الزام در بندهای مختلف استاندارد لازم است تا بتوان این مجوز را دریافت کرد.
اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی، واحدهای دانشگاهی اراک، مرودشت، یزد، خمینیشهر، اصفهان(خوراسگان)، ابهر، سمنان، مشهد، تبریز، نیشابور و کرمانشاه دارای آزمایشگاه با استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ هستند که در این گزارش به معرفی این ۱۱ باب آزمایشگاه دارای استاندارد بینالمللی و حوزه فعالیت و خدمات آزمایشگاهی آنها میپردازیم. (مشروح گزارش آنا)
به گزارش خبرنگار آنا، آیین پایانی دومین مسابقه ملی کارتون دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی با حضور مسئولان برگزار و نفرات برتر این مسابقه مشخص شدند.
علاوه بر تجلیل و اعطای جوایز به سه اثر برتر، زینب پیرانزاده از کاشان، مهدی جهانبخش از خمینیشهر، سارا کارگر و سمیه دادمهر از اردبیل، سجاد علیزاده از تهران و حلیمه عالمی از مشهد، دیگر دانشجویانی بودند که با اعطای لوح سپاس و جایزه نقدی از آثار آنها قدردانی و رهی غفاریان بهعنوان کارمند دانشگاه آزاد از کرج با ارائه اثر و شرکت در این مسابقه، حائز دیپلم افتخار و جایزه نقدی شد.
فرح فراهانی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم در گفتوگو با خبرنگار آنا از تولید یکهزار نهال موز ازطریق تکنیک کشت بافت یا بیوتکنولوژی در این واحد دانشگاهی خبرداد و اظهار کرد: طرح برگزیده هفتمین دوره طرح شهید احمدی روشن با عنوان طرح «تولید نهال موز طریق تکنیک کشت بافت یا بیوتکنولوژی» با همکاری بنیاد نخبگان و دانشگاه آزاد اسلامی قم بهعنوان نخستین طرحی که با حمایت مؤثر دانشگاه آزاداسلامی قم از فاز آزمایشگاهی به گلخانهای ورود کرد و اکنون یکهزار نهال موز طریق تکنیک کشت بافت یا بیوتکنولوژی در گلخانه دانشگاه آزاد اسلامی قم در حال تولید است.(مشروح گفتوگو)
عباس محمدی رئیس باشگاه رشد استعدادهای هنری ادبی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره اهداف راهاندازی و حوزه کاری این باشگاه اظهار کرد: باشگاه رشد استعدادهای هنری ادبی دانشگاه آزاد اسلامی از اواسط سال ۱۴۰۱ به شکل اسمی و از ۱۴۰۲ به شکل رسمی فعالیت خود را آغاز کرد و چنانکه از عنوان باشگاه برمیآید نخستین گام از اهداف آن، کشف استعدادهای هنری و ادبی از میان دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی است و قرار است در کنار این گام، گامهای مؤثری مانند مهارتافزایی، شبکهسازی و چهرهسازی برداشته شود که با اقتصاد هنر پیوند بخورد، (مشروح گفتوگو)
انتهای پیام/