از مرزهای دانش تا اوج ورزش؛ «بیومکانیک ورزشی» چگونه قله «اسکوپوس» را فتح کرد؟
خبرگزاری آنا؛ مجله بیومکانیک ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان با نمایه شدن در پایگاه بینالمللی اسکوپوس، گامی بلند درراستای ارتقای سطح پژوهشهای ورزشی در کشور برداشته است.
برای بررسی بیشتر این دستاورد مهم به سراغ مهدی مجلسی دانشیار گروه بیومکانیک ورزشی و مدیر مسئول این مجله رفتیم.
مجلسی در گفتوگو با خبرنگار آنا به سؤالاتی درباره چگونگی دستیابی به این موفقیت، اهمیت بیومکانیک ورزشی و آینده این مجله پاسخ داد.
مدیرمسئول مجله بیومکانیک ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان با اشاره به نمایه شدن مجله در اسکوپوس درباره انگیزه اولیه برای تأسیس این مجله و اهداف بلندمدت آن اینگونه توضیح داد: انگیزه اصلی ما برای تأسیس این مجله، ایجاد یک بستر مناسب برای انتشار پژوهشهای باکیفیت در حوزه بیومکانیک ورزشی در کشور بود.
مجلسی متذکرشد: معتقدیم مجله بیومکانیک ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان نقش بسیار مهمی در بهبود عملکرد ورزشکاران، پیشگیری از آسیبها و ارتقای سطح سلامت جامعه دارد و هدف بلندمدت ما، تبدیل این مجله به یکی از معتبرترین مجلات علمی در حوزه بیومکانیک ورزشی در سطح بینالمللی است.
وی در پاسخ سؤال دیگر که چه چالشهایی در مسیر نمایه شدن در اسکوپوس پیش روی شما بود و چگونه بر آنها غلبه کردید؟ به آنا گفت: یکی از مهمترین چالشها، ارتقای کیفیت مقالات و جذب داوران بینالمللی بود و برای رفع این چالش با دعوت از متخصصان برجسته حوزه، هیئت تحریریه قویای تشکیل دادیم و معیارهای داوری را بسیار دقیق و سختگیرانه تعیین کردیم.
مدیرمسئول مجله بیومکانیک ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان یادآور شد: همچنین با برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی، دانش پژوهشگران را در زمینه نگارش مقالات علمی ارتقاء دادیم.
تأثیر نمایهشدن در اسکوپوس بر پژوهشهای بیومکانیک ورزشی ایران
مجلسی درباره اینکه نمایه شدن در اسکوپوس چه تأثیری بر پژوهشهای بیومکانیک ورزشی در ایران خواهد داشت؟ عنوان کرد: نمایه شدن در اسکوپوس موجب افزایش دیده شدن پژوهشهای ایرانی در سطح جهانی میشود و به پژوهشگران انگیزه میدهد تا پژوهشهای باکیفیتتری انجام دهند.
وی اضافه کرد: همچنین این دستاورد میتواند به جذب سرمایهگذاری برای پژوهشهای ورزشی کمک کند و به ارتقای سطح ورزش کشور منجر شود.
مدیرمسئول مجله بیومکانیک ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، نقش دانشگاه در این موفقیت را چنین برشمرد: دانشگاه آزاد اسلامی همدان از ابتدا از این پروژه حمایت کامل کرده و فراهم کردن امکانات پژوهشی، حمایت مالی و معنوی از مجله همه و همه در موفقیت این پروژه نقش داشتهاند.
مجلسی درباره اینکه برنامههای آینده شما برای توسعه مجله بیومکانیک ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان چیست؟ تشریح کرد: برنامههای زیادی برای توسعه مجله داریم و مقرر شده حوزههای پوشش داده شده توسط مجله را گسترش و تعداد مقالات منتشر شده را افزایش دهیم و از طریق همکاری با سایر دانشگاهها و مراکز پژوهشی، شبکهای از پژوهشگران فعال در حوزه بیومکانیک ورزشی ایجاد کنیم.
وی درباره اینکه آیا پیشنهادی برای پژوهشگران جوان در حوزه بیومکانیک ورزشی دارید؟ گفت: به پژوهشگران جوان توصیه میکنم به دنبال موضوعات نوآورانه و کاربردی باشند و از آخرین دستاوردهای علمی در این حوزه استفاده کنند، همچنین، شرکت در کنفرانسها و همایشهای بینالمللی و برقراری ارتباط با پژوهشگران دیگر میتواند به رشد علمی آنها کمک کند.
انتهای پیام/